valasz.hu/publi/kina-okozhatja-a-focivebe-tortenelem-kovetkezo-meglepeteset-129009

http://valasz.hu/publi/kina-okozhatja-a-focivebe-tortenelem-kovetkezo-meglepeteset-129009

Publi

Szeresd a nőt!

/ 2012.09.24., hétfő 11:05 /
Szeresd a nőt!

A hagyományos párkapcsolat a családon belüli erőszak melegágya, ezért a családon belüli erőszak tiltása egyenlő a hagyományos család betiltásával - hergeli olvasóit Révész Sándor a Népszabadságban.

A publicista persze siet leszögezni: ezzel nem azt mondja, hogy hagyományos család nem létezhet erőszak nélkül. Azt viszont állítja, hogy a konzervatív otthon - úgy is, mint az alá-fölé rendeltségi viszonyokból adódó jogtiprások borzalmas televénye - "nem létezhet az erőszak alkalmazásának lehetősége, joga nélkül!". Máskülönben hogyan érvényesíthetné "a hagyományos család feje férji és atyai jogait engedetlenség esetén?" - kérdi, majd örömét fejezi ki amiatt, hogy ez az atyáinktól örökölt világrend összeomlóban van.

A hagyományos családban - már ha azon a zsidó-keresztény kultúrkörben ismert életközösséget értjük - kétségtelenül van hierarchia. Olyannyira, hogy a keresztény templomokban tartott esküvőkön rendre meg is botránkoztatja a szelektív hallású násznépet Szent Pál gyakran felolvasott intelme: "Az asszony engedelmeskedjék férjének, akárcsak az Úrnak, mert a férfi feje az asszonynak, mint Krisztus az Egyháznak: ő ugyanis Testének Megváltója. Amint tehát az Egyház Krisztusnak van alárendelve, úgy az asszony is mindenben férjének."

Az apostol szavainak azonban folytatása is van, méghozzá ekképpen: "Férfiak! Szeressétek feleségteket, amint Krisztus is szerette az egyházat, és föláldozta magát érte. [...] Így szeresse a férj is feleségét, mint saját testét. Aki feleségét szereti, önmagát szereti. [...] Szeresse tehát mindegyiktek feleségét, akárcsak önmagát, az asszony meg tisztelje férjét."

Révész Sándornak ezzel együtt szíve joga kizárólag férfiúi elnyomást orrontani a konzervatív családeszményben, és "az egyén szabadsága, akarata, sajátossága, egyedisége" alapján álló, hagyományos nemi szerepektől mentes párkapcsolat felsőrendűségét hirdetni. Mi, többiek azért, engedelmével, továbbra is megpróbálkozunk a lehetetlennel: önfeláldozó, a magunk igényeiről való lemondással teljes szeretettel - porba tiporni feleségünket.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.