valasz.hu/sport/feherek-kozt-sok-europai-a-foci-lenne-az-integracios-csodafegyver-128892

http://valasz.hu/sport/feherek-kozt-sok-europai-a-foci-lenne-az-integracios-csodafegyver-128892

Sport

A magyar műkorcsolyázó a nap legszebb képein

/ 2018.02.21., szerda 20:00 /

A mai nap is tartogatott magyar sikert a phjongcshangi  téli olimpián, Tóth Ivett 23. lett a női műkorcsolyázók szerdai rövidprogramjában, így pénteken bemutathatja kűrjét.

A tizenharmadik nap legjobb képeiből válogattunk, amiből természetesen nem maradhatott ki Tóth Ivett közönségsikert aratott produkciója sem. Az UTE 19 éves műkorcsolyázóját a harmadik hatos csoport második versenyzőjeként szólították jégre. Amint felcsendült az AC/DC zenekar Back in black slágere, a nézők ütemes tapssal reagáltak, később a Thunderstruck még nagyobb lelkesedésre sarkallta őket. A program végén a maroknyi magyar szurkoló nagy tapssal jutalmazta Tóthot.

 „Boldog vagyok, hogy sikerült a kűrbe jutnom. Bár talpon maradtam, nagyot hibáztam a Lutznál, viszont a többi ugrásom, a forgások és a lépéssorom jó lett – értékelt a tavalyi Európa-bajnokságon nyolcadik magyar műkorcsolyázó, aki bevallása szerint akkor kezdett izgulni, amikor beállt a jégre, ugyanakkor a közönség az ütemes tapssal sokat segített neki abban, hogy beleélje magát a mozdulatokba és megnyugodjon. – Bátor szerettem volna lenni, ez sikerült. A kűr örömjáték lesz.”

Tóth Ivett a női műkorcsolyázók rövidprogramjában

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Tóth Ivett a női műkorcsolyázók rövidprogramjában

Fotó: Europress/AFP/Aris Messinis

Tóth Ivett az AC/DC ausztrál rockzenekar szólógitárosát, Angus Youngot ábrázoló mellénye és kapcsolódó produkciója világszerte óriási sikert aratott

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A francia Laurent Muhlethaler edz a férfiak északi összetett versenyének síugrására rövidprogramjában

Fotó: MTI/AP/Patrick Semansky

A finn játékosok felszerelése a jégen, miután győztek a női jégkorongtorna bronzérméért játszott Finnország – Olimpiai Sportolók Oroszországból mérkőzésen

Fotó: MTI/AP/Frank Franklin II

A japán Kunitake Hiroaki a férfi hódeszkások big air selejtezőjében

Fotó: MTI/EPA/Daniel Kopatsch

A norvég Ragnhild Mowinckel az alpesi sí versenyek női lesiklásában

Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Az Olimpiai Sportolók Oroszországból (OAR) színeiben induló Alina Zsagitova a női műkorcsolyázók rövidprogramjában

Fotó: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

A német Tim Hronek, valamint a svájci Armin Niederer és Jonas Lenherr (balról jobbra) a síakrobatika férfi krossz selejtezőjének kieséses szakaszában

Fotó: MTI/AP/Ri Dzsin Man

A későbbi második helyezett koreai férfi csapat tagjai, Kim Min Szok, Csung Dzse Von és Ri Szong Hun a gyorskorcsolyázók üldözéses csapatversenyének döntőjében

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az ukrán Anna Knicsenkova a női műkorcsolyázók rövidprogramjában

Fotó: MTI/AP/Morry Gash

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elhunyt Kányádi Sándor

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

A nő, akit Trump elnök megnyugtat

Közös megoldásra van szükség migrációügyben, Oroszországgal pedig világosan kell beszélni – véli Észtország elnöke. Kersti Kaljulaid a Heti Válasznak azt mondta: nevén kell nevezni, mi folyik Ukrajnában, különben hozzászokunk, és ezt a hibát egyszer már elkövettük.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.

Így zajlik a nyugdíjrendszer rejtett reformja

Sosem látott mértékben maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el az idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik.

Ugyanúgy?

„Ahogy ma az állam már a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül költséghatékony módon kezeli az állami hirdetéseket, ugyanúgy központosítani lehetne a kulturális mecenatúrára fordított pénzeszközöket”, nyilatkozta Szakács Árpád a Figyelőnek. A Médiaworks főszerkesztője a Magyar Időkben indított sorozatával a kulturális mecenatúrát, annak visszásságait vette célba, kritizálva, mi több, támadva a baloldali gondolatok előtt teret nyitó állami intézményvezetőket.