BÉKÉTLEN BÉKÉLTETŐ

/ 2006.11.02., csütörtök 12:38 /

Kökényesi Gábor, a Horn-kormány kancelláriájának tanácsadója, a Görgey Gábor vezette kultusztárca tanácsosa lehet a szocialista politika és a zavargásokba torkolló demonstrációk közti kapocs. Vagy nem.- Ön titkosügynök?

- Nem.

- A rendőrség embere?

- Az sem.

- Akkor provokátor?

- Dehogy.

- Pedig a tévéfelvételeket látva, amelyeken ön a rohamrendőröket ápolgatja, majd rendőrségi sisakban bámul a kamerába, illetve azt a fotót nézve, amelyen a hatvannégy vármegyés Toroczkai Lászlóval jelenik meg a köztévé székházában az MTV ostroma után, sokak fejében mindhárom megfordult. Főként, hogy két szocialista kormány munkájában is részt vett.

- Semmi közöm a Gyurcsány-kormányhoz, a többiről meg az a véleményem, hogy ebben az országban divat összeesküvés-elméleteket gyártani.

- Mégis, hogyan került közös fotóra Toroczkaival?

- A C-Press újságírójaként a Szabadság téren forgattam. Amikor odaértem, fejetlenséget láttam. Az ostromlók nem tudták, mit akarnak. Amikor eldöntötték, kerestem valakit, aki átveszi a követeléseiket. Ekkor viszont a petíció nem volt meg. Rövid szaladgálás után minden a helyére került. Jól jellemzi a helyzetet, hogy az a fotó, amit az úgymond lebukásom bizonyítékaként mutattak be, eredetileg az a címet viselte: a békéltető.

- Talán mert az eredeti címet felülírta, hogy október 23-án a rohamrendőrökkel közösen tevékenykedett.

- Október 23-án ismét a C-Press újságírójaként forgattam. A támadásokban több rendőr megsérült, s nekem mint egykori mentőápolónak, kötelességem volt ellátni őket. Kitöröltem a szemükből a könnygázt. A vágatlan felvételen látható, hogy egy orvostanhallgató lány is hasonlóan járt el. Egyébként a tüntetőknek is ugyanígy segítettünk.

- És hogy került a fejére a rohamsisak?

- Annyi történt, hogy a rendőrök méltányolták a segítő kezet, és a fejembe nyomták a sisakot, hogy ne essen bántódásom.

- És a híradásokban emlegetett különleges kesztyű?

- Abban kerékpározom és görkorcsolyázom.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.