Sport

Jégmajális 2018

Szurkoljunk együtt a Téli Olimpián részt vevő magyaroknak, miközben mi magunk is sportolunk!

/ 2018.01.30., kedd 12:08 /
Jégmajális 2018

Február 3-án, szombaton, Dunakeszi Főterén egy egész délután szól arról, hogy a kicsik és nagyok sportolás, különböző játékos vetélkedők, farsangi mulatság közben Magyarország leendő olimpikonjainak drukkolhassanak.

Ideje: 2018. február 3-án 14.00-20:00 között
Helyszíne: Jégpálya, Dunakeszi Főtér
Házigazdája: Király Nóra, a FICSAK alapítója
Fővédnöke: Dr. Tuzson Bence, országgyűlési képviselő
Műsorvezetője és házigazdája: Gyetván Csaba

2016-ban az Európa-bajnokságra készülő focistáknak, 2017-ben a FINA Vizes Világbajnokságra edző sportolóknak, idén pedig a Téli Olimpián részt vevőknek szól a HAJRÁ MAGYAROK! kiáltás.

Ezek a rendezvények mindig valamilyen sportolási lehetőséget is kínálnak, amelybe a család minden tagját igyekszünk bevonni, hiszen meggyőződésünk, hogy a sport, a mozgás öröm és az egészséges élet elengedhetetlen nélküle.

A résztvevők hoki bemutatóra, ügyességi versenyekre, jelmezes fotózásra, olimpiai kvízre, tombolasorsolásra, hóröplabdára, majd este hattól nyolcig DJ Radnai közreműködésével még jégdiszkóra is számíthatnak!

Király Nóra, a felhívás megálmodója, a FICSAK alapítója ötgyermekes édesanyaként népszerűsíti az egészséges étkezés és a sport fontosságát. Több mint 5 éve, rendszeresen szervez sportolással, egészséges életmóddal kapcsolatos családi napokat, futóversenyt vagy ingyenes szűrővizsgálatokat annak érdekében, hogy minél nagyobb körben terjedjen a meggyőződése: az egészséget könnyebb megőrizni, mint a betegséget gyógyítani.

Különösen fontosnak tartja, hogy a gyerekek mielőbb megszokják, megszeressék a különböző sportokat, hiszen a sport nemcsak a külalak miatt fontos, hanem kitartásra, becsületre, tisztességre és küzdelemre nevel. Ő maga is rendszeresen sportol, és a gyermekei életének egyik nagyon fontos része a rendszeres mozgás, szabadidejük jelentős részét a szabadban, aktív közös programokkal töltik el.

Rendezvényünkkel azt is szeretnénk hangsúlyozni, hogy minden családi program (legyen az sportolás, beszélgetés, közös alkotás vagy játék) hozzájárul a minőségi együtt töltött idő növeléséhez, ami nélkülözhetetlen a kiegyensúlyozott, boldog gyermekek és családok életéhez.

A Jégmajális 2018 így nem csupán egy sportos találkozó, hanem közösségépítés is: a nemzeti érzés erősítése, a téli mozgás fontosságára való figyelemfelhívás és egy közös családi móka!

Várunk tehát mindenkit sok szeretettel Dunakeszi Főterén lévő jégpályán február 3-án 14.00-20:00 között ingyenes korcsolyázási lehetőséggel, különböző sportbemutatókkal, versenyekkel, játékokkal, sztárokkal!

Fő együttműködő partnereink: Dunakeszi Önkormányzata, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Ovi-Sport Alapítvány, Magyar Korcsolya Szövetség, Magyar Jégkorong Szövetség, Budai XI. Egyesület

http://www.ficsak.hu/jegmajalis

https://www.facebook.com/events/394181447692818/permalink/396192450825051/

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.