Sport

Fürjes Balázs: „Meglehetett volna a budapesti olimpia”

/ 2017.08.06., vasárnap 16:00 /
Fürjes Balázs

Fürjes Balázs

A budapesti fejlesztések kormánybiztosát arról kérdeztük, hogy megérte-e vizes vébére fordított összeg, és hogy lesz-e az úszószövetség elnöke vagy főpolgármester-jelölt. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

„Az érvkészletünk és a tervünk jó volt, a két sikeres világverseny után meglehetett volna a surranópályás győzelem. Már tavaly felmerült, hogy a 2024-es és a 2028-as olimpiát is kiosztják idén – az egyik a miénk lehetett volna” – mondja Fürjes Balázs, miután Budapest két korábbi riválisa, Párizs és Los Angeles megállapodott arról, hogy előbbi város rendezi a 2024-es, utóbbi a 2028-as olimpiát.

„Közvetlenül a vb előtt volt egy NOB-gyűlés, ahol prezentáltak a pályázók, immár csak Párizs és Los Angeles. (…) Ha most ott vagyunk Lausanne-ban mi is, onnan egyenesen Budapestre, a FINA-vébére repült volna a NOB-tagság, hogy szavaink után a tetteinket is mérlegre tegye. Így is eljöttek sokan. A záró hétvégén, amikor a Forma-1-et is vendégül láttuk, és a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál jó néhány vendége is Budapesten szállt meg, olimpiai üzemmódban működött Budapest, olimpiai terhelést kapott a város. És minden működött” – tette hozzá.

 

Részletek a Heti Válasz augusztus 3-i számában, mely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Különleges Arany-estek

Három fővárosi színház is különleges programot kínál az Arany-emlékévben: a Katona félmaratont rendez, a Radnóti Színarany, az Örkény Aranyozás címmel tart előadást.

„Habony szegény fiú volt akkoriban, néha nálunk aludt a kanapén”

Ötven évet kellett várnia, mire filmet készíthetett az egykor a szovjet katonák által elkövetett nemi erőszakokról. Mészáros Márta rendező a héten mozikba kerülő Aurora Borealis – Északi fény történelmi hátteréről és rendkívül különös keletkezéséről. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Bizonyíték: a szovjet katonák tömegesen erőszakoltak meg nőket

Hogyan lett Magyarországon ’48-ra annyi kommunista, hogy átvehették a hatalmat? Miként győzött vidéken harcok nélkül a forradalom? Hogyan kerültek kulcsszerepbe a „kommunistamentők”? Miért akasztották fel őket utóbb? Földváryné Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottság elnöke 1956-ról. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Ezt nem értik a lengyelek az Orbán-kormányban

Két jó barát, mantrázzuk a mondást Magyarországról és Lengyelországról, de van legalább két ügy, amit Varsóban nem igazán értenek, ha az Orbán-kormányról van szó. A Heti Válasznak adott exkluzív interjújában Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter magyarázza el, hogy mivel és miért van gondjuk.

Kormánypárti abszurd: Semjén Zsolt hazaárulózza Navracsics Tibort

Váratlan nézeteltérés alakult ki a Fideszben: egyesek sátánoznak, mások eltartják maguktól a „Soros-tervet”. Azonban a valódi veszély nem a pénzember felől, hanem belülről fenyegeti Európát – egy konzervatív kiáltvány szerint eltűnik a kultúránk, ha nem születnek gyerekek. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija.

Kezdhetünk búcsúzni több jól ismert légitársaságtól

Nem kis részben a dolgozók kifacsarásán alapuló humánpolitika okozta a Ryanair botrányos járattörlési hullámát, de a vállalat némi fizetésemeléssel kezelheti a belső feszültségeket. Közben kezdhetünk búcsúzni több jól ismert légitársaságtól is. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Mi történt az EAST ’56-os dalával?

Rosszulesett a zenekarnak, hogy az ’56-os forradalom tavalyi évfordulóján nem az EAST legendás dalát és klipjét vették elő, de megértik. Móczán Péter basszusgitárost, az együttes alapítóját, vezetőjét az október 23-i életműkoncertjük előtt kérdeztük. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.