Sport

Hogyan adott mattot Soros Györgynek? Interjú Polgár Judittal

/ 2014.09.03., szerda 16:14 /
Hogyan adott mattot Soros Györgynek? Interjú Polgár Judittal

Nem biztos, hogy ő volt a legtehetségesebb a három Polgár-lány közül, sikerorientált karaktere azonban a sakkvilág korszakos alakjává tette. Most, hogy visszavonult, a közoktatást reformálná meg Polgár Judit – derül ki a csütörtöki Heti Válasznak adott interjújából.

„Régóta vacilláltam, meddig folytassam a versenyszerű sakkozást. Elsősorban az motivált, hogy több időt tölthessek a családommal, és a civil élet felé forduljak. A norvégiai sakkolimpia előtt két-három héttel már egyértelmű volt, hogy nincs tovább, ezért úgy készültem, ez lesz az utolsó nagy dobásom” – mondja lapunknak Polgár Judit, aki nemrég jelentette be visszavonulását.

Arra a kérdésre, hogy miért ő lett a legsikeresebb a családban, így válaszolt:„Legnagyobb gyerekként Zsuzsának sokkal több akadályt gördítettek az útjába. Mire az iskolában magántanulók lehettünk vagy elkezdhettünk rendszeresen férfiak ellen játszani, ezt mind neki kellett kijárnia. Zsófi nagyon tehetséges volt, de ő inkább művészlélek, nehezen viselte a monotonitást. Mire eljutottak hozzám a szülők, már kikristályosodott, melyek a leghatékonyabb képzési módszerek. Ehhez párosult, hogy szeretek küzdeni.” Polgár Judit testvérei külföldön élnek: Zsuzsa az Egyesült Államokban, Zsófia Izraelben, ő azonban itthon maradt. „Budapest a szülővárosom, Magyarország a hazám, itt nőttem fel és kötődöm ehhez a helyhez. Leginkább mégis a család tartott itthon.”

Nem a Forbes-lista alapján válogatja meg az ellenfeleit, de jó néhány ismert embernek adott már mattot. „Ilyen volt Soros György, de többször asztalhoz ültem Fischer Iván karmesterrel vagy Esterházy Péter íróval is. Nem feltétel persze, hogy az illetőnek több milliárd dolláros bankszámlája vagy Kossuth-díja legyen, bárkivel szívesen megmérkőzöm” – mondja.

A teljes interjú a Heti Válasz szeptember4-i számában olvasható, mely a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.