Publi

Stumpf András

Németh Szilárd beszólt Orbán Viktornak

/ 2018.01.16., kedd 18:00 /

Az előtörténet röviden: Altusz Kristóf külügyi helyettes államtitkár egy máltai lapnak elkottyintotta: a magyar kormány 2017-ben „titokban” befogadott 1300 migránst.

Erre mondta Németh Szilárd tegnap, hogy oltalmazottakról van szó, akiket nem szabad összekeverni az illegális bevándorlókkal.

Hoppá! Nem szabad! Márpedig Orbán Viktor szerint ezek az oltalmazottak, akiket kormánya Altusz szerint titokban befogadott, félelmetes és veszélyes migránsok.

Emlékszünk Őcsényre? Tavaly szeptemberben a faluban egy magánember szeretett volna az állam által hivatalosan menekültként elismert gyerekeket üdültetni, de a falu fellázadt, a panzióst megfenyegették, a polgármester pedig a botrány miatt lemondott. Akkor Orbán a rettegő falusiaknak adott igazat. Ezt mondta:

"a magyar ember szereti a gyerekeket, és az elesetteket mindig szívesen segíti, de annyit hazudoztak migránsügyben, hogy ha azt mondják, hogy gyerekek fognak jönni, arra azt mondja a magyar, először gyerekek, aztán a szülők, aztán családegyesítés, és ott vagyunk a bajban. Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket"

Ezek a migránsok, akik ellen Orbán akkor beszélt, pont azok a migránsok, akiknek a magyar állam Orbán tudtával adott oltalmazotti státuszt.

És Orbán nem tett különbséget köztük és az illegális bevándorlók között. Cseppet sem. Összekeverte őket. Amit Németh Szilárd szerint nem szabad. Micsoda lázadás!

A helyzet tehát az, hogy „titokban” több afgánt, szírt és irakit fogadtak be, mint amennyinek a menekültügyi eljárását a brüsszeli kvóta szerint le kellett volna folytatni itthon. Épp azt az eljárást, amelyben arról dönthetett volna Magyarország, hogy az illető oltalmazotti státuszra jogosult menekült, vagy éppen illegális gazdasági bevándorló.

Bizony, sokat hazudtak a magyaroknak migránsügyben. Ebben Orbánnak tökéletesen igaza van. Most már egészen jól látszik, hogy ha valaki, hát ő egészen pontosan tudja, mennyit.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.