Sport

A Putyin–Csányi-dzsúdóbarátság háttere

/ 2017.08.23., szerda 17:00 /
A Putyin–Csányi-dzsúdóbarátság háttere

A jövő heti budapesti cselgáncsvébé fékezett habzású sporthír volna, ha a rendezvényen nem tenné tiszteletét a dzsúdó fekete öves mestere, Vlagyimir Putyin. De hogy került az orosz elnök közelébe Csányi Sándor OTP-vezér, és hogy nem Mészáros Lőrinc? Exkluzív háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Az augusztus 28-án kezdődő dzsúdó-világbajnokságra hazánkba érkező Putyinról sokan tudják, hogy maga is a japán küzdősport szerelmese. Azt a tényt viszont kevesebben ismerik, hogy 2008-ban ugyanazon a moszkvai világkupaversenyen lett a Nemzetközi Cselgáncsszövetség tiszteletbeli elnöke, amikor Csányi Sándor OTP-vezér a sportszervezet alelnöke. Véletlen egybeesés? A nemzetközi dzsúdóvilág nagy szervezője egy román-osztrák sportdiplomata, Marius L. Vizer szerint „Putyin elnök úr és Csányi Sándor adott esetben nemcsak a dzsúdóról beszélgethet, hanem mondjuk az OTP befektetési lehetőségeiről is a hatalmas orosz bankpiacon…” Akár ilyen megfontolásból is sokan gondolhatják, hogy érdemes nemzetközi tatamira lépni. Ehhez pedig a hazai szövetségen keresztül vezethet az út. Antal Kadosa ügyvéd, Mészáros Lőrincfelcsúti polgármesterbizalmasa meg is próbálta átvenni a honi szövetséget 2014-ben. Összeállításunkban arra is kerestük a választ, hogyan fordulhatott elő, hogy végül nem a pozícióhalmozó „Kada” lett a magyar szövetség elnöke.

 

 

 

 

A teljes háttér az augusztus 24-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Élő Anita

Találkozunk 2016-ban!

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg blöff volt a rezsicsökkentés?

A földgáz külföldi áresése valóban lehetővé tett volna egy méretes lakossági gázárcsökkentést 2015–16 táján, a kormány azonban inkább tartalékba rakta az erre fordítható összeget. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!