Sport

Búcsúztasd bajnokokkal az évet!

/ 2017.12.07., csütörtök 11:00 /

Felemelő érzés a magyar olimpikonokért szurkolni – de együtt sportolni és bulizni velük még ennél is nagyobb élmény: szárnyakat ad a motivációdnak. Szilveszterezz sztársportolókkal december 30-án a Tüske Uszodában az Ötpróbázz Sztárokkal! – Szilveszteri Vizesgála eseményen, hogy 2018-at újult erővel és extra elszántsággal kezdhesd!

Az esemény arcai:

 

 

 


Storcz Botond: háromszoros olimpiai bajnok kajakos, ÖTPRÓBA kajak-kenu nagykövet
Cseh László: olimpiai ezüst- és bronzérmes úszó, ÖTPRÓBA úszó nagykövet
Dr. Kiss Gergely: háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, ÖTPRÓBA futó nagykövet

* * *

Ünnepi úszóverseny (december 30. szombat 10:00–14:00)

Ötpróbázók számára kiváló lehetőséget nyújt az esemény arra, hogy a 60 pont elérése még közelebb kerüljön hozzájuk. Az úszás nyíltvízi szakága sokakban félelmet ébreszt, így most mindenki számára esély kínálkozik arra, hogy értékes Ötpróba-pontokért medencében teljesítse az 500 vagy 1500 m-es távot december 30-án 10.00–14.00 óra között. Az úszás nevezés díja: 1000 Ft, mely AJÁNDÉK ÚSZÓSAPKÁT és ÖTPRÓBA REGISZTRÁCIÓT tartalmaz.

* * *

Szilveszteri Vizesgála (december 30. szombat 15:00–18:00)

Ezúttal a tét, a küzdelem és a legjobb helyezések megszerzése helyett az élményszerzésen és az együttsportoláson lesz majd a hangsúly az ÖTPRÓBÁZZ SZTÁROKKAL! esemény délutáni műsorán. Olimpiai, világ- és Európa-bajnoki sportolóink a versenyzés után, ezúttal a gálának eleget téve jelennek meg a rendezvényen, népszerűsítve ezzel a vizes sportokat, melyek Magyarország legsikeresebb sportágai közé tartoznak. A gálára early bird jegy vásárolható, december 15-ig, melynek díja 2990 Ft, ezután 3990 Ft lesz a délutáni műsor ára. A gála teljes bevételét jótékony célra fordítjuk: az egyik felét a Kolonics György Alapítványnak ajánljuk fel, a hazai kajak-kenu utánpótlás támogatására, a másik felét az Aritmia Kutatás-Gyógyítás Alapítványhoz kerül, segítve az életveszélyes kamrai ritmuszavarok és az azok hátterében álló megbetegedések gyógyítását.

* * *

Program:

09.00
Nyitás

10.00–14.00
Úszás 500 m és 1500 m


Olimpiai Ötpróba pontszerzési lehetőséget biztosítunk Ötpróba tagjainknak 500 és 1500 m-es úszáson, mellyel 1 és 2 ponttal gazdagodhatnak a teljesítők.

13.00 és 13.45 közötti idősávban sportolási és pontgyűjtési lehetőséget biztosítunk parasportolók részére is.

09.00–15.00
Szűrővizsgálat


Az ÖTPRÓBÁZZ SZTÁROKKAL! eseményen lehetőséget biztosítunk a nevezők részére, hogy egy ingyenes sportolói vizsgálaton vegyenek részt. A szűrést dr. Merkely Béla a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója és csapata végzi.

A szabadidő sportolóknak is nagy szükségük van átfogó egészségszűrésre, hogy a lehető legnagyobb biztonságban végezhessék kedvenc időtöltésüket. Rendszeres kivizsgálásokkal megelőzhetőek a betegségek.

* * *

14.30
Kapunyitás a délutáni vizesgála eseményre

A gála programja:

15.00
Megnyitó

dr. Szabó Tünde
sportért felelős államtitkár, illetve dr. Kiss Gergely, Cseh László és Storcz Botond olimpiai bajnokok részvételével

15:15–15:40
Csak egy maradhat! úszóparádé


Bajnok mindig csak egyvalaki lehet – ezúttal sem lesz másképp! 13 Európa- és világbajnok úszófenomén méri össze tudását, hogy kiderüljön, ki a legfürgébb. Aki lemarad, kimarad: a leglassabbak minden futamnál egymás után esnek ki a versenyből, így mindig lesz kiért izgulnod. A női futam résztvevői: Szilágyi Liliána (ifjúsági olimpiai és Európa-bajnok), Késely Ajna (junior világ- és Európa-bajnok), Jakabos Zsuzsanna (Európa-bajnok, olimpikon), Verrasztó Evelyn (Európa-bajnok, olimpikon). Férfi versenyzők: Cseh László (olimpiai ezüst- és bronzérmes), Verrasztó Dávid (kétszeres világbajnoki ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok), Bernek Péter (világ- és Európa-bajnok), Milák Kristóf (világbajnoki ezüstérmes), Kozma Dominik (világbajnok, EB bronzérmes), Németh Nándor (junior világ- és Európa-bajnok), Kenderesi Tamás (olimpiai bronzérmes, ifjúsági olimpiai bajnok)

15:40–15:50
Búvárúszás-bemutató


Legjobb búvárúszóink most megmutatják, milyen nagy élet van a víz alatt: 50 m-es távokat teljesítenek villámtempóban.

16:15–16:30
Kajakfutam bajnokokkal


Európa- és világbajnok kajakosaink ezúttal különleges terepen, a medencében szelik a habokat, és küzdenek fej fej mellett a győzelemért. Szurkolj értük a 80 m-es női és férfi futamokon! Versenyzőink, akik összesen 15 olimpiai aranyéremmel büszkélkedhetnek: Kozák Danuta (ötszörös olimpiai bajnok), Szabó Gabriella (háromszoros olimpiai bajnok), Kammerer Zoltán (háromszoros olimpiai bajnok), Storcz Botond (háromszoros olimpiai bajnok), Dombi Rudolf (olimpiai bajnok)

15:50–16:00
Szinkronúszás-bemutató


Művészi, zenés koreográfiák, könnyed nőiesség és virtuóz mozdulatok víz alatt és fölött.

16:00-16:15
Kajakpóló- és szlalombemutató


A Vidra Sportegyesület kajakpóló meccse egy mesterséges akadályokkal teleépített medencében.

16:35–16:45
Sárkányhajók bevetésen


A medencés sárkányhajózás úgy működik, mint a kötélhúzás: erősebbnek kell lenni a szemben elhelyezkedő ellenfeleknél. Itt viszont nem elhúzni, hanem eltolni kell a vetélytársakat. Versenyzők: Storcz Botond (háromszoros olimpiai bajnok), dr. Kiss Gergely (háromszoros olimpiai bajnok), Kőbán Rita (kétszeres olimpiai bajnok), Vajda Attila (olimpiai bajnok), Pulai Imre (olimpiai bajnok), Cseh László (olimpiai ezüst- és bronzérmes)

16:50-17:20
Vízilabda-virtuózok

Az elmúlt 20 év olimpiai-, világ-, és Európa-bajnoki érmes pólósai játszanak egy barátságos, 4-5 perces kispályás meccset. A sztárok, akikért szurkolhatsz: dr. Kiss Gergely (háromszoros olimpiai bajnok), Kásás Tamás (háromszoros olimpiai bajnok) Hosnyánszky Norbert (olimpiai bajnok), dr. Steinmetz Ádám (olimpiai bajnok), Decker Ádám (világbajnok), Decker Attila (világbajnok), Manhercz Krisztián (világbajnoki ezüstérmes), Tóth Márton (EB ezüstérmes), Bisztricsányi Dávid (EB bronzérmes).

17:20–17:30
Deniz minikoncert


A rapper előadja Halhatatlanok című dalát, amit a rekordmennyiségű érmet szerző magyar olimpikonok lenyűgöző teljesítménye ihletett.

További információ:
https://vizesgala.olimpiaiotproba.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/olimpiaiotproba/

Facebook-esemény:
https://www.facebook.com/events/458436344552878/

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.