Publi

Otthoni hömpölygés

/ 2011.02.28., hétfő 09:37 /
Otthoni hömpölygés

Elvtársak, nem tudom, feltűnt-e nektek, hogy, bár nem törölték a naptárból február 11-ét, a budavári kitörés napját, idén mégsem masíroztak a Hősök terén vagy a Várban bakancsos, bőrfejű, elrettentő külsejű különítményesek.

Mintha nem lett volna igény rájuk. Ahogy a fasizmus újjáéledésétől rettegő ellentüntetésünkre se nagyon. Pedig az elmúlt nyolc évben, különösen Gyurcsány Feri kormányzásának időszakában hömpölygött utcáinkon a náci horda. Ferink távozásával jelentősen csillapodott a közterületek feszültsége, Orbán érkezésével pedig gyanúsan elcsendesedett.

A változásra sokféle magyarázatot találhatunk, s azzal az átlátszó és hazug változattal nem is hozakodnék elő, hogy a magyar rendőrség újabban elvégzi a rá rótt feladatát. Ezt csak kormánypropagandisták terjesztik, holott az égvilágon semmi köze a valósághoz.

Az igazi megoldáshoz Virág elvtárs örökbecsű elmélete - miszerint az a gyanús, ami nem gyanús - visz közelebb bennünket. Azaz most okunk van elgondolkodni azon, hogy mi is történik körülöttünk.

Szerintem a mindennapos fasizmus időszakában a szélsőségesek úgy teszik emlékezetessé jeles évfordulóikat, hogy nem csinálnak semmit. Csak fekszenek otthon az ágyukon, és mintegy gondolati síkon, teljes erőből gyűlölnek bennünket. Mi meg közben éberségünket veszítjük, és lefegyvereződünk. Aminél nincs veszélyesebb.

Ördögi, nem? Csakhogy a dörzsölt antifasisztákat, amilyen én is vagyok, már nem tudják átejteni. Mi pontosan tudjuk, hogy a nem felvonulás, a nem koszorúzás, a nem ünnepi beszélés a legnyilvánvalóbb bizonyítéka a hatalom és a különítményesek együttműködésének. Az egy húron pendülésnek.

Ti otthon maradtok, mi meg jól nem verünk szét benneteket.

Tiszta sor. Összjáték.

Február 11-én otthonaikban hömpölyögtek a fasiszták. Éberségünket ne veszítsük hát el! Ne feledjétek, nem béke van, csak leplezett háború.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.