Publi

Ne az indulat!

/ 2010.04.09., péntek 06:17 /
Ne az indulat!

Csak a célt ne tévesszük szem elől! Ez a legfontosabb.

És mi állhatna ma egy országgyűlési választás fókuszában, mint hogy az életünket jobb irányba kormányozni képes erőt emeljünk a hatalomba? Ennyi.

Nyolc balliberális irányítású év után kormányzó erőt józan ész leginkább a Fideszben láthat meg. Más még szervezni sem képes maga mögé a feladathoz elengedhetetlen többséget, nemhogy toborozni. A feladat megoldásához azonban nemhogy a kicsik nem érnek fel, de még a többség sem bizonyosan elég, merthogy az az egész országot próbára fogja tenni. Cakompakk.

Mély lelki, szociális és gazdasági gödörből kell kiemelkednünk az elmúlt nyolc év hatalomgyakorlása nyomán. Az után, hogy a súlyos identitásválságú, a múlt bűntudatától szenvedő, azt minden eszközzel eltörölni vágyó kormányzó elit kénytelen felhagyni a reformok hangoztatásából álló kommunikációs kormányzásával.

Nyolc év emblematikus történetei között említhetjük az őszödi beszédet, amelyben Gyurcsány Ferenc pontosan rögzítette, milyen célból, miféle eszközöket bevetve tartotta magát a hatalomban. Itt a helye az MTV-székház elfoglalásának, majd az azt követő október 23-i véres eseményeknek.

A sorba illeszkedik a befektetők bokacsattogtató kiszolgálását példázó sukorói kaszinóhadművelet; a kartellben s roppant drágán épített autópályák tendereztetése, és a pécsi vízművek jogszerű visszavétele utáni miniszterelnöki kanosszajárás Párizsban. A nyolc évet jól példázza országvezetőink offshore-ozó természetének a lelepleződése. Ahogy jellemzője az imitált terrorizmus elleni szakadatlan küzdelem, s a morális szétesettség miatt felszaporodó, mindent maga alá temető korrupció.

Véget ér egy nyomasztó korszak, amely befelé leginkább csak a mindenkori pillanat megnyerésére törekedett, gátlástalanul, míg az államcsőd közelsége meg nem zabolázta, kifelé pedig kizárólag önfeladással és a megalázkodással keltett szimpátiát maga iránt.

A nyolc év alatt azonban nemcsak a szocialisták kormányzóképességének mítosza foszlott semmivé, de leértékelődött egy ország, elporladt a közbizalom, a húsz éve váltott rendszer pedig százezrek számára vált gyűlöletessé.

Állatorvosi lovunk innenső feléről most elkeseredettségükben sokan a túloldalra törekszenek. Megelégedve a múlt bűneinek feltárásával és az elkövetők megbüntetésével. Csakhogy ennél többre lesz szükség. Nyeregbe kellene szállnunk, versenyformába hozni gebénket, hogy megint tisztes helyezéseket szerezhessünk nemzetközi derbiken.

Ehhez a munkához nem a rendszert kell széttúrnunk - Ausztriában vagy Lengyelországban is hasonló működik -, csak alkalmatlan vezetőinket alkalmasra cserélnünk. Kormányzóképesre. Ez az egyetlen értelmes cél.

Ha indulatból választunk, szem elől téveszthetjük...

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.