Sport

„Az őrült? Az egy másik Nagy Viktor!”

/ 2013.08.15., csütörtök 08:00 /
„Az őrült? Az egy másik Nagy Viktor!”

Közel százszor védett már a vízilabda válogatottban, a közvélemény mégis csak a barcelonai világbajnoki aranynál figyelt fel a pimasz gesztusaival az ellenfelet hergelő játékosra. Mi történt Nagy Viktorral? Hogyan vált szürke játékosból közönségkedvenccé és a világ legjobb kapusává? Interjúnk a friss Heti Válaszban.

Az interjú elején arra kértük, fordítsa le saját gesztusait, ám Nagy Viktor képtelen volt rá. „Kényes helyzet, nem tudok válaszolni. Az őrült, az egy másik Nagy Viktor, aki olyan dolgokat csinál, amit a medencén kívül nem tennék meg soha” – mondja. Ám egy ennél nehezebb feladványt is kapott: arra kértük, segítsen megérteni, hogyan lett annyi év szürkeség után egyszer csak a világ legjobb kapusa.

„Nem most értem be, már az elmúlt években készen álltam, de most kaptam meg a lehetőséget, hogy ezt meg is mutathassam” – jelentette ki. Felelevenítette, mit érzett, amikor az utolsó pillanatban kimaradt a Pekingbe induló csapatból, hogyan „bujdosott el” Amerikába, és azt is, milyen volt látnia a háromszoros bajnok társainak londoni vereségét – a kapuból. Elmesélte, hogyan építette fel őt Benedek Tibor testileg (a kívülállónak talán furcsán hangzik, de Nagy Viktor állítja: kapusként egyszerűen újra kellett tanulnia úszni) és lelkileg. Elárulta, miért teljesen más első, mint második számú kapusként védeni, ha egyébként a víz és a labda is ugyanaz. Hogy miért nem sikerült a háromszoros olimpiai bajnokokat a kapuból irányítania, és miért volt képtelen beszólni egy legendának, a példaképeinek. Nagy Viktor szerint Magyarországon a vízilabda többet jelent önmagánál, ám arról, miért más egy olyan országgal játszani, ahol a póló ugyanúgy a nemzeti identitás része, mint nálunk; miért alapít vizes akadémiát; és miért ordították szét Szívós Mártonnal a barcelonai uszodát, részleteket a Heti Válasz augusztus 15-i számában olvashatnak, amely csütörtöktől digitálisan is megvásárolható a Digitalstandon.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.