Esélyek és vélemények

Elitista esélylatolgatás, vébé előtt egy nappal

/ 2014.06.11., szerda 15:57 /

BENEDEK TIBOR, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya

A vébédöntő másnapján kezdődik a budapesti vízilabda-Európa-bajnokság, melyen Spanyolország lesz az első ellenfelünk. Ha a spanyol focisták játszanak a vb-döntőben és győznek, az biztosan kihat a pólósaik játékára. Személyesen is érinteni fog a vébé, mivel hétéves Mór fiam focizik, amikor pedig meccset néz, teljesen a hatása alá kerül. Őmiatta várhatóan mindent a fociközvetítéseknek kell alávetnie a családnak.

KISS-RIGÓ LÁSZLÓ szeged–csanádi megyés püspök

Nemcsak a labdarúgás, hanem az egész sportvilág nagy ünnepe a focivilágbajnokság. Még akkor is a futballt tartom a legnagyobbra, ha jól tudjuk, hogy önmagában már nem csak sport, hanem üzleti és egyéb szempontok is körbelengik. Ahogy csak tehetem, végig követni fogom a vébét, különösen a spanyol és dél-amerikai meccseket, mert a latin fociban lelhető fel igazán a játék sava-borsa.

BOD PÉTER ÁKOS közgazdász

Minden vébé előtt megfogadom, hogy bokros teendőim miatt csak a végén nézem a legjobb meccseket, de biztos most is gyengének bizonyulok, és a selejtezőket sem hagyom ki. Naivan állok a focihoz: nem üzletnek, átvitt háborúnak vagy gladiátorviadalnak tekintem, hanem játéknak. Azon csapatok sikerének örülök, amelyeken látom, hogy ők is így gondolják. Ilyen értelemben legutóbb a braziloknak füttyögtem.

MIKLÓS EDIT síelő

Inkább űzni szeretem a focit, mint nézni. Még otthon, Csíkszeredán az iskolában játszottam, később pedig az édesapámék öregfiúk jégkorongcsapatának tagjaival. Sajnos mostanában a térdem miatt már nem nagyon focizhatok. Általában nem nézek focimeccset, de a vébét mindig. Társaságban ülünk ki valahová, és az első mérkőzések után döntöm el, ki a legrokonszenvesebb csapat.

SZAKCSI-LAKATOS BÉLA zongoraművész

Mivel a technikás futballt, a szép passzokat és a varázslatos játékmódot kedvelem, a braziloknak fogok drukkolni, oldalamon a két, szintén zongorista fiammal, akik imádják a focit. Nem akarok csapatokat megnevezni, de nem szeretem azokat, akik erőszakosan, védekezve és vagdalkozva játszanak. Gyerekkori élményem volt az Aranycsapat, ők a brazilokéhoz hasonló szép focit játszották. Máig sem értem, hogy csinálták.

BUZÁNSZKY JENŐ, az Aranycsapat tagja

Életem egyik legdurvább meccse a brazilok ellen volt az ’54-es vébén: 4:2-re nyertünk, és nehezen viselték a fölényünket. Előtte megnéztük az edzőmeccsüket, és láttuk, hogy technikásabbak, mint mi. De a foci nemcsak technikából áll, hanem küzdésből és csapatszellemből is. Nekünk általában az adott több akaratot és lelkierőt a győzelemhez, hogy mindig egy góllal többet akartunk rúgni az ellenfélnél.

MOCSAI LAJOS, a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya

A futball stratégiailag a legnagyobb játék, óriási tömegeket vonz, a focivébé pedig varázslatos heteket teremt. Az elejétől figyelem, hogy egy-egy szövetségi kapitány miként állítja fel a csapatát, „gazdálkodik” a játékosállománnyal, és milyen lehetőségeket hoz ki belőlük. Érdekes látni, hogy a végjátékra ki mennyit fejlődik, és gyakran megesik, hogy az elején bukdácsoló csapatokból kerül ki a győztes.

KERESZTES ILDIKÓ előadóművész

Több focista barátom van, a debreceni Nagyerdei Stadion megnyitóján énekelve pedig lenyűgözött a stadion nagysága és külleme. Tagja voltam a román tornász-válogatottnak, és tudom, hogy mit jelent egy élsportoló focista élete. Szinte minden este fellépésem lesz a vébé alatt is, de biztosan lesz, hogy társaságban belenézek a meccsekbe.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.