Sport

A Putyin–Csányi-dzsúdóbarátság háttere

/ 2017.08.23., szerda 17:00 /
A Putyin–Csányi-dzsúdóbarátság háttere

A jövő heti budapesti cselgáncsvébé fékezett habzású sporthír volna, ha a rendezvényen nem tenné tiszteletét a dzsúdó fekete öves mestere, Vlagyimir Putyin. De hogy került az orosz elnök közelébe Csányi Sándor OTP-vezér, és hogy nem Mészáros Lőrinc? Exkluzív háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Az augusztus 28-án kezdődő dzsúdó-világbajnokságra hazánkba érkező Putyinról sokan tudják, hogy maga is a japán küzdősport szerelmese. Azt a tényt viszont kevesebben ismerik, hogy 2008-ban ugyanazon a moszkvai világkupaversenyen lett a Nemzetközi Cselgáncsszövetség tiszteletbeli elnöke, amikor Csányi Sándor OTP-vezér a sportszervezet alelnöke. Véletlen egybeesés? A nemzetközi dzsúdóvilág nagy szervezője egy román-osztrák sportdiplomata, Marius L. Vizer szerint „Putyin elnök úr és Csányi Sándor adott esetben nemcsak a dzsúdóról beszélgethet, hanem mondjuk az OTP befektetési lehetőségeiről is a hatalmas orosz bankpiacon…” Akár ilyen megfontolásból is sokan gondolhatják, hogy érdemes nemzetközi tatamira lépni. Ehhez pedig a hazai szövetségen keresztül vezethet az út. Antal Kadosa ügyvéd, Mészáros Lőrincfelcsúti polgármesterbizalmasa meg is próbálta átvenni a honi szövetséget 2014-ben. Összeállításunkban arra is kerestük a választ, hogyan fordulhatott elő, hogy végül nem a pozícióhalmozó „Kada” lett a magyar szövetség elnöke.

 

 

 

 

A teljes háttér az augusztus 24-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Pancserlehallgatók

Ha a HVG-nek igaza van, a világ legbénább lehallgatói keltenek botrányt Magyarországon.

Őrfi József bátorsága és lelki ereje mindent vitt az idei gálán

Mesébe illő Őrfi József piliscsabai házának története. Nem tündérmesébe, hanem olyan magyar népmesébe, amelyben a hősnek számos próbát kell kiállnia. Az építész-családfő bátorsága és lelki ereje a Média Építészeti Díja idei gáláján mindent vitt. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Famaffia Romániában – Adjátok vissza az erdeinket!

Egy friss botrány és egy dokumentumfilm is felhívja a figyelmet az Európa utolsó érintetlen vadonjainak otthont adó Romániában dúló illegális fakitermelésre. Nemcsak a korrupt politika vagy a profitéhes multi a hibás: székely falusi közösségeket is megvadított a fából szerezhető könnyű pénz. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Rockenbauer 30 – Pali mögött volt értelme gyalogolni

Pali után nem lehet ilyen filmet csinálni – vélik a Másfélmillió lépés Magyarországon alkotói. Rockenbauer Pál halálának 30. évfordulóján azt kutatjuk a friss Heti Válaszban, mi a titka a sorozat népszerűségének, és miért nem született azóta sem hasonló.

Nyolcvanezres pezsgőt locsolt az egyik Mugabe-fiú

Voltak nála véreskezűbb afrikai vezetők is, de kártékonyabbak kevesen. Robert Mugabe nemcsak a gazdag Zimbabwét juttatta koldusbotra, de igyekezett egész Afrikát a Nyugat ellen hangolni. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy bukása ennek ellenére miért is nem Nyugat diadala.

Morvai Krisztina: „Ez nem hűségeskü a Fidesz mellett”

Nem tudja, a Jobbikra szavaz-e jövőre a Jobbik európai parlamenti képviselője. Morvai Krisztina azt mondja: három éve nincs kapcsolatban Vona Gáborral, de nem a személyes sértettség, hanem az irányváltás bizonytalanította el. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Kovács Ákos: Leszállni az egovonatról

A Nyugat nagyon mást ért kultúrán, mint mi, ebben a tekintetben igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat – mondja Kovács Ákos énekes, dalszerző, akit nemrég bemutatott Arany János-estjéről és a jövő évi jubileumi koncertjéről is kérdeztünk. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.