Sport

Fürjes Balázs: „Meglehetett volna a budapesti olimpia”

/ 2017.08.06., vasárnap 16:00 /
Fürjes Balázs

Fürjes Balázs

A budapesti fejlesztések kormánybiztosát arról kérdeztük, hogy megérte-e vizes vébére fordított összeg, és hogy lesz-e az úszószövetség elnöke vagy főpolgármester-jelölt. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

„Az érvkészletünk és a tervünk jó volt, a két sikeres világverseny után meglehetett volna a surranópályás győzelem. Már tavaly felmerült, hogy a 2024-es és a 2028-as olimpiát is kiosztják idén – az egyik a miénk lehetett volna” – mondja Fürjes Balázs, miután Budapest két korábbi riválisa, Párizs és Los Angeles megállapodott arról, hogy előbbi város rendezi a 2024-es, utóbbi a 2028-as olimpiát.

„Közvetlenül a vb előtt volt egy NOB-gyűlés, ahol prezentáltak a pályázók, immár csak Párizs és Los Angeles. (…) Ha most ott vagyunk Lausanne-ban mi is, onnan egyenesen Budapestre, a FINA-vébére repült volna a NOB-tagság, hogy szavaink után a tetteinket is mérlegre tegye. Így is eljöttek sokan. A záró hétvégén, amikor a Forma-1-et is vendégül láttuk, és a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál jó néhány vendége is Budapesten szállt meg, olimpiai üzemmódban működött Budapest, olimpiai terhelést kapott a város. És minden működött” – tette hozzá.

 

Részletek a Heti Válasz augusztus 3-i számában, mely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Élő Anita

Találkozunk 2016-ban!

Mihez kezd a Fidesz a Budapest nevű ellenzéki szigettel?

A választás nyilvánvalóvá tette: a Fidesz messze nem olyan népszerű a fővárosban, mint az ország többi részén. Újra napirendre kerülhet az önkormányzati rendszer átalakításának kérdése, de a kormány számára tökéletes megoldás nem látszik. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Vidnyánszky emeli a tétet: arab produkciókat hívott Magyarországra

Miközben Magyarország egyes vidékein már akkor is rendőrért kiáltanak, ha valaki kendőt köt a fejére, a Nemzeti Színház olyan arab előadásokat is meghívott az éppen zajló MITEM-re, amely a megértést szolgálja napjaink legégetőbb kérdésében. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Sára Sándor: Vajna előtt is volt nemzeti filmgyártás!

A társadalmi problémákat kivételes érzékenységgel ábrázoló filmjeiért vehette át a Kossuth-nagydíjat a 85 éves Sára Sándor rendező, operatőr. A nemzet művészét, a Magyar Művészeti Akadémia tagját közszolgálatiságról és Andy Vajna filmügyi tevékenységéről is kérdeztük. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Ellenzéki tüntetéssorozat: gyászmunkának biztosan jó

A választási vereség után szinte minden ellenzéki párt válságba került, az LMP-ben tettlegességbe torkollottak az indulatok. A múlt szombaton elkezdett ellenzéki demonstrációk gyászmunkának biztosan jók – de lesz-e belőlük kibontakozás? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.