valasz.hu/sport/a-vilagon-negyedikkent-lett-nyolcdanos-karates-a-legendas-magyar-125284

http://valasz.hu/sport/a-vilagon-negyedikkent-lett-nyolcdanos-karates-a-legendas-magyar-125284

Sport

A Putyin–Csányi-dzsúdóbarátság háttere

/ 2017.08.23., szerda 17:00 /
A Putyin–Csányi-dzsúdóbarátság háttere

A jövő heti budapesti cselgáncsvébé fékezett habzású sporthír volna, ha a rendezvényen nem tenné tiszteletét a dzsúdó fekete öves mestere, Vlagyimir Putyin. De hogy került az orosz elnök közelébe Csányi Sándor OTP-vezér, és hogy nem Mészáros Lőrinc? Exkluzív háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Az augusztus 28-án kezdődő dzsúdó-világbajnokságra hazánkba érkező Putyinról sokan tudják, hogy maga is a japán küzdősport szerelmese. Azt a tényt viszont kevesebben ismerik, hogy 2008-ban ugyanazon a moszkvai világkupaversenyen lett a Nemzetközi Cselgáncsszövetség tiszteletbeli elnöke, amikor Csányi Sándor OTP-vezér a sportszervezet alelnöke. Véletlen egybeesés? A nemzetközi dzsúdóvilág nagy szervezője egy román-osztrák sportdiplomata, Marius L. Vizer szerint „Putyin elnök úr és Csányi Sándor adott esetben nemcsak a dzsúdóról beszélgethet, hanem mondjuk az OTP befektetési lehetőségeiről is a hatalmas orosz bankpiacon…” Akár ilyen megfontolásból is sokan gondolhatják, hogy érdemes nemzetközi tatamira lépni. Ehhez pedig a hazai szövetségen keresztül vezethet az út. Antal Kadosa ügyvéd, Mészáros Lőrincfelcsúti polgármesterbizalmasa meg is próbálta átvenni a honi szövetséget 2014-ben. Összeállításunkban arra is kerestük a választ, hogyan fordulhatott elő, hogy végül nem a pozícióhalmozó „Kada” lett a magyar szövetség elnöke.

 

 

 

 

A teljes háttér az augusztus 24-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Ablonczy Bálint

Találkozunk 2016-ban!

Pécs a tönk szélén – hogyan „csúszott be” a város Nyíregyháza alá?

Két évvel azután, hogy a kormány átvállalta az egykori kulturális főváros intézményeinek működtetését, Pécs ismét csődveszélybe került. Tízezrével veszíti el lakóit, gazdasága pedig gyengébb, mint Nyíregyházáé, mégis az ország egyik legerősebb városaként költekezik. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Nyír a vasút, vág a MÁV!

A „székely intercity” azonnali megcsonkításától visszalépett a MÁV, decemberben azonban így is sor kerülhet a háló- és étkezőkocsik kivonására. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.