Sport

Fürjes Balázs: „Meglehetett volna a budapesti olimpia”

/ 2017.08.06., vasárnap 16:00 /
Fürjes Balázs

Fürjes Balázs

A budapesti fejlesztések kormánybiztosát arról kérdeztük, hogy megérte-e vizes vébére fordított összeg, és hogy lesz-e az úszószövetség elnöke vagy főpolgármester-jelölt. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

„Az érvkészletünk és a tervünk jó volt, a két sikeres világverseny után meglehetett volna a surranópályás győzelem. Már tavaly felmerült, hogy a 2024-es és a 2028-as olimpiát is kiosztják idén – az egyik a miénk lehetett volna” – mondja Fürjes Balázs, miután Budapest két korábbi riválisa, Párizs és Los Angeles megállapodott arról, hogy előbbi város rendezi a 2024-es, utóbbi a 2028-as olimpiát.

„Közvetlenül a vb előtt volt egy NOB-gyűlés, ahol prezentáltak a pályázók, immár csak Párizs és Los Angeles. (…) Ha most ott vagyunk Lausanne-ban mi is, onnan egyenesen Budapestre, a FINA-vébére repült volna a NOB-tagság, hogy szavaink után a tetteinket is mérlegre tegye. Így is eljöttek sokan. A záró hétvégén, amikor a Forma-1-et is vendégül láttuk, és a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál jó néhány vendége is Budapesten szállt meg, olimpiai üzemmódban működött Budapest, olimpiai terhelést kapott a város. És minden működött” – tette hozzá.

 

Részletek a Heti Válasz augusztus 3-i számában, mely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Baljós árnyak a magyar Microsoftnál

Váratlanul felállt székéből a magyar Microsoft ügyvezetője. Nem ez az első baljós árny a vállalatnál: fél éve elcsapták állami viszonteladóikat, két volt vezetőjük kormányzati mentőövet kapott, és a hírek szerint az amerikai hatóságok is vizsgálódnak az ügyben.

Mire jó, ha betiltjuk a műanyagszatyrot és a szívószálat?

Nyolcvanezer aláíró és az LMP is a műanyagszatyrok betiltását követeli Magyarországon. A plasztikszennyezés látványosan áttörte a közvélemény ingerküszöbét, de a digitális Heti Válasz legfrissebb számából kiderül: a megoldás kulcsa nem az ökotudatos európai fogyasztók kezében van.

Nemrég még a liberálisok kedvence volt a Fidesz kultúrharcosa

A jobbos intézményvezetőket liberális ármánykodás támogatásával vádló Magyar Idők saját rovatvezetőjét is tollhegyre tűzhetné: Orbán János Dénes ugyanazt tette, amiért most Prőhle Gergelyt ütik-vágják. Bónusz: a pribéksorozatot jegyző Szakács Árpád a liberális Demszky-érában dolgozott a Budapest Portálnak. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.