Publi

Dévényi István

Véresre verte az Index újságíróját – szegény biztonsági őr?

/ 2017.10.16., hétfő 16:30 /

Szabó Zoltán, az Index munkatársa vasárnap késő este besétált a Király utca KFC-be, ahol előbb végigállta a sort, majd kiderült, hogy csak elvitelre lehet vásárolni, de úgy nem akart, ezért szóvá tette, hogy ezt esetleg ki is lehetne írni valahova, amit elég flegmán intézett az eladó, úgyhogy kikérte a panaszkönyvet. De olyanjuk nem volt. Az üzletvezető kihozott egy üres lapot, amit nyilván nem fogadott el panaszkönyv helyett, és akkor itt belépett a fogyasztóvédelmi egyenletbe a biztonsági őr, akivel az üzletvezető kidobatta az Index újságíróját. Kint aztán kapott egyet a kedves vendég, és mivel visszament az üzletbe, ott még többet is, hogy végül több öltéssel kellett összevarrni a száján keletkezett sérüléseket.

Szabó Zoltán a megverését videóra vette, feljelentés, a KFC időt kér, mert kivizsgál, nyomozás itt, nyomozás ott, bizonyára hamar lesz eredmény, hiszen ez a cég érdeke is.

A teljes történet itt van.

Szomorú sztori ez, de talán még szomorúbb, ami aztán történt a virtuális közösségi térben. Szabó Zoltán ugyanis nem az Indexre írta meg a véresre sikeredett vasárnap estéjét, mert nem akart újságíróként szerepelni saját sztorijában, hanem a Facebookon posztolt.

Szabo Zoltán KFC-zés utáni szelfije

Szabó Zoltán KFC-zés utáni szelfije

Fotó: Facebook / Zoltán Szabó

Most azokkal nem foglalkoznék, akik örültek az eseménynek, mert „aki indexes az mindig megérdemli” – ez egy idézet volt egyiküktől. Viszont elég szép tábora lett azoknak is, akik úgy vélik: szegény biztonsági őr, ott keccsöl minimálbérért, azt is kézbe kapja, talán be sincs jelentve, esélye sincs a továbblépésre, és hát milyen munka már ez, értsük meg szegényt.

Akkor tisztázzunk valamit: senki sem üthet meg senkit. Ilyen egyszerű. Hogy egy biztonsági őrnek ráadásul az átlagosnál jobban kellene tudnia kezelni bármilyen konfliktushelyzetet, azt már nem is mondom, hiszen ez itt Magyarország, és nem szeretném a történetet sci-fi-be lökni.

Sőt, még csak nem is kárhoztatom, aki az említett, „biztonságiőr-felmentő” gondolattal egyetért, mert ez itt van velünk már rég óta, és nagyon úgy tűnik, hogy itt is marad. Ne dumálj, ne szólj bele, ne akadékoskodj, ne okoskodj, akkor nem lesz bajod – ismerős? Az-az bizony, az örökkön-örökké Kádár- rendszer. Nincs panaszkönyv? Nem baj, menj szépen haza, úgy se tudsz változtatni semmin. Rád hívják a hivatalosságot? Hajtsd le a fejed, ne nézz a szemébe, bólogass, érts egyet, csak nehogy baj legyen. Hogy neked van igazad? És? Kit érdekel?

Pedig olyan jó volt hinni, hogy mindezt már magunk mögött hagytuk.

Rosta

Szőnyi Szilárd

Találkozunk 2016-ban!

Pancserlehallgatók

Ha a HVG-nek igaza van, a világ legbénább lehallgatói keltenek botrányt Magyarországon.

Famaffia Romániában – Adjátok vissza az erdeinket!

Egy friss botrány és egy dokumentumfilm is felhívja a figyelmet az Európa utolsó érintetlen vadonjainak otthont adó Romániában dúló illegális fakitermelésre. Nemcsak a korrupt politika vagy a profitéhes multi a hibás: székely falusi közösségeket is megvadított a fából szerezhető könnyű pénz. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Rockenbauer 30 – Pali mögött volt értelme gyalogolni

Pali után nem lehet ilyen filmet csinálni – vélik a Másfélmillió lépés Magyarországon alkotói. Rockenbauer Pál halálának 30. évfordulóján azt kutatjuk a friss Heti Válaszban, mi a titka a sorozat népszerűségének, és miért nem született azóta sem hasonló.

Nyolcvanezres pezsgőt locsolt az egyik Mugabe-fiú

Voltak nála véreskezűbb afrikai vezetők is, de kártékonyabbak kevesen. Robert Mugabe nemcsak a gazdag Zimbabwét juttatta koldusbotra, de igyekezett egész Afrikát a Nyugat ellen hangolni. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy bukása ennek ellenére miért is nem Nyugat diadala.

Morvai Krisztina: „Ez nem hűségeskü a Fidesz mellett”

Nem tudja, a Jobbikra szavaz-e jövőre a Jobbik európai parlamenti képviselője. Morvai Krisztina azt mondja: három éve nincs kapcsolatban Vona Gáborral, de nem a személyes sértettség, hanem az irányváltás bizonytalanította el. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Kovács Ákos: Leszállni az egovonatról

A Nyugat nagyon mást ért kultúrán, mint mi, ebben a tekintetben igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat – mondja Kovács Ákos énekes, dalszerző, akit nemrég bemutatott Arany János-estjéről és a jövő évi jubileumi koncertjéről is kérdeztünk. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.