Sport

„Nem vagyok egy balerina" - interjú a Madocsai Messivel, vagyis Böde Dániellel

/ 2013.04.12., péntek 11:50 /
„Nem vagyok egy balerina

Böde Dániel reméli, a Paks után a Ferencvárossal még messzebb juthat az Európa-ligában, de ehhez először is ki kell harcolni a nemzetközi kupaindulást. Örült az egykori társak 6-0-s újpesti győzelmének, de a Fradival még nagyobb élmény volt az utolsó derbi az Albert-stadionban. A törökországi góljával pontot mentő Madocsai Messi a magyar válogattat a kezdőcsapat tagjaként segítené a soron következő, kulcsfontosságú bukaresti vb-selejtezőn.

Böde Dániel

Az isztambuli gól óta sokan a válogatott kezdőcsapatába követelik, mondván, végre van egy olyan brusztolós támadó, aki nemcsak nagyokat küzdeni, hanem focizni is tud.

Jól esnek az elismerő szavak, de nem akarok túl nagy jelentőséget tulajdonítani a hirtelen jött dicséretnek. Az biztos, hogy nem vagyok egy balerina, aki ünnepli magát, miután sikerül a csel, nekem a futball kemény meló, ha kell, verekszem a pályán. Olyan még nem volt, hogy belenyugodtam volna, hogy elveszett a labda. Fontos gólt szereztem Isztambulban, de semmi sem változott, reggel ugyanúgy felkelek, reggelizem, játszom egy kicsit az egyéves kisfiammal, Zalánnal, majd sietek edzésre. Ha Egervári Sándor is úgy akarja, a szeptemberi folytatásban akár a kezdőcsapatban is pályára léphetek Bukarestben.

És kijutunk a világbajnokságra? Sorrendben Románia, Észtország, Hollandia és Andorra lesz még az ellenfél.

Mielőtt azt is megálmodnánk, kik lesznek a ránk váró riválisok Rióban, ne feledjük el, hogy minden selejtezőcsoportból csak az első helyezett lesz ott biztosan a vb-n, az pedig a miénkben Hollandia. A pótselejtezőt viszont megcsíphetjük. A hazai meccseket be kell húzni, ez nem vitás, ha pedig nem verjük meg idegenben a románokat, Amszterdamban kell pótolni a hiányzó pontokat. Éppen ezért nyerni megyünk a szomszédba.

Már tavaly nyáron is nagyot fordult önnel a világ, azzal hogy szerződtette az FTC.

Teljesen más Tolna megyei falusi srácként mondogatni, hogy így a Fradi, meg úgy a Fradi, mint ténylegesen is az ország legnépszerűbb futballklubjához tartozni. Merthogy a Ferencváros a legnépszerűbb, és hamarosan a legjobb is lesz újra. Idén még a Győr lesz a bajnok, de jövőre már az FTC.

A hátralévő fordulókban mi lehet a Ferencváros célja?

Megnyerni minden meccset, és akkor odaérünk a második-harmadik helyre. A Pakssal már szerepeltem az Európa-ligában, a Fradival még eredményesebben szerepelhetnék ebben a sorozatban.

És Böde Dániel NB I-es gólkirály lesz?

Nem számolom különösebben a gólokat, de remélem, az utolsó egy-két hétben is ott leszek az élbolyban. Az biztos, ha elém kerül a labda az ellenfél kapujának előterében, minden alkalommal arra törekszem, hogy átjátsszam a védőket és túljárjak a kapus eszén.

Rengeteg emléke fűződik Pakshoz. Nem hiányzik?

Elég sok időt töltök Madocsán, amikor hazamegyek, áthívom a paksi évekhez kötődő barátokat, csapattársakat. Örültem neki, hogy 6-0-ra nyertek Újpesten, ez paksi és ferencvárosi játékosként is boldogsággal tölt el. A derbi is óriási élmény volt a lilák ellen, az utolsó az Albert-stadionban, de most már nem az Újpesttel foglalkozom, hanem a Győrrel. Remélem, az ETO mindenkit megver minket kivéve, azok a pontok még sokat hozhatnak a konyhára a végén.

Később nyilván kipróbálná magát külföldön. Szíve szerint merre menne?

Most még a Videoton elleni Ligakupa-döntőre készülök, illetve a bajnoki hajrára. Nagyon jól érzem magam a Ferencvárosban. Dél-Európa nem lenne nekem való, de Belgiumban, Hollandiában vagy éppen Németországban nagyokat brusztolhatnék. Szerintem az angol bajnokságban is megállnám a helyem.

Végezetül: sokan csak úgy emlegetik, a Madocsai Messi. Mit szól ehhez a becenévhez?

Csak nevetek rajta. Ez egyébként Nyilasi Tibor találmánya. A legendás Nyíl azután találta ezt mondani, hogy 2011 májusában, még a Paks játékosaként úgy lőttem gólt a Siófoknak, hogy négy játékost is kicseleztem, majd a tehetetlen kapus mellett a hálóba passzoltam a labdát. Már nem a paksi mezt viselem, de a Ferencváros, illetve a magyar válogatott szerelésében is megmutatnám újra, hogy ilyen nagy szólók végén is be tudok találni, nemcsak a tizenhatoson belül tusakodva.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.