Publi

Stumpf András

Németh Szilárd beszólt Orbán Viktornak

/ 2018.01.16., kedd 18:00 /

Az előtörténet röviden: Altusz Kristóf külügyi helyettes államtitkár egy máltai lapnak elkottyintotta: a magyar kormány 2017-ben „titokban” befogadott 1300 migránst.

Erre mondta Németh Szilárd tegnap, hogy oltalmazottakról van szó, akiket nem szabad összekeverni az illegális bevándorlókkal.

Hoppá! Nem szabad! Márpedig Orbán Viktor szerint ezek az oltalmazottak, akiket kormánya Altusz szerint titokban befogadott, félelmetes és veszélyes migránsok.

Emlékszünk Őcsényre? Tavaly szeptemberben a faluban egy magánember szeretett volna az állam által hivatalosan menekültként elismert gyerekeket üdültetni, de a falu fellázadt, a panzióst megfenyegették, a polgármester pedig a botrány miatt lemondott. Akkor Orbán a rettegő falusiaknak adott igazat. Ezt mondta:

"a magyar ember szereti a gyerekeket, és az elesetteket mindig szívesen segíti, de annyit hazudoztak migránsügyben, hogy ha azt mondják, hogy gyerekek fognak jönni, arra azt mondja a magyar, először gyerekek, aztán a szülők, aztán családegyesítés, és ott vagyunk a bajban. Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket"

Ezek a migránsok, akik ellen Orbán akkor beszélt, pont azok a migránsok, akiknek a magyar állam Orbán tudtával adott oltalmazotti státuszt.

És Orbán nem tett különbséget köztük és az illegális bevándorlók között. Cseppet sem. Összekeverte őket. Amit Németh Szilárd szerint nem szabad. Micsoda lázadás!

A helyzet tehát az, hogy „titokban” több afgánt, szírt és irakit fogadtak be, mint amennyinek a menekültügyi eljárását a brüsszeli kvóta szerint le kellett volna folytatni itthon. Épp azt az eljárást, amelyben arról dönthetett volna Magyarország, hogy az illető oltalmazotti státuszra jogosult menekült, vagy éppen illegális gazdasági bevándorló.

Bizony, sokat hazudtak a magyaroknak migránsügyben. Ebben Orbánnak tökéletesen igaza van. Most már egészen jól látszik, hogy ha valaki, hát ő egészen pontosan tudja, mennyit.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.