Sport

A magyar műkorcsolyázó a nap legszebb képein

/ 2018.02.21., szerda 20:00 /

A mai nap is tartogatott magyar sikert a phjongcshangi  téli olimpián, Tóth Ivett 23. lett a női műkorcsolyázók szerdai rövidprogramjában, így pénteken bemutathatja kűrjét.

A tizenharmadik nap legjobb képeiből válogattunk, amiből természetesen nem maradhatott ki Tóth Ivett közönségsikert aratott produkciója sem. Az UTE 19 éves műkorcsolyázóját a harmadik hatos csoport második versenyzőjeként szólították jégre. Amint felcsendült az AC/DC zenekar Back in black slágere, a nézők ütemes tapssal reagáltak, később a Thunderstruck még nagyobb lelkesedésre sarkallta őket. A program végén a maroknyi magyar szurkoló nagy tapssal jutalmazta Tóthot.

 „Boldog vagyok, hogy sikerült a kűrbe jutnom. Bár talpon maradtam, nagyot hibáztam a Lutznál, viszont a többi ugrásom, a forgások és a lépéssorom jó lett – értékelt a tavalyi Európa-bajnokságon nyolcadik magyar műkorcsolyázó, aki bevallása szerint akkor kezdett izgulni, amikor beállt a jégre, ugyanakkor a közönség az ütemes tapssal sokat segített neki abban, hogy beleélje magát a mozdulatokba és megnyugodjon. – Bátor szerettem volna lenni, ez sikerült. A kűr örömjáték lesz.”

Tóth Ivett a női műkorcsolyázók rövidprogramjában

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Tóth Ivett a női műkorcsolyázók rövidprogramjában

Fotó: Europress/AFP/Aris Messinis

Tóth Ivett az AC/DC ausztrál rockzenekar szólógitárosát, Angus Youngot ábrázoló mellénye és kapcsolódó produkciója világszerte óriási sikert aratott

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A francia Laurent Muhlethaler edz a férfiak északi összetett versenyének síugrására rövidprogramjában

Fotó: MTI/AP/Patrick Semansky

A finn játékosok felszerelése a jégen, miután győztek a női jégkorongtorna bronzérméért játszott Finnország – Olimpiai Sportolók Oroszországból mérkőzésen

Fotó: MTI/AP/Frank Franklin II

A japán Kunitake Hiroaki a férfi hódeszkások big air selejtezőjében

Fotó: MTI/EPA/Daniel Kopatsch

A norvég Ragnhild Mowinckel az alpesi sí versenyek női lesiklásában

Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Az Olimpiai Sportolók Oroszországból (OAR) színeiben induló Alina Zsagitova a női műkorcsolyázók rövidprogramjában

Fotó: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

A német Tim Hronek, valamint a svájci Armin Niederer és Jonas Lenherr (balról jobbra) a síakrobatika férfi krossz selejtezőjének kieséses szakaszában

Fotó: MTI/AP/Ri Dzsin Man

A későbbi második helyezett koreai férfi csapat tagjai, Kim Min Szok, Csung Dzse Von és Ri Szong Hun a gyorskorcsolyázók üldözéses csapatversenyének döntőjében

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az ukrán Anna Knicsenkova a női műkorcsolyázók rövidprogramjában

Fotó: MTI/AP/Morry Gash

 

Rosta

Szőnyi Szilárd

Találkozunk 2016-ban!

Magyaroktól ideges a New York-i elit

Egy új médium mindig politikai káosszal köszönt be, ez köti össze korunkat a harmincéves háború korával, Daniel Kehlmann új regényének témájával. A német sztárszerző egy magyar írót tart nemzedéke legnagyobb tehetségének. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Az 1968-as esztendő – Orbán is ehhez képest határozza meg önmagát

Még huszadik századi mércével is kivételesen sűrű esztendő volt 1968. A fél évszázaddal ezelőtti történelmi sorsfordító a jelenből nézve gyökeresen eltérő értelmezéseket kap: egyeseknek Európa új tavaszát jelenti, másoknak a popkultúra kezdetét, vagy a hagyományos értékre épülő világ széthullását. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Népművészeti nagyhatalom vagyunk – megnyílt az idei Nemzeti Szalon

A hagyomány nem egy porosodó, kőbe vésett, mozdulatlanságra ítélt valami, hanem folyamatosan változik, sőt, mi magunk is hagyományt teremtünk – erről is szól az idei, augusztus 20-ig látogatható Nemzeti Szalon a Műcsarnokban. A népművészet először mutatkozik be az intézményben, a siker borítékolható. Részletek a friss Heti Válaszban.

Óriási fordulat: Macron nyit a katolikusok felé

Az állam és egyház elválasztását államideológiaként kezelő Franciaország államfője szokatlan gesztusokat tartalmazó beszédet mondott katolikus vezetők előtt. Emmanuel Macron ezzel új fejezetet nyitna a keresztény egyházzal, és az iszlámnak is üzen. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Bay Zoltán emlékkiállítás nyílt a Csopában

Bay Zoltán kutatóprofesszor kiemelkedő munkássága előtt tisztelegve, illetve a róla elnevezetett kutatóközpont megalapításának negyedévszázados fennállására tekintettel, a 2018-as évben ünnepi eseménysorozat vette kezdetét.

Jövőre pótvizsgázhat az ellenzék – lesznek-e új Márki-Zay Péterek?

A Fidesz a parlamenti választáson csak a budai és a belső pesti kerületekben múlta alul 2014-es önmagát. A 2019-es önkormányzati voksolás mégis ígér komoly városi csatákat – legalábbis összellenzéki, Márki-Zay Péter típusú jelöltek esetén. Részletes elemzésünk a csütörtöki Heti Válaszban.

Heti Válasz: Gulyás Gergely lehet a kancelláriaminiszter

Gulyás Gergely vezetheti az újraszabott kancelláriát Lázár János helyett – derül ki a csütörtöki Heti Válasz kormányzati változásokat összegző cikkéből. Arról is írunk, hogy közben gigászi küzdelem bontakozik ki az EU új hétéves költségvetéséről.