valasz.hu/publi/kina-okozhatja-a-focivebe-tortenelem-kovetkezo-meglepeteset-129009

http://valasz.hu/publi/kina-okozhatja-a-focivebe-tortenelem-kovetkezo-meglepeteset-129009

Publi

Ablonczy Bálint

Nem lesz regisztráció? Épül a diktatúra!

/ 2013.01.05., szombat 08:40 /
Nem lesz regisztráció? Épül a diktatúra!

Mit csinál a választási feliratkozást elkaszáló alkotmánybírósági döntés után a diktátor, Lukasenko és Kim Dzsong Un szerelmének gyümölcse? Ahelyett, hogy lakmározna egy jót a bírák belső szerveiből, eláll a regisztrációtól. Európa, segíts!

Ismert jelenség az úgynevezett baráti tűz, amikor megzavarodott katonák véletlenül saját oldalukra kezdenek el lőni. Némiképp furcsa képzettársítással rögvest ez a fogalom jutott eszembe, amikor az Alkotmánybíróság választási regisztrációt megsemmisítő döntését értékelő politikusi véleményeket olvastam.

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke szerint ugyanis az ítélet és a Fidesz lemondása a választási regisztrációtól annak bizonyítéka, hogy „a magyar jogállam még él". A politikus ezzel az egyetlen, jól irányzott lövéssel atomjaira robbantotta a szocialisták lankadatlanul épített mítoszát. Ugyanis 2010. áprilisi választások óta reggel, délben meg este arról szólt minden: Magyarországon olyan rezsim épül, hogy annak láttán még a lábujjukat is megnyalnák elégedettségükben legsötétebb diktátorok.

Alaptörvény? Fideszes sajtpapír a hatalom örökös bebetonozására.

Áder János államfő? Fideszes paprikajancsi, akinek egyetlen feladata a tébolyult vezér kiszolgálása.

Alkotmánybíróság? Fideszes lakájokkal feltöltött bohóctestület, melynek tagjai gyáván asszisztálnak a diktátor ámokfutásához.

Nagyjából így foglalták össze nekünk szocialista meg a most éppen „demokratának" nevezett exeszdéeszes politikusok és véleményvezérek a közjogi rendszer legfontosabb elemeit. Az elmúlt években ugyanis evidenciává lett, hogy Magyarországon a jogállamnak harangoztak, kész-passz, erről még vitát sem nyitunk, elvtársak.

(Apropó, hol lehet tüntetni a véleményükért jogtalanul bebörtönzött és véresre vert  diákvezérekért? Az ugyanis kizárt, hogy a Pintér-pribék rendőrök profin és jogszerűen kezelnek be nem jelentett, hídfoglalással színesített tüntetéseket, miközben ennél jóval kevesebbért is viperát és gumilövedékeket kaptak a 2010 előtti aranyidőkben demonstrálók.)

Ehhez képest mi történt? A köztársasági elnök részint az Alaptörvényre alapozott tűhegyes jogi érveléssel kéri a választási eljárási törvény legfontosabb rendelkezéseinek vizsgálatát. Erre az Alkotmánybíróság - miután kilőtte az Alaptörvény Átmeneti rendelkezéseinek nevezett szörnyszülöttet - egyszerűen kukába gyömöszölte a magyarországi állandó lakcímmel rendelkező polgárok számára teljesen felesleges előzetes feliratkozást. (Előadó bíró: Stumpf István, az Orbán-kormány volt minisztere, hahó!)

És minderre mit csinál ez a gonosz diktátor, Lukasenko és Kim Dzsong Un szerelmének gyümölcse? Ahelyett, hogy lakmározna egy jót az alkotmánybírák belső szerveiből, eláll a regisztrációtól. Európa segíts, fortélyos félelem igazgat, a szemetje meg sem csinálja, amivel vádoljuk.

Persze van abban valami báj, amikor annak kell örülni, hogy bár a kétharmados kormánytöbbség megtehetné, nem írja bele az Alaptörvénybe a most elkaszált, az e sorok szerzője által az elmúlt fél évben a legkülönfélébb fórumokon kritizált  választási regisztrációt. De ennél már csak az abszurdabb, hogy az ellenzéki véleményvezérek jelentős része már a kétkedést is eltávolította a lelkéből. Az előre beizzított kommunikációs tervek, politikai akciók most mennek a levesbe, mert fel sem merült, hogy a kormányon lévők - az időnként joggal kritizált lépések ellenére - talán mégsem akarják a demokráciát mindenestül felzabálni. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.