valasz.hu/sport/szivos-marton-es-nagy-viktor-is-kimaradt-a-keretbol-102557

http://valasz.hu/sport/szivos-marton-es-nagy-viktor-is-kimaradt-a-keretbol-102557

Sport

Hemingway: „Kevés dolog tartja össze a magyarokat – a labdarúgás ilyen”

/ 2017.06.11., vasárnap 18:00 /
Hemingway: „Kevés dolog tartja össze a magyarokat – a labdarúgás ilyen”

Az amerikai üzletember George F. Hemingwaynek, a friss bajnok Budapest Honvéd tulajdonosának a hazai fociviszonyokon túl a közéletről is van véleménye. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

„Úgy adódott, hogy 2006 nyarán rengeteg pénzem volt, és elgondolkodtam, hogy mit csináljak vele. Elhatároztam, hogy belevágok egy új feladatba, befektetek ebbe a focicsapatba – majd én megmutatom, hogyan lehet üzleti alapon működtetni egy magyar labdarúgócsapatot! Ebben persze jó nagy adag tudatlanság is volt, mert fogalmam sem volt róla, hogy valójában milyen nehéz vállalás lesz”– meséli George F. Hemingway.

Szerinte kevés olyan dolog van, ami a magyarokat összetartja, a sport, és különösen a labdarúgás ilyen. „Aki ezt nem érti, az nemcsak hülye, de el is veszti a választásokat. Magyarországot a kultúra és a magyar nyelv tartja össze, és a sport a kultúra része. Ha azt akarjuk, hogy Magyarország fennmaradjon, ahhoz egyformán szükség van a Müpára, a színházakra, a múzeumokra, a várrekonstrukciókra, a stadionokra.”

 

 

 

 

A teljes interjú a június 8-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Izraeli történészre figyel Orbán Viktor – tényleg átalakul az emberi faj?

Világszenzációk lettek, és állítólag Orán Viktor érdeklődését is felkeltették Yuval Noah Harari izraeli történész könyvei az emberiség múltjáról és jövőjéről. Legutóbbi műve szerint az emberi faj „szuperképességű”, illetve azzal nem rendelkező csoportokra válik szét. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Kinek kampányol idén Szörényi Levente és Bródy János? Meg fog lepődni...

Évtizedeken át lázban égett választások előtt a legendás szerző- és ellentétpár, Szörényi Levente és Bródy János, idén viszont egyikük sem lesz látható kampányemelvényen. Az Arénában annál inkább, ahol február 16-án újra játszik a Fonográf. A Heti Válasz az egyik próbán beszélgetett a két zenésszel. Páros interjúnk a csütörtöki lapszámban.

Magyar siker és Putyin a vízben

Globálisan tragikus balesetek és környezeti katasztrófák jellemzik a hét képeit. De magyar siker is volt az elmúlt napokban.

Magyar történész kutatása a Batman és a Peter Pan rendezőinek új filmjei mögött

Négy hónapon belül két sikerfilm is landolt a mozikban, ami a II. világháború történetének elfelejtett mozzanatát, a Dinamó hadműveletet járja körül. Vajon aktuálisabb Dunkirk és Churchill híres „Harcolni fogunk!” beszéde most, mint bármikor az elmúlt hetven évben? Hogyan alakította a Hollywoodban befutott rendezők gondolkodását John Lukacs magyar történész? Részletes háttér a Heti Válasz január 18-i lapszámában!

Bereményi Géza: „Cseh Tamás azt hitte, besúgó vagyok”

Tegnap A jobbik részemet dúdolgattam – mondja Bereményi Géza, aki igazából magának írta a dalszövegeket. Január 21-én ő is ott lesz a Cseh Tamás 75. születésnapjára emlékező koncerten a MOMSportban. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.