valasz.hu/sport/a-meglepetes-hogy-nincs-meglepetes-120104

http://valasz.hu/sport/a-meglepetes-hogy-nincs-meglepetes-120104

Sport

Hemingway: „Kevés dolog tartja össze a magyarokat – a labdarúgás ilyen”

/ 2017.06.11., vasárnap 18:00 /
Hemingway: „Kevés dolog tartja össze a magyarokat – a labdarúgás ilyen”

Az amerikai üzletember George F. Hemingwaynek, a friss bajnok Budapest Honvéd tulajdonosának a hazai fociviszonyokon túl a közéletről is van véleménye. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

„Úgy adódott, hogy 2006 nyarán rengeteg pénzem volt, és elgondolkodtam, hogy mit csináljak vele. Elhatároztam, hogy belevágok egy új feladatba, befektetek ebbe a focicsapatba – majd én megmutatom, hogyan lehet üzleti alapon működtetni egy magyar labdarúgócsapatot! Ebben persze jó nagy adag tudatlanság is volt, mert fogalmam sem volt róla, hogy valójában milyen nehéz vállalás lesz”– meséli George F. Hemingway.

Szerinte kevés olyan dolog van, ami a magyarokat összetartja, a sport, és különösen a labdarúgás ilyen. „Aki ezt nem érti, az nemcsak hülye, de el is veszti a választásokat. Magyarországot a kultúra és a magyar nyelv tartja össze, és a sport a kultúra része. Ha azt akarjuk, hogy Magyarország fennmaradjon, ahhoz egyformán szükség van a Müpára, a színházakra, a múzeumokra, a várrekonstrukciókra, a stadionokra.”

 

 

 

 

A teljes interjú a június 8-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Itt a választási csodafegyver: Orbán-ellenes népfront jön?

A teljes ellenzéki összefogást előkészítő trükk vagy partizánakció Gulyás Márton választásireform-mozgalma? A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy a kampány nagy vitája lehet a rendszer igazságossága, amely a francia voksolás után váratlanul aktuális lett.