Publi

Dévényi István

Súlyos hiba: túl szerény az Orbán-kormány

/ 2018.01.22., hétfő 11:00 /

Emlékeznek a 2002-es választásra? Nyilván, ki tudná feledni, amikor a joggal lesajnált Medgyessy Péter vezényletével a baloldal véget vetett egy amúgy korántsem kudarcos kormányzásnak.

És arra emlékeznek még, hogy mi volt akkoriban a kormányzati mondás? Hogy nem kell kampányolni, mert az eredmények önmagukért beszélnek.

Hát nem! Az eredmények nem beszélnek önmagukért! Ezért nem értem a kormányt, miért követi el ismét a 2002-es hibát, amikor elhallgatja, hogy valódi európaiként fogad be és támogat menekülteket.

Már az is fájdalmas volt, amikor nem verték nagy dobra, hogy az Orbán-kormány

2015-ben 508
2016-ban 432
2017-ben 1291
2018-ban 37 menekültet részesített nemzetközi védelemben. Akik között 221 egyiptomi kopt keresztény volt, de a többségük afgán, szír és iraki. Persze ennek elhallgatása még magyarázható volt azzal, hogy az ellenzék ádáz menekültellenes kampánya miatt jobb titokban tartani a tömeges befogadást.

De most, amikor kiderül, hogy 2016 augusztusa óta Budapesten már lakhatási program is van menekültek számára, tényleg nem értem a bénult csöndet.

Mert mi történt? A Belügyminisztériumhoz tartozó Belügyi Alapok portálról kiderült: az Európai Bizottság által létrehozott Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap forrásaira – a 2014–2020-as időszakban 9,9 milliárd forint – sikeresen pályázott a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI), amely a fővárosi önkormányzat hajléktalanellátó szervezete. A 2015. június 30-án közzétett pályázatra a BMSZKI eredményesen nyújtott be támogatási kérelmet, és Nemzetközi védelemben részesülők önálló lakhatásának segítése című pályázatával 82,5 millió forintot nyert el. Az Európai Unió az alapokból megvalósítandó projektekhez 75 százalékos támogatást nyújt, amelynek mértékét évente határozza meg. A fennmaradó 25 százalékos forrást pedig a hazai költségvetés állja.

Kampány van, most mindenkinek oda kell tennie magát. Nem hiszem, hogy túl nagy elvárás a Fidesz támogatóitól, hogy a kormány igenis legyen büszke az eredményeire.

Stop álszerénység!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.