Szakaszos értékesítés

/ 2001.04.27., péntek 07:41 /

A Győri Keksz- és Ostyagyár eladásakor az ÁVÜ és a United Biscuits Investments által kötött szerződés nem írt elő semmiféle olyan garanciális kötelezettséget, amelyre hivatkozva most, tíz év után a jogutód ÁPV Rt. felléphetne a győri gyár - melyet tavaly a Danone megvett a Biscuitstől - tervezett bezárása ellen. Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. kommunikációs igazgatóságán azt is megtudtuk, hogy a gyárat annak idején három szakaszban értékesítették. Először egy 1991. április 10-én kelt szerződés értelmében több mint 1,5 milliárd forint névértékű üzletrészhez jutott a holland United Biscuits Investments. Még ebben az esztendőben, június 13-án a munkavállalói üzletrész-vásárlási program keretében névértéken 56,2 millió forintot meghaladó üzletrészt vásároltak ki a dolgozók. Az ÁVÜ a tulajdonában maradt mintegy 16,9 millió forint névértékű üzletrészt szintén a holland cégnek adta el 1992. december 5-én. Ezzel a társaság 100 százalékos privatizálásának időszaka lezárult. Garanciális elemeket nem minden esetben tartalmaztak a privatizációs szerződések (tíz év elteltével pedig egyébként is hatályukat vesztették volna), ezek többnyire az adott cég és az egyéni döntések függvényében kerülhettek be az adásvételi megállapodásokba.

Gy. J.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.