Publi

Dévényi István

Terror: így nyugtatgatják magukat a németek

/ 2016.07.25., hétfő 18:00 /
Terror: így nyugtatgatják magukat a németek

A menekültek körében nem nagyobb és nem kisebb a terrorveszély, mint a lakosság más csoportjaiban - mondta Ulrike Demmer német helyettes kormányszóvivő a reutlingeni és ansbachi támadással kapcsolatban.

A sajtótájékoztatón volt még szó egyebekről is, például a gyászoló Angela Merkel kancellárról, aki ugyan a nyaralójában tartózkodik, de tájékoztatva van mindenről, ám a lényeg mégis az, ahogyan nem tud, vagy nem akar szembenézni a német politika a valósággal.

Ulrike Demmer ugyanis még arról is beszélt, hogy az utóbbi hónapok terrorcselekményeit többnyire nem menekültek követték el, és ez a tény egybevág azokkal az aktuális vizsgálatokkal, amelyek szerint a menekültek nem jelentenek nagyobb vagy kisebb terrorveszélyt, mint a lakosság más csoportjai.

Meg arról is, hogy 59 esetben folytatnak nyomozást annak gyanújával, hogy menekülteknek közük lehet "terrorista struktúrákhoz", holott "sok százezres" nagyságrendben érkeztek menekültek az országba.

Hát, kedves Ulrike Demmer, rossz hírem van: az, hogy az elkövetők nem menekültek voltak, gyakorlatilag semmit se jelent. Mint ahogyan az se, hogy „csupán” 59 esetben nyomoz gyanús terrorista struktúrák kapcsán a német rendőrség. Illetve, de, mégis jelent valamit, semmi jót.

Hogy az elkövetők nem menekültek voltak, az például tökéletesen leírja az úgynevezett integráció problémáit. És most épp úgy másfél millió bevándorlót kellene hirtelen, gyorsan és együtt integrálni. Ha nem ment korábban se zökkenőmentesen, mitől menne most?

Márpedig, ha nem lesz tökéletes az integráció, akkor a másfél millióból bizony akadnak majd, akik úgy érzik, nekik semmi közük a befogadókhoz. Sőt, kapaszkodjon meg, kedves Ulrike Demmer, de lesznek olyanok is, akik elkezdenek majd erős nosztalgiát érezni a hely iránt, ahonnan elmenekültek. Hálátlanság, mi? Azt képzelte, hogy majd eléldegél a bajor paradicsomban, erre lepattintják az egyik szegényebb tagállam vidéki városának befogadó állomására, és még neki áll feljebb?

És higgye el, kedves Ulrike Demmer, hogy mindenféle előítélet is lesz, persze tudom, hogy Németországban nincs olyan. Csak ahogy jönnek majd a kisebb-nagyobb súrlódások, telik-múlik az a fránya integrációs idő, egyre többen gondolják majd magukban, hogy nem biztos, hogy jól van ez így. És akkor a menekültek elkezdik majd úgy érezni, hogy őket itten nem is szeretik annyira. Sőt, picit mintha le is néznék, csak mert nem beszélnek németül, nem tudnak munkába állni, egyébként meg szeretnének pont úgy élni, ahogy odahaza – már polgár- és/vagy egyéb háború nélkül.

De nézzük meg az utolsó európai támadások nem menekült elkövetőit! Az egyik a családja nélkül, szexuális zűrzavarban tengő-lengő, kábszergyanús melós, a másik a kiközösített, „engem mindenki bánt és nem ért meg a világ”, a harmadik meg a pszichésen labilis, terhelt.

Lúzerek, akik azt képzelték, hogy majd iszlamista mártírként végrehajtanak valami rendkívülit.

Biztos, hogy olyan nehéz lesz az Iszlám Állam ügynökeinek ilyen „férfiakat” előásniuk a zsúfolt tömegszállásokon?

Szóval, kedves Ulrike Demmer, szerintem nagy a baj. Úgyhogy ideje elfelejteni a statisztikákkal zsonglőrködést.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.