new.valasz.hu/publi/olvasoink-irjak-5597

http://new.valasz.hu/publi/olvasoink-irjak-5597

Publi

Dévényi István

Véresre verte az Index újságíróját – szegény biztonsági őr?

/ 2017.10.16., hétfő 16:30 /

Szabó Zoltán, az Index munkatársa vasárnap késő este besétált a Király utca KFC-be, ahol előbb végigállta a sort, majd kiderült, hogy csak elvitelre lehet vásárolni, de úgy nem akart, ezért szóvá tette, hogy ezt esetleg ki is lehetne írni valahova, amit elég flegmán intézett az eladó, úgyhogy kikérte a panaszkönyvet. De olyanjuk nem volt. Az üzletvezető kihozott egy üres lapot, amit nyilván nem fogadott el panaszkönyv helyett, és akkor itt belépett a fogyasztóvédelmi egyenletbe a biztonsági őr, akivel az üzletvezető kidobatta az Index újságíróját. Kint aztán kapott egyet a kedves vendég, és mivel visszament az üzletbe, ott még többet is, hogy végül több öltéssel kellett összevarrni a száján keletkezett sérüléseket.

Szabó Zoltán a megverését videóra vette, feljelentés, a KFC időt kér, mert kivizsgál, nyomozás itt, nyomozás ott, bizonyára hamar lesz eredmény, hiszen ez a cég érdeke is.

A teljes történet itt van.

Szomorú sztori ez, de talán még szomorúbb, ami aztán történt a virtuális közösségi térben. Szabó Zoltán ugyanis nem az Indexre írta meg a véresre sikeredett vasárnap estéjét, mert nem akart újságíróként szerepelni saját sztorijában, hanem a Facebookon posztolt.

Szabo Zoltán KFC-zés utáni szelfije

Szabó Zoltán KFC-zés utáni szelfije

Fotó: Facebook / Zoltán Szabó

Most azokkal nem foglalkoznék, akik örültek az eseménynek, mert „aki indexes az mindig megérdemli” – ez egy idézet volt egyiküktől. Viszont elég szép tábora lett azoknak is, akik úgy vélik: szegény biztonsági őr, ott keccsöl minimálbérért, azt is kézbe kapja, talán be sincs jelentve, esélye sincs a továbblépésre, és hát milyen munka már ez, értsük meg szegényt.

Akkor tisztázzunk valamit: senki sem üthet meg senkit. Ilyen egyszerű. Hogy egy biztonsági őrnek ráadásul az átlagosnál jobban kellene tudnia kezelni bármilyen konfliktushelyzetet, azt már nem is mondom, hiszen ez itt Magyarország, és nem szeretném a történetet sci-fi-be lökni.

Sőt, még csak nem is kárhoztatom, aki az említett, „biztonságiőr-felmentő” gondolattal egyetért, mert ez itt van velünk már rég óta, és nagyon úgy tűnik, hogy itt is marad. Ne dumálj, ne szólj bele, ne akadékoskodj, ne okoskodj, akkor nem lesz bajod – ismerős? Az-az bizony, az örökkön-örökké Kádár- rendszer. Nincs panaszkönyv? Nem baj, menj szépen haza, úgy se tudsz változtatni semmin. Rád hívják a hivatalosságot? Hajtsd le a fejed, ne nézz a szemébe, bólogass, érts egyet, csak nehogy baj legyen. Hogy neked van igazad? És? Kit érdekel?

Pedig olyan jó volt hinni, hogy mindezt már magunk mögött hagytuk.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – felvidéki szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.