valasz.hu/sport

http://valasz.hu/sport

Sport

Dráma Ausztráliában

Kapott egy szabadkártyát, és kiütötte a címvédőt. Milyen az, amikor egy üzbég ordít úgy, hogy Novak Djokovic szokott?

Egy magyar a Bundesligából

Amikor Lőw Zsoltnak sérülés miatt szögre kellett akasztania a futballcipőt, még nem tudta, hogyan tovább. Röpke négy év után, ma a „semmiből jött”, de a Bundesligában szárnyaló lipcsei focicsapat másodedzője.

Pontosítás - Azért a pénz az úr

Heti Válasz, december 8. (68–71. oldal). Tisztelt Olvasók! Legutóbbi számunkban a Hosszú Katinkáról szóló összeállítás illusztrációjaként közölt képregényrészlet nem a versenyző hivatalos termékeként megjelenő Iron Lady: Arcanum sorozat része, hanem Futaki Attila munkája, amelyet a Glamour magazin számára készített. Az érintettektől elnézést kérünk. A szerk.

„Pont félig vagyok román”

Magyarul imádkozott a pást mellett, majd az olimpiai győzelem után két nyelven üzent haza Simona Pop, a román párbajtőrvívó-válogatott tagja. Szatmárnémeti kiválósága a kettős identitástól a kettős állampolgárságig.

Azért a pénz az úr

Amióta az Orbán-kormány önti a pénzt a sportba, leértékelődött Gyárfás Tamás híres pénzszerzési képessége, ám megbuktatásához szükség volt Hosszú Katinkára és Shane Tusupra is. Igaz, az ő üzleti modelljüket és stílusukat sem nézi mindenki jó szemmel.

Keletnémet csoda

A szájkarate már megkezdődött a Bundesligában a címvédő Bayern München és az éllovas RB Leipzig vezetői között. A bajorok nehezen emésztik meg, hogy egy újonc előzi meg őket, ráadásul egy keletnémet város csapata.

A Momentum kivégzi az LMP-t, az Együttet és a Párbeszédet?

A Momentum a baloldalon azokra jelenti a legnagyobb veszélyt, akik lelkesen gyűjtötték neki az aláírásokat: az Együttre, az LMP-re és a Párbeszédre. Botka László közben gyurcsánytalanítaná a baloldalt. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Hogyan csúszott félre az olimpia ügye?

Bezárkózó kommunikáció, az aláírók sértegetése, a vizes világbajnokság beruházásai körüli anomáliák: így vált közel egységes támogatottságú ügyből megosztó belpolitikai kérdéssé az olimpia. Részletes elemzésünk a csütörtöki Heti Válaszban.

Mentsen életet egy mozdulattal!

Magyarországon évente mintegy 800 szívbeteg gyermek születik, akik magukra hagyatva többségében halálraítéltek; kellő időben történő adekvát kezelésük esetén azonban 95%-uk megmenthető.

Sokkol a Momentum vezetője: 2018-ban a Fidesz nem verhető, 2022 a cél

„A Momentum a szövetségkötéstől és a koordinált jelöltállítástól is határozottan elzárkózik” – mondja a jövőre esedékes országgyűlési választási felkészülésről Fekete-Győr András. Színvallatós nagyinterjú a mozgalom vezetőjével a csütörtöki Heti Válaszban.