Publi

Borbás Barna

Ön is bevette a dumát a „polgári Magyarországról”? Szégyellje magát!

/ 2015.02.20., péntek 11:45 /

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Van itt egy idézet.

G. Fodor Gábortól, a Századvég stratégiai igazgatójától származik. A tegnap megjelent Magyar Narancsban olvasható.

„A jobboldali értelmiségiek közül sokan vannak abban a tévedésben, hogy a »polgári Magyarország« hívószót politikai realitásnak gondolják, pedig az természete szerint politikai termék volt. Ők még ma is azt gondolják, hogy az 1998 és 2002 közötti Magyarország valóban polgári Magyarország volt. Ez óriási tévedés. Ebből fakad a jobboldali értelmiség minden ellenkezése és ízlésbeli problémája a jelenlegi kurzussal szemben.”

Nyílt beszéd, iszonyúan kell az ilyen. Újra is kell számolnunk, hogy mink van még pontosan. Mi az, ami valóság, és mi az, amit el kell engednünk, mert a Nemzeti Marketing Rendszere szerint valójában termék.

Tájékozódom, ezért kérdezem a kormányzati agytröszt idetévedő képviselőitől: konzervatívként, régi reakciósként lehet még bízni abban, hogy a külhoni magyarság ügye fontos, vagy tekintsünk rá cserélhető eszközként, amit addig használunk, ameddig szavazatokat hoz? Kikerül majd az ismert Kölcsey-idézet az Alaptörvényből, ha majd úgy látjátok, nem volt elég jó termék oda? Ja, tényleg, a legfontosabb: mikor nevezik át a mások mellett Csoóri Sándor, Tulassay Tivadar, Schmidt Mária, Matolcsy György, Marton Éva és Lánczi András védnökségével működő Polgári Magyarországért Alapítványt? Nagyon ciki lenne egy tévedésért alapítványt szervezni, nem?

Úgy általában: elhiggyünk-e bármit (értsd: bármit), amit a választott kormány képviselői a célokról mondanak, vagy óvatlan pillanatban, amikor nem figyel a sok paraszt, kacsintsunk csak össze: ne a terméket figyelje, úgyis csalunk!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.