valasz.hu/sport/orban-lelkes-globalista-feminista-multikulturalista-122008

http://valasz.hu/sport/orban-lelkes-globalista-feminista-multikulturalista-122008

Sport

Baji Balázs az én emberem!

/ 2017.08.08., kedd 12:35 /

Tudják, hol érzi magát otthon leginkább az Európa-bajnoki ezüstérmes, londoni atlétikai világbajnokságon friss bronzérmes, futószámban első magyar vb-dobogós Baji Balázs?

A békéscsabai kolbászfesztiválon.

Ezt onnan tudom, hogy ő maga írta meg a londoni olimpia előtt vezetett blogjában. „Sokféle módon megnyilvánulhat a honvágy […] Gondolok itt elsősorban a családomra, barátaimra, azokra akik nagyon közel állnak hozzám. A magyar konyhára meg úgy összességében egész Magyarországra. DE…    Mindezek mellett most olyan napok teltek el, egy olyan rendezvény és végül egy olyan siker, amit sajnos nem élhettem át, pedig eddig oly megszokott volt az életemben. Igen! A békéscsabai kolbászfesztivál...” – írta 2009-ben. A kolbászbetöltés némi bulvárjelenlétet is biztosított neki tavaly.

A bronzérmével a magyar sajtót letaroló, metál módra kigyúrt, Instagramon a félmeztelen pózer fotókat sem megvető sportember, modell feleséggel: két lábon járó sztereotípia – lenne. De Balázs másik kontinensről is visszavágyik a csabaiak zsíros—pálinkás ünnepére, minden lokálpatrióta kolbászkarneváljára. Az állatorvos srác, aki, ha kell, megszorongatja Omar McLeodot gáton, ha kell, betölti a kolbászt, ahogy csabai módra kell.

Riszpekt.

Fotó: MTI/AP/Tim Ireland

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Izraeli történészre figyel Orbán Viktor – tényleg átalakul az emberi faj?

Világszenzációk lettek, és állítólag Orán Viktor érdeklődését is felkeltették Yuval Noah Harari izraeli történész könyvei az emberiség múltjáról és jövőjéről. Legutóbbi műve szerint az emberi faj „szuperképességű”, illetve azzal nem rendelkező csoportokra válik szét. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Kinek kampányol idén Szörényi Levente és Bródy János? Meg fog lepődni...

Évtizedeken át lázban égett választások előtt a legendás szerző- és ellentétpár, Szörényi Levente és Bródy János, idén viszont egyikük sem lesz látható kampányemelvényen. Az Arénában annál inkább, ahol február 16-án újra játszik a Fonográf. A Heti Válasz az egyik próbán beszélgetett a két zenésszel. Páros interjúnk a csütörtöki lapszámban.

Magyar siker és Putyin a vízben

Globálisan tragikus balesetek és környezeti katasztrófák jellemzik a hét képeit. De magyar siker is volt az elmúlt napokban.

Magyar történész kutatása a Batman és a Peter Pan rendezőinek új filmjei mögött

Négy hónapon belül két sikerfilm is landolt a mozikban, ami a II. világháború történetének elfelejtett mozzanatát, a Dinamó hadműveletet járja körül. Vajon aktuálisabb Dunkirk és Churchill híres „Harcolni fogunk!” beszéde most, mint bármikor az elmúlt hetven évben? Hogyan alakította a Hollywoodban befutott rendezők gondolkodását John Lukacs magyar történész? Részletes háttér a Heti Válasz január 18-i lapszámában!

Bereményi Géza: „Cseh Tamás azt hitte, besúgó vagyok”

Tegnap A jobbik részemet dúdolgattam – mondja Bereményi Géza, aki igazából magának írta a dalszövegeket. Január 21-én ő is ott lesz a Cseh Tamás 75. születésnapjára emlékező koncerten a MOMSportban. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.