valasz.hu/sport/vilagbajnoksag-foci-politika-oroszorszag-129054

http://valasz.hu/sport/vilagbajnoksag-foci-politika-oroszorszag-129054

Sport

„Ha tehetném, mindenkinek adnék egy darabot az aranyérmemből” – jó, hogy vannak olyan példaképeink, mint Szilágyi Áron

/ 2016.08.11., csütörtök 12:08 /
„Ha tehetném, mindenkinek adnék egy darabot az aranyérmemből” – jó, hogy vannak olyan példaképeink, mint Szilágyi Áron

A Rio de Janeiró-i Karióka Arénában adott nyilatkozata után csütörtök délelőtt Facebook-oldalán köszönte meg a szurkolást és a neki küldött üzeneteket Szilágyi Áron. Idézem:

„Nem tudom sajnos egyesével megköszönni a jókívánságokat, bátorító és gratuláló üzeneteket, amelyeket az olimpia előtt, alatt és a döntő óta kaptam Tőletek! Megható volt az a tudat, hogy ennyien szurkolnak nekünk, milyen sok szív dobban értünk, s főleg, mennyi embernek okoztunk örömöt! Ha tehetném, mindenkinek adnék egy darabot az aranyérmemből, mindenkihez juttatnék azokból a csodálatos érzésekből, amelyek bennem kavarodtak a magyar himnuszt hallgatva a dobogón. Ám ezt megtehetem innen, a távolból is: tiszta szívemből köszönöm Nektek, a világ legnagyszerűbb szurkolóinak!

Ne feledjétek, az olimpia még nem ért véget, megannyi nagyszerű sportoló áll készen arra, hogy megvalósíthassa álmaimat. Kívánom nekik, hogy ez sikerüljön, szükségük van nekik is arra a buzdításra, amelyet én is kaptam!

Hajrá, magyarok! Hajrá, Magyarország!”

 *

Rég olvastam ilyen egyszerű és szerethető sorokat arról, hogy miről szól az olimpia.

Jó, hogy vannak olyan példaképeink, mint Szilágyi Áron.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Magyarország kétharmada alkalmas lakóhely lehet a medvéknek

Egyre gyakrabban főszereplői a híreknek az országon keresztül-kasul trappoló medvék, a Bükkben szaporodó farkascsaládok, sőt, néha hiúzokról is hallani. Örüljünk-e a nagyragadozók újbóli megjelenésének, vagy inkább féljünk tőlük?