valasz.hu/sport/a-putyincsanyi-dzsudobaratsag-hattere-125185

http://valasz.hu/sport/a-putyincsanyi-dzsudobaratsag-hattere-125185

Sport

Baji Balázs az én emberem!

/ 2017.08.08., kedd 12:35 /

Tudják, hol érzi magát otthon leginkább az Európa-bajnoki ezüstérmes, londoni atlétikai világbajnokságon friss bronzérmes, futószámban első magyar vb-dobogós Baji Balázs?

A békéscsabai kolbászfesztiválon.

Ezt onnan tudom, hogy ő maga írta meg a londoni olimpia előtt vezetett blogjában. „Sokféle módon megnyilvánulhat a honvágy […] Gondolok itt elsősorban a családomra, barátaimra, azokra akik nagyon közel állnak hozzám. A magyar konyhára meg úgy összességében egész Magyarországra. DE…    Mindezek mellett most olyan napok teltek el, egy olyan rendezvény és végül egy olyan siker, amit sajnos nem élhettem át, pedig eddig oly megszokott volt az életemben. Igen! A békéscsabai kolbászfesztivál...” – írta 2009-ben. A kolbászbetöltés némi bulvárjelenlétet is biztosított neki tavaly.

A bronzérmével a magyar sajtót letaroló, metál módra kigyúrt, Instagramon a félmeztelen pózer fotókat sem megvető sportember, modell feleséggel: két lábon járó sztereotípia – lenne. De Balázs másik kontinensről is visszavágyik a csabaiak zsíros—pálinkás ünnepére, minden lokálpatrióta kolbászkarneváljára. Az állatorvos srác, aki, ha kell, megszorongatja Omar McLeodot gáton, ha kell, betölti a kolbászt, ahogy csabai módra kell.

Riszpekt.

Fotó: MTI/AP/Tim Ireland

Rosta

Bódis András

Találkozunk 2016-ban!

A Putyin–Csányi-dzsúdóbarátság háttere

A jövő heti budapesti cselgáncsvébé fékezett habzású sporthír volna, ha a rendezvényen nem tenné tiszteletét a dzsúdó fekete öves mestere, Vlagyimir Putyin. De hogy került az orosz elnök közelébe Csányi Sándor OTP-vezér, és hogy nem Mészáros Lőrinc? Exkluzív háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Hogyan lett Katalónia szinte észrevétlenül az iszlamizmus új fellegvára?

Miközben a világ Belgiumra, Franciaországra vagy Angliára figyelt, addig Katalóniában csendben létrejött egy, a fentiekkel vetekedő iszlamista közösség. A csütörtöki Heti Válasz megmutatja a barcelonai merénylet hátterét, azt, hogy a modern európai iszlamista terrorizmus miként tért vissza szülőföldjére.

Maradjon-e Orbán? – Jeszenszky Géza ölre menő vitája fiával, Zsolttal

Kiéleződtek a nemzedéki ellentétek Jeszenszkyéknél: a Trump-rajongó, Orbán-párti Zsolt nyilvánosan bírálta apját, amiért az kritizálja a kormányt. Géza, az egykori külügyminiszter és nagykövet most leült fiával, hogy megvitassák: szentesítheti-e a cél az eszközöket a jobboldali politikában.