valasz.hu/sport/a-putyincsanyi-dzsudobaratsag-hattere-125185

http://valasz.hu/sport/a-putyincsanyi-dzsudobaratsag-hattere-125185

Sport

Lehet fanyalogni, de vb-szervezőként igenis jól vizsgázik Magyarország!

/ 2017.07.23., vasárnap 19:00 /
Lehet fanyalogni, de vb-szervezőként igenis jól vizsgázik Magyarország!

Ha olimpiai főpróba lenne a vizes vb, bizakodásra adna okot az első néhány nap. Apró hibákat mindig lehet keresni, de a látogatók elsőrangú létesítményekkel és jó szervezéssel találkozhatnak Budapesten és Balatonfüreden. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

A Batthyány téren még lázasan folyik a munka, de ha a többi helyszínből indulunk ki, nincs okunk feltételezni, hogy nem készül el időre az óriás ugrótorony. A Duna Aréna, a Margitsziget és a városligeti aréna is időre elkészült, még ha reménytelennek is tűnt a helyzet az utolsó hónapok képriportjain. A Duna Arénánál, ahol tavasszal kaotikus, sáros építési területet láttunk, most a világ egyik legmodernebb úszópalotája áll. A nézők a Dagály strand felől érkeznek: ami nemrég letarolt sártengernek látszott, most kifogástalan gyep; felújított sétányok és épületek, árnyas fák fogadják az embert a szurkolói zónában.

A medencetérben a fénytechnológia, a zenei betétek, a kivetítők és eredményjelzők színvonala is felülmúlja a riói olimpiai uszodáét. Az önkéntesek készségesek, a jegyek és a büfék megfizethetők. Ez nem jelenti, hogy minden tökéletes. A vb appja és honlapja fapados, a közlekedési rendszerre is érkeznek panaszok a delegációktól, a shuttle buszok gyakran késnek, kimaradnak – több csapat a budapesti tömegközlekedésre váltott.

 

 

 Bevált-e látványos ideiglenes helyszíneket építeni? Mivel bizonyítottuk eddig, hogy jó olimpiai házigazda lettünk volna? És mitől olyan jók a kínai műugrók? Válaszok a július 20-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Bódis András

Találkozunk 2016-ban!

A Putyin–Csányi-dzsúdóbarátság háttere

A jövő heti budapesti cselgáncsvébé fékezett habzású sporthír volna, ha a rendezvényen nem tenné tiszteletét a dzsúdó fekete öves mestere, Vlagyimir Putyin. De hogy került az orosz elnök közelébe Csányi Sándor OTP-vezér, és hogy nem Mészáros Lőrinc? Exkluzív háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Hogyan lett Katalónia szinte észrevétlenül az iszlamizmus új fellegvára?

Miközben a világ Belgiumra, Franciaországra vagy Angliára figyelt, addig Katalóniában csendben létrejött egy, a fentiekkel vetekedő iszlamista közösség. A csütörtöki Heti Válasz megmutatja a barcelonai merénylet hátterét, azt, hogy a modern európai iszlamista terrorizmus miként tért vissza szülőföldjére.

Maradjon-e Orbán? – Jeszenszky Géza ölre menő vitája fiával, Zsolttal

Kiéleződtek a nemzedéki ellentétek Jeszenszkyéknél: a Trump-rajongó, Orbán-párti Zsolt nyilvánosan bírálta apját, amiért az kritizálja a kormányt. Géza, az egykori külügyminiszter és nagykövet most leült fiával, hogy megvitassák: szentesítheti-e a cél az eszközöket a jobboldali politikában.