Sport

Jégmajális 2018

Szurkoljunk együtt a Téli Olimpián részt vevő magyaroknak, miközben mi magunk is sportolunk!

/ 2018.01.30., kedd 12:08 /
Jégmajális 2018

Február 3-án, szombaton, Dunakeszi Főterén egy egész délután szól arról, hogy a kicsik és nagyok sportolás, különböző játékos vetélkedők, farsangi mulatság közben Magyarország leendő olimpikonjainak drukkolhassanak.

Ideje: 2018. február 3-án 14.00-20:00 között
Helyszíne: Jégpálya, Dunakeszi Főtér
Házigazdája: Király Nóra, a FICSAK alapítója
Fővédnöke: Dr. Tuzson Bence, országgyűlési képviselő
Műsorvezetője és házigazdája: Gyetván Csaba

2016-ban az Európa-bajnokságra készülő focistáknak, 2017-ben a FINA Vizes Világbajnokságra edző sportolóknak, idén pedig a Téli Olimpián részt vevőknek szól a HAJRÁ MAGYAROK! kiáltás.

Ezek a rendezvények mindig valamilyen sportolási lehetőséget is kínálnak, amelybe a család minden tagját igyekszünk bevonni, hiszen meggyőződésünk, hogy a sport, a mozgás öröm és az egészséges élet elengedhetetlen nélküle.

A résztvevők hoki bemutatóra, ügyességi versenyekre, jelmezes fotózásra, olimpiai kvízre, tombolasorsolásra, hóröplabdára, majd este hattól nyolcig DJ Radnai közreműködésével még jégdiszkóra is számíthatnak!

Király Nóra, a felhívás megálmodója, a FICSAK alapítója ötgyermekes édesanyaként népszerűsíti az egészséges étkezés és a sport fontosságát. Több mint 5 éve, rendszeresen szervez sportolással, egészséges életmóddal kapcsolatos családi napokat, futóversenyt vagy ingyenes szűrővizsgálatokat annak érdekében, hogy minél nagyobb körben terjedjen a meggyőződése: az egészséget könnyebb megőrizni, mint a betegséget gyógyítani.

Különösen fontosnak tartja, hogy a gyerekek mielőbb megszokják, megszeressék a különböző sportokat, hiszen a sport nemcsak a külalak miatt fontos, hanem kitartásra, becsületre, tisztességre és küzdelemre nevel. Ő maga is rendszeresen sportol, és a gyermekei életének egyik nagyon fontos része a rendszeres mozgás, szabadidejük jelentős részét a szabadban, aktív közös programokkal töltik el.

Rendezvényünkkel azt is szeretnénk hangsúlyozni, hogy minden családi program (legyen az sportolás, beszélgetés, közös alkotás vagy játék) hozzájárul a minőségi együtt töltött idő növeléséhez, ami nélkülözhetetlen a kiegyensúlyozott, boldog gyermekek és családok életéhez.

A Jégmajális 2018 így nem csupán egy sportos találkozó, hanem közösségépítés is: a nemzeti érzés erősítése, a téli mozgás fontosságára való figyelemfelhívás és egy közös családi móka!

Várunk tehát mindenkit sok szeretettel Dunakeszi Főterén lévő jégpályán február 3-án 14.00-20:00 között ingyenes korcsolyázási lehetőséggel, különböző sportbemutatókkal, versenyekkel, játékokkal, sztárokkal!

Fő együttműködő partnereink: Dunakeszi Önkormányzata, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Ovi-Sport Alapítvány, Magyar Korcsolya Szövetség, Magyar Jégkorong Szövetség, Budai XI. Egyesület

http://www.ficsak.hu/jegmajalis

https://www.facebook.com/events/394181447692818/permalink/396192450825051/

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.