Százegy éves a gyár

/ 2001.04.27., péntek 07:41 /

1900-ban alapította a Győri Keksz- és Ostyagyárat Koestlin Lajos. A családi vállalkozásnak induló cég az első és a második világháborút követően is talpon maradt, sőt túlélte az államosítást is.
1991-ben a privatizációs hullám idején szinte az első körben adták el. Így jött létre a Győri Keksz- és Ostyagyárból a Győri Keksz Kft., melynek fő tevékenységét kekszek, ostyák és cukorkák előállítása és forgalmazása alkotja.
1997-re a kft. 100 százalékban a holland Biscuits tulajdonába került.
1999. szeptember 7-én vette meg a Győri Keksz Kft. a Stollwerck-Budapest Édesipari Kft. székesfehérvári keksz- és ostyagyártó üzemét. (A német Stollwerck 1995-ben zöldmezős beruházásként építette meg a székesfehérvári üzemet.) A Gazdasági Versenyhivatal az összefonódás előnyös hatásaira való tekintettel járult hozzá az üzlet megkötéséhez. Indoklása szerint a szerződésnek köszönhetően a Győri Keksz Kft.-nek lehetősége nyílik arra, hogy nemzetközi szempontból is versenyképes vállalkozássá váljon, s növelje exportját.
2000. augusztus 4-én kötött adásvételi megállapodást a francia Danone-csoport tagja, a FINALIM III. S. A. a United Biscuits Investments társasággal a tulajdonában lévő Győri Keksz Kft. üzletrészeinek 100 százalékára. Az üzlet előnyei közül a francia cég azt emelte ki, hogy a Győri Keksz új áruválasztékkal jelenhet meg a piacon, s a nemzetközi Danone-csoport révén versenyképesebbek lehetnek majd a magyar termékek.
2000. november 7-én a Gazdasági Versenyhivatal megadta az engedélyt az üzlethez.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.