A sonka világa, a világ sonkái
Konferencia a Magyar Konyha gasztronómiai magazin szervezésében
A Magyar Konyha első szakmai konferenciája az őshonos magyar mangalicát, és a belőle készült sonkát állítja a figyelem középpontjába, bemutatva, hogy helye van a közismert nagy nemzetközi márkák között.
Az egyedi tematikájú rendezvényen részt vesznek a legnevesebb hazai és külföldi sonkatermelők, húsipari szakemberek, tudományos kutatók és neves séfek. A szakmai konferenciát termékbemutató kíséri, ahol a jelenlévő termelők és forgalmazók sonkáinak minőségét hasonlíthatják össze a látogatók. Az előadásokon szó lesz az érlelt sonkák elkészítésének hagyományos eljárásairól, feldolgozási módszerekről, a pácolás és a sózás problematikájáról, a mangalica piaci helyzetéről. A konferencia kísérőprogramja az I. Magyar Sonkaszeletelő verseny, amelynek zsűrijében helyet kapnak spanyol és olasz sonkamesterek is.