Sport

Baji Balázs az én emberem!

/ 2017.08.08., kedd 12:35 /

Tudják, hol érzi magát otthon leginkább az Európa-bajnoki ezüstérmes, londoni atlétikai világbajnokságon friss bronzérmes, futószámban első magyar vb-dobogós Baji Balázs?

A békéscsabai kolbászfesztiválon.

Ezt onnan tudom, hogy ő maga írta meg a londoni olimpia előtt vezetett blogjában. „Sokféle módon megnyilvánulhat a honvágy […] Gondolok itt elsősorban a családomra, barátaimra, azokra akik nagyon közel állnak hozzám. A magyar konyhára meg úgy összességében egész Magyarországra. DE…    Mindezek mellett most olyan napok teltek el, egy olyan rendezvény és végül egy olyan siker, amit sajnos nem élhettem át, pedig eddig oly megszokott volt az életemben. Igen! A békéscsabai kolbászfesztivál...” – írta 2009-ben. A kolbászbetöltés némi bulvárjelenlétet is biztosított neki tavaly.

A bronzérmével a magyar sajtót letaroló, metál módra kigyúrt, Instagramon a félmeztelen pózer fotókat sem megvető sportember, modell feleséggel: két lábon járó sztereotípia – lenne. De Balázs másik kontinensről is visszavágyik a csabaiak zsíros—pálinkás ünnepére, minden lokálpatrióta kolbászkarneváljára. Az állatorvos srác, aki, ha kell, megszorongatja Omar McLeodot gáton, ha kell, betölti a kolbászt, ahogy csabai módra kell.

Riszpekt.

Fotó: MTI/AP/Tim Ireland

Rosta

Élő Anita

Találkozunk 2016-ban!

Mihez kezd a Fidesz a Budapest nevű ellenzéki szigettel?

A választás nyilvánvalóvá tette: a Fidesz messze nem olyan népszerű a fővárosban, mint az ország többi részén. Újra napirendre kerülhet az önkormányzati rendszer átalakításának kérdése, de a kormány számára tökéletes megoldás nem látszik. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Vidnyánszky emeli a tétet: arab produkciókat hívott Magyarországra

Miközben Magyarország egyes vidékein már akkor is rendőrért kiáltanak, ha valaki kendőt köt a fejére, a Nemzeti Színház olyan arab előadásokat is meghívott az éppen zajló MITEM-re, amely a megértést szolgálja napjaink legégetőbb kérdésében. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Sára Sándor: Vajna előtt is volt nemzeti filmgyártás!

A társadalmi problémákat kivételes érzékenységgel ábrázoló filmjeiért vehette át a Kossuth-nagydíjat a 85 éves Sára Sándor rendező, operatőr. A nemzet művészét, a Magyar Művészeti Akadémia tagját közszolgálatiságról és Andy Vajna filmügyi tevékenységéről is kérdeztük. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Ellenzéki tüntetéssorozat: gyászmunkának biztosan jó

A választási vereség után szinte minden ellenzéki párt válságba került, az LMP-ben tettlegességbe torkollottak az indulatok. A múlt szombaton elkezdett ellenzéki demonstrációk gyászmunkának biztosan jók – de lesz-e belőlük kibontakozás? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.