Sport

Lehet fanyalogni, de vb-szervezőként igenis jól vizsgázik Magyarország!

/ 2017.07.23., vasárnap 19:00 /
Lehet fanyalogni, de vb-szervezőként igenis jól vizsgázik Magyarország!

Ha olimpiai főpróba lenne a vizes vb, bizakodásra adna okot az első néhány nap. Apró hibákat mindig lehet keresni, de a látogatók elsőrangú létesítményekkel és jó szervezéssel találkozhatnak Budapesten és Balatonfüreden. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

A Batthyány téren még lázasan folyik a munka, de ha a többi helyszínből indulunk ki, nincs okunk feltételezni, hogy nem készül el időre az óriás ugrótorony. A Duna Aréna, a Margitsziget és a városligeti aréna is időre elkészült, még ha reménytelennek is tűnt a helyzet az utolsó hónapok képriportjain. A Duna Arénánál, ahol tavasszal kaotikus, sáros építési területet láttunk, most a világ egyik legmodernebb úszópalotája áll. A nézők a Dagály strand felől érkeznek: ami nemrég letarolt sártengernek látszott, most kifogástalan gyep; felújított sétányok és épületek, árnyas fák fogadják az embert a szurkolói zónában.

A medencetérben a fénytechnológia, a zenei betétek, a kivetítők és eredményjelzők színvonala is felülmúlja a riói olimpiai uszodáét. Az önkéntesek készségesek, a jegyek és a büfék megfizethetők. Ez nem jelenti, hogy minden tökéletes. A vb appja és honlapja fapados, a közlekedési rendszerre is érkeznek panaszok a delegációktól, a shuttle buszok gyakran késnek, kimaradnak – több csapat a budapesti tömegközlekedésre váltott.

 

 

 Bevált-e látványos ideiglenes helyszíneket építeni? Mivel bizonyítottuk eddig, hogy jó olimpiai házigazda lettünk volna? És mitől olyan jók a kínai műugrók? Válaszok a július 20-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Különleges Arany-estek

Három fővárosi színház is különleges programot kínál az Arany-emlékévben: a Katona félmaratont rendez, a Radnóti Színarany, az Örkény Aranyozás címmel tart előadást.

„Habony szegény fiú volt akkoriban, néha nálunk aludt a kanapén”

Ötven évet kellett várnia, mire filmet készíthetett az egykor a szovjet katonák által elkövetett nemi erőszakokról. Mészáros Márta rendező a héten mozikba kerülő Aurora Borealis – Északi fény történelmi hátteréről és rendkívül különös keletkezéséről. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Bizonyíték: a szovjet katonák tömegesen erőszakoltak meg nőket

Hogyan lett Magyarországon ’48-ra annyi kommunista, hogy átvehették a hatalmat? Miként győzött vidéken harcok nélkül a forradalom? Hogyan kerültek kulcsszerepbe a „kommunistamentők”? Miért akasztották fel őket utóbb? Földváryné Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottság elnöke 1956-ról. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Ezt nem értik a lengyelek az Orbán-kormányban

Két jó barát, mantrázzuk a mondást Magyarországról és Lengyelországról, de van legalább két ügy, amit Varsóban nem igazán értenek, ha az Orbán-kormányról van szó. A Heti Válasznak adott exkluzív interjújában Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter magyarázza el, hogy mivel és miért van gondjuk.

Kormánypárti abszurd: Semjén Zsolt hazaárulózza Navracsics Tibort

Váratlan nézeteltérés alakult ki a Fideszben: egyesek sátánoznak, mások eltartják maguktól a „Soros-tervet”. Azonban a valódi veszély nem a pénzember felől, hanem belülről fenyegeti Európát – egy konzervatív kiáltvány szerint eltűnik a kultúránk, ha nem születnek gyerekek. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija.

Kezdhetünk búcsúzni több jól ismert légitársaságtól

Nem kis részben a dolgozók kifacsarásán alapuló humánpolitika okozta a Ryanair botrányos járattörlési hullámát, de a vállalat némi fizetésemeléssel kezelheti a belső feszültségeket. Közben kezdhetünk búcsúzni több jól ismert légitársaságtól is. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Mi történt az EAST ’56-os dalával?

Rosszulesett a zenekarnak, hogy az ’56-os forradalom tavalyi évfordulóján nem az EAST legendás dalát és klipjét vették elő, de megértik. Móczán Péter basszusgitárost, az együttes alapítóját, vezetőjét az október 23-i életműkoncertjük előtt kérdeztük. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.