heti-valasz.hu/sport/szep-volt-fiuk-liu-shaolin-sandorek-tortenelmi-gyozelme-phjongcshang-127552

http://heti-valasz.hu/sport/szep-volt-fiuk-liu-shaolin-sandorek-tortenelmi-gyozelme-phjongcshang-127552

Sport

Jegyezzük meg a napot! Fucsovics olyat tett, amire 35 éve nem volt példa

/ 2018.01.18., csütörtök 11:20 /

Ez volt életem legnagyobb győzelme, TOP20-as játékost még sosem győztem le. De kezdem elhinni, hogy itt a helyem – értékelt a magyar teniszező.

Az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság az év első nagy teniszderbije, ami eddig arra emlékeztette a hazai szurkolókat, hogy a tenisz remek játék, hatalmas, izgalmas meccseket vívnak ötvenfokos betonkatlanokban svájciak, szerbek, britek egymással, és néha egy-egy francia vagy német is bele tud szólni a viadalokba. Mi pedig már a felnőtt férfiak selejtezőiben megtanuljuk, hol a magyar tenisz helye.

Csakhogy most új időszámítás kezdődött: a 13. kiemelt ellen nyert meccset Fucsovics Márton. Legeredményesebb férfi játékosunk ezzel újabb egyéni rekordot döntött, nemcsak főtáblán indult az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságon, tovább is jutott az első fordulóban, de második körben is nyerni tudott.

1983 óta nem fordult elő ilyen Ausztráliában, 35 éve. Ráadásul úgy, ahogy a Facebook-oldalán fogalmazott, hogy „szinte Davis kupa hangulatban, hazai környezetben” játszhatott, mintegy hetven magyar buzdította. Megadta a szurkolóknak azt az élményt, hogy túl tudott lépni a saját árnyékán, és képes volt megvalósítani azt, amire edzője, Sávolt Attila bíztatta: „Ha kapok négy ászt egy gémben, akkor is forduljak meg, és a következő labdára koncentráljak.”

A magyar idő szerint hajlani egykor kezdődött, a világranglistán 80. magyar közel három órás meccseből ennyi kerül be a sportkönyvekbe:

Fucsovics Márton (magyar)–Sam Querrey (amerikai, 13.) 6:4, 7:6 (8–6), 4:6, 6:2  (vagyis az első játszmát simán nyerte, a másodikat szorosan, a harmadikban fordulat jött, azt elég simán elveszítette, de nem zuhant össze, a negyedikben pedig visszavágott).

Folytatás szombaton hajnali egy órakor, az ellenfél most nem egy világsztár, hanem egy sikerre éhes feltörekvő játékos, a 25 éves argentin Nicolas Kicker, akinek Fucsoviccsal nagyjából hasonló a világranglista-helyezése is, a mi játékosunk 80., az argentin 93. a világranglistán. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.