valasz.hu/sport/szenzacios-fricskat-kaptak-a-magyar-focisikernek-nem-orulo-liberalisok-119147

http://valasz.hu/sport/szenzacios-fricskat-kaptak-a-magyar-focisikernek-nem-orulo-liberalisok-119147

Sport

Jöjjenek a fiatalok!

/ 2017.10.11., szerda 17:43 /

Egyszer már lemondta a válogatottságot, de most véglegesen megtette. Az utóbbi évtizedek legjobb magyar férfi-kézilabdázója, Nagy László már csak egy búcsúmérkőzés erejéig húzza fel a címeres mezt.

– Hogyhogy már most visszavonul a válogatottságtól?

– Kisebb-nagyobb megszakításokkal több mint 18 évet töltöttem a felnőttválogatottban. A saját bőrömön is megtapasztaltam, milyen jó volt fiatalon bekerülni klub-és válogatottszinten is a felnőttcsapatba, majd oszlopos taggá válni és élvezni a játékot. Mikor lehetne a két ifjú titánt a posztomra tenni és nekik is lehetőséget adni a bizonyításra, ha nem most? Ancsin Gábor és Balogh Zsolt nagyon tehetségesek. Nélkülem is folyik majd tovább az élet a válogatottban. Jöjjenek a fiatalok, mi, idősebbek pedig segítsük őket mindenben.

– Egyszer már lemondta a válogatottságot, mert sok mindent hiányolt a válogatott játékosok körülményeiből.

– A sportnak van szép és kevésbé szép oldala. Utóbbiért ma is vállalom a felelősséget. Sok minden zavarta akkor a lelkem, de közben megértettem a szurkolók indulatát is. Elnézést, ha sokaknak nem tetszett az akkori döntésem.

– A férfikézilabda eddig is népszerű, látványos, dinamikus játék volt, de ezt is próbálják még felgyorsítani. Hogyan?

– Kezd atletikusabbá válni a felkészítés, újfajta fizikai és mentális felméréseknek vetik alá a játékosokat, egyénre szabott edzéstervekkel. Nem mintha eddig unatkoztak volna a csapatok a pályán, de a nemzetközi szövetség így szeretné elérni, hogy még látványosabb, szórakoztatóbb legyen a sportág.

– Még két évre szóló szerződése van a Veszprémmel. Mi lesz utána?

– Meg akarom szerezni az edzői diplomát. A C licenc már megvan, és lehet, hogy Spanyolországban fejezem be a képzést, amit itthon is elfogadnak. De nem élvez nálam elsőbbséget az edzőség, inkább az, hogy valamilyen formában részt vehessek az utánpótlás képzésében. Jó lenne, ha megoszthatnám tapasztalataimat a fiatalokkal. Megtiszteltetés a kézilabda-szövetségtől, hogy számolnak e tekintetben velem.

– 12 éven át játszott a Barcelonában, a világ legjobb csapatában, ahol 2011-ben „az elmúlt évtized egyik legnagyobb sportági sztárjának” nevezték, és az év kézilabdázója lett.

– A Barcelonában töltött idő alatt rengeteg tudást szívtam magamba, és láttam, ott hogyan kezelik a tehetségeket. Nem valami nagy csodára készülök, vagy arra, hogy egymagam hirtelen megváltoztassam az itthoni szemléletet a kézilabdázni vágyó gyerekek nevelésében. De óriási előnyt jelentene, ha Magyarországon is átvennénk jó pár dolgot a kinti utánpótlás-nevelésből, és abból, hogyan kell tudatosítani a jövő nemzedékében, hogy sok munka árán magas szintű játékosokká válhatnak.

– A következő két évre még bőven van munkája a Veszprém csapatával, hiszen újfent megcélozták a Bajnokok Ligája-elsőséget. Sikerülhet?

– A vasárnapi Kiel elleni BL-találkozón eltörött az ujjam, így most egyelőre négy-hat hétig nem lehet számítani rám. Tavaly az is nagy eredmény volt, hogy a döntőig eljutottunk, de idén is mindent megteszünk, hogy Európa legjobb klubcsapata legyünk. Szeretném a Veszprémmel is elérni azt, ami a Barcelonával sikerült.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.