Publi

Dévényi István

Üzentek Brüsszelnek, hogy mi is megértsük

/ 2016.06.24., péntek 07:23 /
Üzentek Brüsszelnek, hogy mi is megértsük

Mától elfelejthetjük, amit Európáról gondoltunk.

Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból. A brit nép megnépszavazta.

Ennél súlyosabb figyelmeztetést nem is kaphattak volna Európa vezetői. De azért fordítsuk le nekik, hogy ők is megértsék: ahogy eddig, úgy nem mehet tovább. Két válság darálja éppen az EU-t, a bevándorlás és a szétszakadás. És egy Juncker Európa első embere. 

És emlékezzünk meg a brit miniszterelnökről is, aki belpolitikai játszmának szánta a tegnapi voksolást, csak hát kicsit más lett belőle. (Honnan is ismerős mozzanat ez...)

A hatást máris látjuk: zuhan a font, ma nyilván zuhanni fog az euró árfolyama is, a forintot földbe döngölik, és úgy általában zuhan majd minden, amit tőzsdén adni-venni lehet. Sokaknak fájdalmas lesz.

De ez csak a rövidtáv.

Hosszabb távon még ijesztőbb az eredmény. A holland Szabadságpárt elnöke például máris bejelentette, hogy azonnal elkezdik szervezni a voksolást, mert Hollandiának kell a második kilépőnek lennie. A franciáknak pedig még az angolokénál is rosszabb a véleménye az EU-ról. Hoppácska, ugyebár.

És nyilván Magyarországon is megerősödnek majd az euroszkeptikus hangok.

Úgyhogy ideje, hogy üzenjünk mi is, na, nem Brüsszelnek, csak ide, Budapestnek. Eddig el lehetett szórakozni Európával, odamondogatni, eljátszani, hogy mekkora kemény kurucok vagyunk, de innentől már nagyban megy a játék. Európának rengeteg hibája van, de alternatívája nincs. Eddig mehetett a kisvasút-építgetés, de a mai nap határvonal. Nagyon sokan nagyon sokat áldoztunk azért, hogy Magyarország Európa része legyen. Ez volt az álmunk. Erre alapoztuk gyermekeink életét, és jó lenne, ha senki nem venné el tőlük ezt a jövőt.

Első lépésnek például megtenné, ha mindenhonnan leszedetnék az „Üzenjünk Brüsszelnek, hogy ők is megértsék!” óriásplakátokat.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.