Sport

Schmitt Pál a Nemzet Sportolója lehet

/ 2014.09.25., csütörtök 09:25 /

Schmitt Pál személyében újabb vívó lehet tagja a Nemzet Sportolóinak – írja a Blikk.

Grosics Gyula júniusi halála óta tizenegyre csökkent a legendás sportolókat tömörítő klub létszáma, a Blikk úgy tudja, birkózók és vívók esélyesek az Aranycsapat kapusának helyére. Előbbiektől négy éve, Polyák Imre halála óta nincs tag az illusztris társaságban, vívó viszont igen, mégis felvetődött, hogy a korábbi köztársasági elnök, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) volt vezetője, az olimpiai és világbajnok Schmitt kerüljön be a tucatnyi legenda közé.

„Hivatalosan még nem tettek le neveket az asztalra. Ha csak a saját sportágamból kell mondanom, akkor Fenyvesi Csaba háromszoros és Schmitt Pál kétszeres olimpiai bajnok is alkalmas erre az elismerésre – mondta a lapnak Kulcsár Győző négyszeres ötkarikás aranyérmes párbajtőröző, a korábbi MOB-elnök egykori válogatottbeli csapattársa.

Schmitt Pál

Schmitt Pál

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Jelenleg Kulcsáron kívül Balczó András (öttusa), Buzánszky Jenő (labdarúgás), Földi Imre (súlyemelés), Hammerl László( sportlövészet), Ivánkay Mária (parasport, asztalitenisz), Kárpáti György (vízilabda), Keleti Ágnes (torna), Portisch Lajos ( sakk), Rejtő Ildikó (vívás) és Székely Éva (úszás) tagja a Nemzet Sportolóinak.

A kormány a Nemzet Sportolója címet és az ezzel járó, havi nettó 500 ezer forintos életjáradékot tizenkét magyar, hatvan évnél idősebb, kimagasló eredményt elérő sportolójának adományozhatja. Fontos, hogy a jeles személyiség aktív pályafutását követően is kimagasló szerepet töltsön be a hazai sportéletben.

„A helyközi választások és a tokiói olimpia ötvenéves jubileuma alkalmából tervezett októberi japán utazásunk miatt várhatóan csak a következő hónap végén lesz új tag” – mondta Kárpáti György, aki szerint Schmitt is esélyes, de egy ilyen választás alkalmával tíz-tizenkét név szóba kerül.

Schmitt Pálon kívül felvetődött Varga János, Hegedüs Csaba birkózó, Fenyvesi Csaba vívó, Magyar Zoltán tornász és Gedó György ökölvívó neve is a Nemzet Sportolójaként. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.