heti-valasz.hu/sport/eloszor-2000-ben-talalkozott-egymassal-ket-azonos-nemzetbeli-egyuttes-63470

http://heti-valasz.hu/sport/eloszor-2000-ben-talalkozott-egymassal-ket-azonos-nemzetbeli-egyuttes-63470

Sport

Búcsú az elitkörtől

/ 2018.04.04., szerda 18:38 /

Nemhogy a kölni Final Fourban, de a legjobb nyolc között sem lesz magyar férfi-kézilabdacsapat az idén. Pedig a papírforma szerint a Veszprém továbbjutása kötelező lett volna.

Nagy remények fűtötték a férfi-kézilabdázás hazai szurkolóit a nemzetközi kupák indulásakor. A Telekom Veszprém a tavaly előtti ezüst- és a tavalyi bronzérem után idén a bajnokok bajnoka címre pályázott. Hogy az álom valósággá váljon, megkezdődött a játékoskeret felfrissítése, kicserélése, a kispadra érkező svéd sztáredző, Ljubomir Vranjes pedig meglehetős határozottsággal formálta saját képére a csapatot, amely átalakítás inkább forradalminak, mintsem organikusnak volt mondható.

Nagy Lászlóék mégis jól rajtoltak az őszi csoportmeccseken. A csapat magabiztos játékkal küzdötte le gyengébbnek tartott ellenfeleit, s igazi vetélytársaival szoros csatákat vívott. Így végezhetett a Paris SG mögötti második helyen, és várhatta a gyengébb ágról érkező, nevenincs dán ellenfelét. A szakma nem sok figyelmet fordított a Skjernre, helyette inkább azzal törődött, hogy kivel találkozhatnak a veszprémiek a nyolc között.

Hogy aztán a túlzott magabiztosság bosszulta meg magát, vagy a finesz helyett a dinamikára, az erőre és a gyorsaságra építő, erőltetett iramú átalakítás, amelyen a Veszprém átesett, nem tudható biztosan. Alighanem mindkettőnek szerepe volt abban, hogy Dániában méretes vereséggel ért véget az első találkozó. A Skjern hét góllal múlta felül nála sokkal magasabban jegyzett ellenfelét, szinte lehetetlen feladatot adva a visszavágóra. Ljubomir Vranjes együttese aztán megkísérelte végrehajtani a lehetetlent, de a sérült Nagy László távollétében csak öt gólt tudott lefaragni a különbségből, és búcsúra kényszerült.

A másik magyar sztárcsapat, a Szeged kisebb terhet cipelt. Részben azért, mert még egyszer sem lehetett tagja a Final Fournak. Ráadásul a csoportjában ötödik helyen végzett gárdának az esélyesebb Kielt kellett volna túlélnie. A németországi összecsapás szegedi szempontból remekül indult, a szünetben még döntetlen volt az eredmény, második játékrészben azonban nem lehetett ráismerni a küzdő felekre. A hazaiak annyival jobbak, a vendégek pedig annyival gyengébbek lettek. A diagnózis szétszórtságot mutatott ki, az eredményjelző pedig hétgólos vereséget regisztrált. A fogadkozás persze itt sem maradt el, de mindenki tudta, hogy a Kiel nem az a csapat, amely ellen egy hétgólos bukfenc kiküszöbölhető.

A férfi-kézilabdázás hazai szerelmesei csalódottan vehették tudomásul, hogy 2018 nem az ő évük volt. A vranjesi módszerekhez csiszolódó válogatott Európa-bajnoki megégése már előjátéka volt a mostani fekete hétvégének, de bíztunk abban, hogy a külföldi klasszisok sokasága legalább klubjaink életét megszínesíti. Másként történt. Jövőre lehet javítani, mondhatnánk magabiztosan, ha nem tudnánk, hogy hazai sztárjaink többsége harmincon túli már, fiataljaink közül pedig kevés a kiemelkedő egyéniség. Ha 2019-ben élcsapataink visszacsatlakoznak az elitkörhöz, az nem az utánpótlás-nevelő munkának, csupán a kézilabdába fektetett pénznek lesz betudható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.