valasz.hu/sport/nyolcaddontore-keszul-a-sztarcsapat-58887

http://valasz.hu/sport/nyolcaddontore-keszul-a-sztarcsapat-58887

Sport

Lehet fanyalogni, de vb-szervezőként igenis jól vizsgázik Magyarország!

/ 2017.07.23., vasárnap 19:00 /
Lehet fanyalogni, de vb-szervezőként igenis jól vizsgázik Magyarország!

Ha olimpiai főpróba lenne a vizes vb, bizakodásra adna okot az első néhány nap. Apró hibákat mindig lehet keresni, de a látogatók elsőrangú létesítményekkel és jó szervezéssel találkozhatnak Budapesten és Balatonfüreden. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

A Batthyány téren még lázasan folyik a munka, de ha a többi helyszínből indulunk ki, nincs okunk feltételezni, hogy nem készül el időre az óriás ugrótorony. A Duna Aréna, a Margitsziget és a városligeti aréna is időre elkészült, még ha reménytelennek is tűnt a helyzet az utolsó hónapok képriportjain. A Duna Arénánál, ahol tavasszal kaotikus, sáros építési területet láttunk, most a világ egyik legmodernebb úszópalotája áll. A nézők a Dagály strand felől érkeznek: ami nemrég letarolt sártengernek látszott, most kifogástalan gyep; felújított sétányok és épületek, árnyas fák fogadják az embert a szurkolói zónában.

A medencetérben a fénytechnológia, a zenei betétek, a kivetítők és eredményjelzők színvonala is felülmúlja a riói olimpiai uszodáét. Az önkéntesek készségesek, a jegyek és a büfék megfizethetők. Ez nem jelenti, hogy minden tökéletes. A vb appja és honlapja fapados, a közlekedési rendszerre is érkeznek panaszok a delegációktól, a shuttle buszok gyakran késnek, kimaradnak – több csapat a budapesti tömegközlekedésre váltott.

 

 

 Bevált-e látványos ideiglenes helyszíneket építeni? Mivel bizonyítottuk eddig, hogy jó olimpiai házigazda lettünk volna? És mitől olyan jók a kínai műugrók? Válaszok a július 20-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Izraeli történészre figyel Orbán Viktor – tényleg átalakul az emberi faj?

Világszenzációk lettek, és állítólag Orán Viktor érdeklődését is felkeltették Yuval Noah Harari izraeli történész könyvei az emberiség múltjáról és jövőjéről. Legutóbbi műve szerint az emberi faj „szuperképességű”, illetve azzal nem rendelkező csoportokra válik szét. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Kinek kampányol idén Szörényi Levente és Bródy János? Meg fog lepődni...

Évtizedeken át lázban égett választások előtt a legendás szerző- és ellentétpár, Szörényi Levente és Bródy János, idén viszont egyikük sem lesz látható kampányemelvényen. Az Arénában annál inkább, ahol február 16-án újra játszik a Fonográf. A Heti Válasz az egyik próbán beszélgetett a két zenésszel. Páros interjúnk a csütörtöki lapszámban.

Magyar siker és Putyin a vízben

Globálisan tragikus balesetek és környezeti katasztrófák jellemzik a hét képeit. De magyar siker is volt az elmúlt napokban.

Magyar történész kutatása a Batman és a Peter Pan rendezőinek új filmjei mögött

Négy hónapon belül két sikerfilm is landolt a mozikban, ami a II. világháború történetének elfelejtett mozzanatát, a Dinamó hadműveletet járja körül. Vajon aktuálisabb Dunkirk és Churchill híres „Harcolni fogunk!” beszéde most, mint bármikor az elmúlt hetven évben? Hogyan alakította a Hollywoodban befutott rendezők gondolkodását John Lukacs magyar történész? Részletes háttér a Heti Válasz január 18-i lapszámában!

Bereményi Géza: „Cseh Tamás azt hitte, besúgó vagyok”

Tegnap A jobbik részemet dúdolgattam – mondja Bereményi Géza, aki igazából magának írta a dalszövegeket. Január 21-én ő is ott lesz a Cseh Tamás 75. születésnapjára emlékező koncerten a MOMSportban. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.