Sport

Baji Balázs az én emberem!

/ 2017.08.08., kedd 12:35 /

Tudják, hol érzi magát otthon leginkább az Európa-bajnoki ezüstérmes, londoni atlétikai világbajnokságon friss bronzérmes, futószámban első magyar vb-dobogós Baji Balázs?

A békéscsabai kolbászfesztiválon.

Ezt onnan tudom, hogy ő maga írta meg a londoni olimpia előtt vezetett blogjában. „Sokféle módon megnyilvánulhat a honvágy […] Gondolok itt elsősorban a családomra, barátaimra, azokra akik nagyon közel állnak hozzám. A magyar konyhára meg úgy összességében egész Magyarországra. DE…    Mindezek mellett most olyan napok teltek el, egy olyan rendezvény és végül egy olyan siker, amit sajnos nem élhettem át, pedig eddig oly megszokott volt az életemben. Igen! A békéscsabai kolbászfesztivál...” – írta 2009-ben. A kolbászbetöltés némi bulvárjelenlétet is biztosított neki tavaly.

A bronzérmével a magyar sajtót letaroló, metál módra kigyúrt, Instagramon a félmeztelen pózer fotókat sem megvető sportember, modell feleséggel: két lábon járó sztereotípia – lenne. De Balázs másik kontinensről is visszavágyik a csabaiak zsíros—pálinkás ünnepére, minden lokálpatrióta kolbászkarneváljára. Az állatorvos srác, aki, ha kell, megszorongatja Omar McLeodot gáton, ha kell, betölti a kolbászt, ahogy csabai módra kell.

Riszpekt.

Fotó: MTI/AP/Tim Ireland

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Baljós árnyak a magyar Microsoftnál

Váratlanul felállt székéből a magyar Microsoft ügyvezetője. Nem ez az első baljós árny a vállalatnál: fél éve elcsapták állami viszonteladóikat, két volt vezetőjük kormányzati mentőövet kapott, és a hírek szerint az amerikai hatóságok is vizsgálódnak az ügyben.

Mire jó, ha betiltjuk a műanyagszatyrot és a szívószálat?

Nyolcvanezer aláíró és az LMP is a műanyagszatyrok betiltását követeli Magyarországon. A plasztikszennyezés látványosan áttörte a közvélemény ingerküszöbét, de a digitális Heti Válasz legfrissebb számából kiderül: a megoldás kulcsa nem az ökotudatos európai fogyasztók kezében van.

Nemrég még a liberálisok kedvence volt a Fidesz kultúrharcosa

A jobbos intézményvezetőket liberális ármánykodás támogatásával vádló Magyar Idők saját rovatvezetőjét is tollhegyre tűzhetné: Orbán János Dénes ugyanazt tette, amiért most Prőhle Gergelyt ütik-vágják. Bónusz: a pribéksorozatot jegyző Szakács Árpád a liberális Demszky-érában dolgozott a Budapest Portálnak. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.