Publi

Stumpf András

Németh Szilárd beszólt Orbán Viktornak

/ 2018.01.16., kedd 18:00 /

Az előtörténet röviden: Altusz Kristóf külügyi helyettes államtitkár egy máltai lapnak elkottyintotta: a magyar kormány 2017-ben „titokban” befogadott 1300 migránst.

Erre mondta Németh Szilárd tegnap, hogy oltalmazottakról van szó, akiket nem szabad összekeverni az illegális bevándorlókkal.

Hoppá! Nem szabad! Márpedig Orbán Viktor szerint ezek az oltalmazottak, akiket kormánya Altusz szerint titokban befogadott, félelmetes és veszélyes migránsok.

Emlékszünk Őcsényre? Tavaly szeptemberben a faluban egy magánember szeretett volna az állam által hivatalosan menekültként elismert gyerekeket üdültetni, de a falu fellázadt, a panzióst megfenyegették, a polgármester pedig a botrány miatt lemondott. Akkor Orbán a rettegő falusiaknak adott igazat. Ezt mondta:

"a magyar ember szereti a gyerekeket, és az elesetteket mindig szívesen segíti, de annyit hazudoztak migránsügyben, hogy ha azt mondják, hogy gyerekek fognak jönni, arra azt mondja a magyar, először gyerekek, aztán a szülők, aztán családegyesítés, és ott vagyunk a bajban. Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket"

Ezek a migránsok, akik ellen Orbán akkor beszélt, pont azok a migránsok, akiknek a magyar állam Orbán tudtával adott oltalmazotti státuszt.

És Orbán nem tett különbséget köztük és az illegális bevándorlók között. Cseppet sem. Összekeverte őket. Amit Németh Szilárd szerint nem szabad. Micsoda lázadás!

A helyzet tehát az, hogy „titokban” több afgánt, szírt és irakit fogadtak be, mint amennyinek a menekültügyi eljárását a brüsszeli kvóta szerint le kellett volna folytatni itthon. Épp azt az eljárást, amelyben arról dönthetett volna Magyarország, hogy az illető oltalmazotti státuszra jogosult menekült, vagy éppen illegális gazdasági bevándorló.

Bizony, sokat hazudtak a magyaroknak migránsügyben. Ebben Orbánnak tökéletesen igaza van. Most már egészen jól látszik, hogy ha valaki, hát ő egészen pontosan tudja, mennyit.

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.