valasz.hu/sport/hemingway-keves-dolog-tartja-ossze-a-magyarokat-a-labdarugas-ilyen-124186

http://valasz.hu/sport/hemingway-keves-dolog-tartja-ossze-a-magyarokat-a-labdarugas-ilyen-124186

Sport

Lehet fanyalogni, de vb-szervezőként igenis jól vizsgázik Magyarország!

/ 2017.07.23., vasárnap 19:00 /
Lehet fanyalogni, de vb-szervezőként igenis jól vizsgázik Magyarország!

Ha olimpiai főpróba lenne a vizes vb, bizakodásra adna okot az első néhány nap. Apró hibákat mindig lehet keresni, de a látogatók elsőrangú létesítményekkel és jó szervezéssel találkozhatnak Budapesten és Balatonfüreden. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

A Batthyány téren még lázasan folyik a munka, de ha a többi helyszínből indulunk ki, nincs okunk feltételezni, hogy nem készül el időre az óriás ugrótorony. A Duna Aréna, a Margitsziget és a városligeti aréna is időre elkészült, még ha reménytelennek is tűnt a helyzet az utolsó hónapok képriportjain. A Duna Arénánál, ahol tavasszal kaotikus, sáros építési területet láttunk, most a világ egyik legmodernebb úszópalotája áll. A nézők a Dagály strand felől érkeznek: ami nemrég letarolt sártengernek látszott, most kifogástalan gyep; felújított sétányok és épületek, árnyas fák fogadják az embert a szurkolói zónában.

A medencetérben a fénytechnológia, a zenei betétek, a kivetítők és eredményjelzők színvonala is felülmúlja a riói olimpiai uszodáét. Az önkéntesek készségesek, a jegyek és a büfék megfizethetők. Ez nem jelenti, hogy minden tökéletes. A vb appja és honlapja fapados, a közlekedési rendszerre is érkeznek panaszok a delegációktól, a shuttle buszok gyakran késnek, kimaradnak – több csapat a budapesti tömegközlekedésre váltott.

 

 

 Bevált-e látványos ideiglenes helyszíneket építeni? Mivel bizonyítottuk eddig, hogy jó olimpiai házigazda lettünk volna? És mitől olyan jók a kínai műugrók? Válaszok a július 20-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.