heti-valasz.hu/publi/kina-uj-eurazsiat-akar-a-nyugattal-vivott-bokszmeccs-szintere-magyarorszag-is-124250

http://heti-valasz.hu/publi/kina-uj-eurazsiat-akar-a-nyugattal-vivott-bokszmeccs-szintere-magyarorszag-is-124250

Publi

Balla Eszter (San Francisco)

Trump győzelme: a lenézett kisemberek tömegmozgalma az establishment ellen

/ 2016.11.09., szerda 08:50 /
Trump győzelme: a lenézett kisemberek tömegmozgalma az establishment ellen

A kampány során Donald Trump mindvégig mozgalomról beszélt, amely visszaveszi Amerikát az elittől, az érdekcsoportoktól, az illegális bevándorlóktól.

A 70 éves Donald J. Trumpot az utolsó pillanatig nem vették komolyan sem az Egyesült Államokban, sem a világon. Lesajnálták a politológusok, a közvélemény-kutatók és a mainstream média is. Pontosan az történt, amit Trump megjósolt: Brexit plusz lett Amerikában. Azaz a rejtőzködő szavazók a választás napján mellette döntöttek.

A kampány során Donald Trump mindvégig mozgalomról beszélt, amely visszaveszi Amerikát az elittől, az érdekcsoportoktól, az illegális bevándorlóktól. Az eddig elhanyagolt, lenézett kisvárosi fehér emberek fellázadtak az establishment ellen és egy, a politikai életben teljesen járatlan üzletemberre bízták az ország irányítását.

Trump történelmet ír, hiszen soha nem került a Fehér Házba olyan elnök, akinek valamilyen kapcsolata ne lett volna a politikával. (Dwight D. Eisenhower tábornok, aki 1953-től 1961-ig volt elnök, legalább a hadseregben szerzett vezetői tapasztalatot.)  

A választók üzenete világos: nemet mondtak a status quóra, visszautasították az elmúlt nyolc évet és annak kulcsfiguráját, Hillary Clintont. 

Nem tudni, hogy milyen politikát folytat majd az új elnök, hiszen a kampányban ellentmondásos nyilatkozatokat tett mind belpolitikai, mind külpolitikai kérdésekben és a részletekbe sohasem ment bele. Várható győzelmének hírére a tőzsde esett szerte a világon, mert a piac éppen a bizonytalanságot nem tűri.

Donald J. Trump egy szélsőségesen megosztott országot örököl, ahol 61 százalék kedvezőtlenül ítéli meg személyét, 24 százalék aggódik, 29 százalék fél az elnökségétől.

Az amerikai nép demokratikus úton új vezetőt választott. Döntésüket tiszteletben kell tartani.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.