new.valasz.hu/sport/megszakitjuk-adasunkat-dardai-tavozik-a-magyar-valogatott-elerol-114083

http://new.valasz.hu/sport/megszakitjuk-adasunkat-dardai-tavozik-a-magyar-valogatott-elerol-114083

Sport

Imre Géza drámája: nem vesztes az ezüstérmes!

/ 2016.08.10., szerda 09:28 /

Valódi dráma, hogy a ’96-os atlantai olimpián bronzérmes, 41 éves Imre Géza éjjel 14:10-ről kikapott a dél-koreai Park Szang Jungtól párbajtőrben. Egy tus, és övé az arany. (A vívásban 15 tussal nyerhető egy menet, asszó.) Mellékkörülmény, de közepes méretű tárgyakkal volt kedvem megdobálni a monitort az esetet súlyosbító M4-es kommentátor csaj hallatán, aki a 14. tusnál lényegében bejelentette az aranyat.

A nagy visszatérőként jegyzett, tavaly pályafutása legjobb formáját mutató Imre Géza lelki állapotáról mindent elmond Illyés Tibor (MTI) zseniális fotója:

Fotó: MTI

A versenyző darabokra törve, szinte gyerekként hajtja a fejét edzője, Dancsházy-Nagy Tamás vállára, miközben a háttérben Park Szang Jung éppen zászlóba öltözve ünnepelteti magát a Karióka Arénában.

„Az ezüstérmes az első vesztes” – mondta Imre Géza borzasztó keserűséggel az eredményhirdetése után. „Ilyenkor nem jó szájízzel hagyja abba az ember a versenyt. El kell telnie még egy pár évnek, hogy tényleg értékelni tudjam... Egy harminc-negyvennek, ötvennek...”

Akkor ehhez hadd mondjak valamit. Valahogy úgy alakult, hogy az ember természetének része a vonzódás a periódusos rendszer 79. eleméhez és a kényszeres sorszámnevezéshez, mégis muszáj vitatnom Imre Géza szavait. Igaz, hogy csak a hülye elégedett a második hellyel, és a világ úgy működik, hogy az egyik döntős mindenképpen vesztesként lép le a pástról – de a dobogóra felállni már más. Nekünk, az egészet egy székből végigizguló többségnek – bármilyen kicsire is rágtuk a körmünket a győzelem érdekében – ők ünnepelt nyertesek, akik közül az ezüstérmes a második.

Szóval rugózhatunk még a szavakon, hogy első vesztes vagy második nyertes, de a lényegen nincs mit vitatni: a 2015-ben világbajnok Imre Géza így is, úgy is a földkerekség egyik legjobb párbajtőrözője. Köszönet a küzdelemért!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.