valasz.hu/sport/vilagbajnoksag-foci-politika-oroszorszag-129054

http://valasz.hu/sport/vilagbajnoksag-foci-politika-oroszorszag-129054

Sport

Imre Géza drámája: nem vesztes az ezüstérmes!

/ 2016.08.10., szerda 09:28 /

Valódi dráma, hogy a ’96-os atlantai olimpián bronzérmes, 41 éves Imre Géza éjjel 14:10-ről kikapott a dél-koreai Park Szang Jungtól párbajtőrben. Egy tus, és övé az arany. (A vívásban 15 tussal nyerhető egy menet, asszó.) Mellékkörülmény, de közepes méretű tárgyakkal volt kedvem megdobálni a monitort az esetet súlyosbító M4-es kommentátor csaj hallatán, aki a 14. tusnál lényegében bejelentette az aranyat.

A nagy visszatérőként jegyzett, tavaly pályafutása legjobb formáját mutató Imre Géza lelki állapotáról mindent elmond Illyés Tibor (MTI) zseniális fotója:

Fotó: MTI

A versenyző darabokra törve, szinte gyerekként hajtja a fejét edzője, Dancsházy-Nagy Tamás vállára, miközben a háttérben Park Szang Jung éppen zászlóba öltözve ünnepelteti magát a Karióka Arénában.

„Az ezüstérmes az első vesztes” – mondta Imre Géza borzasztó keserűséggel az eredményhirdetése után. „Ilyenkor nem jó szájízzel hagyja abba az ember a versenyt. El kell telnie még egy pár évnek, hogy tényleg értékelni tudjam... Egy harminc-negyvennek, ötvennek...”

Akkor ehhez hadd mondjak valamit. Valahogy úgy alakult, hogy az ember természetének része a vonzódás a periódusos rendszer 79. eleméhez és a kényszeres sorszámnevezéshez, mégis muszáj vitatnom Imre Géza szavait. Igaz, hogy csak a hülye elégedett a második hellyel, és a világ úgy működik, hogy az egyik döntős mindenképpen vesztesként lép le a pástról – de a dobogóra felállni már más. Nekünk, az egészet egy székből végigizguló többségnek – bármilyen kicsire is rágtuk a körmünket a győzelem érdekében – ők ünnepelt nyertesek, akik közül az ezüstérmes a második.

Szóval rugózhatunk még a szavakon, hogy első vesztes vagy második nyertes, de a lényegen nincs mit vitatni: a 2015-ben világbajnok Imre Géza így is, úgy is a földkerekség egyik legjobb párbajtőrözője. Köszönet a küzdelemért!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Magyarország kétharmada alkalmas lakóhely lehet a medvéknek

Egyre gyakrabban főszereplői a híreknek az országon keresztül-kasul trappoló medvék, a Bükkben szaporodó farkascsaládok, sőt, néha hiúzokról is hallani. Örüljünk-e a nagyragadozók újbóli megjelenésének, vagy inkább féljünk tőlük?