Sport

Bennfentes árult el titkokat a budapesti olimpiai pályázatról

/ 2015.07.09., csütörtök 16:00 /
Bennfentes árult el titkokat a budapesti olimpiai pályázatról

„Az olimpiarendezés inkább kitörési lehetőség, mintsem veszélyforrás, de még egy világkiállításhoz hasonló kudarcot nem engedhetünk meg magunknak” – állítja Bienerth Gusztáv, az Olimpiai Védnöki Testület tagja a Heti Válasz csütörtöki számában megjelenő interjúban.

Ha Magyarország nyeri el a 2024-es nyári olimpiai játékok rendezési jogát, akkor „a szerződés mellé kapunk egy 1,5 milliárd csekket is az előre eladott tévés közvetítési jogok után” – hangsúlyozza az Olimpiai Védnöki Testület tagja a Heti Válasznak adott interjúban. Bienerth Gusztáv szerint a 2017-ig tartó pályázási időszak közel tízmilliárd forintba kerül majd: „Ha játékban akarunk maradni, rengeteg kiadással kell számolni”: ilyen a pályázat előkészítése, a tanácsadók díjazása, a megvalósíthatósági tanulmány elkészítése, filmgyártási és médiaköltségek, a prezentációk, a marketinggel kapcsolatos kiadások.

A tervek szerint „a IX. került egy része és Észak-Csepel együtt adják majd az olimpia központját. A szigeten lesz két edzőpálya, egy vízi szlalompálya és egy velodrom, s a Duna túloldalán, a mostani DunaCity projekt helyén, vagyis a Vituki-telken áll majd a megnyitónak is helyet adó főstadion, az olimpiai falu és a médiafalu”. Az államnak ezek szerint kapóra jött, hogy a Quastor-cégcsoport már nem tudja megépíteni az erre a telekre tervezett városfejlesztési projektjét. „A kinézett helyszínek többsége állami tulajdonban van, s mivel a Quastor tönkrement, ezt a telket is valószínűleg jutányos áron meg lehet majd vásárolni a cég felszámolójától.

 

Arról, hogy Bienerth Gusztáv mint gondol az athéni olimpia következményeiről, valamint a játékok és a korrupció összefüggéseiről, a Heti Válasz július 9-én megjelenő számában olvashatnak, mely a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.