Sport

Baji Balázs az én emberem!

/ 2017.08.08., kedd 12:35 /

Tudják, hol érzi magát otthon leginkább az Európa-bajnoki ezüstérmes, londoni atlétikai világbajnokságon friss bronzérmes, futószámban első magyar vb-dobogós Baji Balázs?

A békéscsabai kolbászfesztiválon.

Ezt onnan tudom, hogy ő maga írta meg a londoni olimpia előtt vezetett blogjában. „Sokféle módon megnyilvánulhat a honvágy […] Gondolok itt elsősorban a családomra, barátaimra, azokra akik nagyon közel állnak hozzám. A magyar konyhára meg úgy összességében egész Magyarországra. DE…    Mindezek mellett most olyan napok teltek el, egy olyan rendezvény és végül egy olyan siker, amit sajnos nem élhettem át, pedig eddig oly megszokott volt az életemben. Igen! A békéscsabai kolbászfesztivál...” – írta 2009-ben. A kolbászbetöltés némi bulvárjelenlétet is biztosított neki tavaly.

A bronzérmével a magyar sajtót letaroló, metál módra kigyúrt, Instagramon a félmeztelen pózer fotókat sem megvető sportember, modell feleséggel: két lábon járó sztereotípia – lenne. De Balázs másik kontinensről is visszavágyik a csabaiak zsíros—pálinkás ünnepére, minden lokálpatrióta kolbászkarneváljára. Az állatorvos srác, aki, ha kell, megszorongatja Omar McLeodot gáton, ha kell, betölti a kolbászt, ahogy csabai módra kell.

Riszpekt.

Fotó: MTI/AP/Tim Ireland

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Különleges Arany-estek

Három fővárosi színház is különleges programot kínál az Arany-emlékévben: a Katona félmaratont rendez, a Radnóti Színarany, az Örkény Aranyozás címmel tart előadást.

„Habony szegény fiú volt akkoriban, néha nálunk aludt a kanapén”

Ötven évet kellett várnia, mire filmet készíthetett az egykor a szovjet katonák által elkövetett nemi erőszakokról. Mészáros Márta rendező a héten mozikba kerülő Aurora Borealis – Északi fény történelmi hátteréről és rendkívül különös keletkezéséről. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Bizonyíték: a szovjet katonák tömegesen erőszakoltak meg nőket

Hogyan lett Magyarországon ’48-ra annyi kommunista, hogy átvehették a hatalmat? Miként győzött vidéken harcok nélkül a forradalom? Hogyan kerültek kulcsszerepbe a „kommunistamentők”? Miért akasztották fel őket utóbb? Földváryné Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottság elnöke 1956-ról. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Ezt nem értik a lengyelek az Orbán-kormányban

Két jó barát, mantrázzuk a mondást Magyarországról és Lengyelországról, de van legalább két ügy, amit Varsóban nem igazán értenek, ha az Orbán-kormányról van szó. A Heti Válasznak adott exkluzív interjújában Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter magyarázza el, hogy mivel és miért van gondjuk.

Kormánypárti abszurd: Semjén Zsolt hazaárulózza Navracsics Tibort

Váratlan nézeteltérés alakult ki a Fideszben: egyesek sátánoznak, mások eltartják maguktól a „Soros-tervet”. Azonban a valódi veszély nem a pénzember felől, hanem belülről fenyegeti Európát – egy konzervatív kiáltvány szerint eltűnik a kultúránk, ha nem születnek gyerekek. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija.

Kezdhetünk búcsúzni több jól ismert légitársaságtól

Nem kis részben a dolgozók kifacsarásán alapuló humánpolitika okozta a Ryanair botrányos járattörlési hullámát, de a vállalat némi fizetésemeléssel kezelheti a belső feszültségeket. Közben kezdhetünk búcsúzni több jól ismert légitársaságtól is. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Mi történt az EAST ’56-os dalával?

Rosszulesett a zenekarnak, hogy az ’56-os forradalom tavalyi évfordulóján nem az EAST legendás dalát és klipjét vették elő, de megértik. Móczán Péter basszusgitárost, az együttes alapítóját, vezetőjét az október 23-i életműkoncertjük előtt kérdeztük. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.