Publi

Stumpf András

Németh Szilárd beszólt Orbán Viktornak

/ 2018.01.16., kedd 18:00 /

Az előtörténet röviden: Altusz Kristóf külügyi helyettes államtitkár egy máltai lapnak elkottyintotta: a magyar kormány 2017-ben „titokban” befogadott 1300 migránst.

Erre mondta Németh Szilárd tegnap, hogy oltalmazottakról van szó, akiket nem szabad összekeverni az illegális bevándorlókkal.

Hoppá! Nem szabad! Márpedig Orbán Viktor szerint ezek az oltalmazottak, akiket kormánya Altusz szerint titokban befogadott, félelmetes és veszélyes migránsok.

Emlékszünk Őcsényre? Tavaly szeptemberben a faluban egy magánember szeretett volna az állam által hivatalosan menekültként elismert gyerekeket üdültetni, de a falu fellázadt, a panzióst megfenyegették, a polgármester pedig a botrány miatt lemondott. Akkor Orbán a rettegő falusiaknak adott igazat. Ezt mondta:

"a magyar ember szereti a gyerekeket, és az elesetteket mindig szívesen segíti, de annyit hazudoztak migránsügyben, hogy ha azt mondják, hogy gyerekek fognak jönni, arra azt mondja a magyar, először gyerekek, aztán a szülők, aztán családegyesítés, és ott vagyunk a bajban. Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket"

Ezek a migránsok, akik ellen Orbán akkor beszélt, pont azok a migránsok, akiknek a magyar állam Orbán tudtával adott oltalmazotti státuszt.

És Orbán nem tett különbséget köztük és az illegális bevándorlók között. Cseppet sem. Összekeverte őket. Amit Németh Szilárd szerint nem szabad. Micsoda lázadás!

A helyzet tehát az, hogy „titokban” több afgánt, szírt és irakit fogadtak be, mint amennyinek a menekültügyi eljárását a brüsszeli kvóta szerint le kellett volna folytatni itthon. Épp azt az eljárást, amelyben arról dönthetett volna Magyarország, hogy az illető oltalmazotti státuszra jogosult menekült, vagy éppen illegális gazdasági bevándorló.

Bizony, sokat hazudtak a magyaroknak migránsügyben. Ebben Orbánnak tökéletesen igaza van. Most már egészen jól látszik, hogy ha valaki, hát ő egészen pontosan tudja, mennyit.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Betont mindenhova!

Az egyik helyen a teniszre hivatkozva emelnek betonmostrumot, Zuglóban viszont a teniszpályákat veszik el egy fedett futópálya kedvéért.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg blöff volt a rezsicsökkentés?

A földgáz külföldi áresése valóban lehetővé tett volna egy méretes lakossági gázárcsökkentést 2015–16 táján, a kormány azonban inkább tartalékba rakta az erre fordítható összeget. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.