valasz.hu/sport/a-putyincsanyi-dzsudobaratsag-hattere-125185

http://valasz.hu/sport/a-putyincsanyi-dzsudobaratsag-hattere-125185

Sport

Fürjes Balázs: „Meglehetett volna a budapesti olimpia”

/ 2017.08.06., vasárnap 16:00 /
Fürjes Balázs

Fürjes Balázs

A budapesti fejlesztések kormánybiztosát arról kérdeztük, hogy megérte-e vizes vébére fordított összeg, és hogy lesz-e az úszószövetség elnöke vagy főpolgármester-jelölt. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

„Az érvkészletünk és a tervünk jó volt, a két sikeres világverseny után meglehetett volna a surranópályás győzelem. Már tavaly felmerült, hogy a 2024-es és a 2028-as olimpiát is kiosztják idén – az egyik a miénk lehetett volna” – mondja Fürjes Balázs, miután Budapest két korábbi riválisa, Párizs és Los Angeles megállapodott arról, hogy előbbi város rendezi a 2024-es, utóbbi a 2028-as olimpiát.

„Közvetlenül a vb előtt volt egy NOB-gyűlés, ahol prezentáltak a pályázók, immár csak Párizs és Los Angeles. (…) Ha most ott vagyunk Lausanne-ban mi is, onnan egyenesen Budapestre, a FINA-vébére repült volna a NOB-tagság, hogy szavaink után a tetteinket is mérlegre tegye. Így is eljöttek sokan. A záró hétvégén, amikor a Forma-1-et is vendégül láttuk, és a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál jó néhány vendége is Budapesten szállt meg, olimpiai üzemmódban működött Budapest, olimpiai terhelést kapott a város. És minden működött” – tette hozzá.

 

Részletek a Heti Válasz augusztus 3-i számában, mely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Bódis András

Találkozunk 2016-ban!

A Putyin–Csányi-dzsúdóbarátság háttere

A jövő heti budapesti cselgáncsvébé fékezett habzású sporthír volna, ha a rendezvényen nem tenné tiszteletét a dzsúdó fekete öves mestere, Vlagyimir Putyin. De hogy került az orosz elnök közelébe Csányi Sándor OTP-vezér, és hogy nem Mészáros Lőrinc? Exkluzív háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Hogyan lett Katalónia szinte észrevétlenül az iszlamizmus új fellegvára?

Miközben a világ Belgiumra, Franciaországra vagy Angliára figyelt, addig Katalóniában csendben létrejött egy, a fentiekkel vetekedő iszlamista közösség. A csütörtöki Heti Válasz megmutatja a barcelonai merénylet hátterét, azt, hogy a modern európai iszlamista terrorizmus miként tért vissza szülőföldjére.

Maradjon-e Orbán? – Jeszenszky Géza ölre menő vitája fiával, Zsolttal

Kiéleződtek a nemzedéki ellentétek Jeszenszkyéknél: a Trump-rajongó, Orbán-párti Zsolt nyilvánosan bírálta apját, amiért az kritizálja a kormányt. Géza, az egykori külügyminiszter és nagykövet most leült fiával, hogy megvitassák: szentesítheti-e a cél az eszközöket a jobboldali politikában.