valasz.hu/sport/a-putyincsanyi-dzsudobaratsag-hattere-125185

http://valasz.hu/sport/a-putyincsanyi-dzsudobaratsag-hattere-125185

Sport

Siessen, ha ingyen megnézné Kemény Dénes aranycsapatát a vizes vébén!

/ 2017.07.27., csütörtök 16:30 /

Bár most vasárnap a Budapest Sportarénában rendezett záróünnepséggel két hét után véget ér a vizes világbajnokság, a magyar főváros egészen augusztus 20-ig otthont ad a FINA 7-én kezdődő mesterek tornájának. A kétévente megtartott esemény a mostani vébé afféle utórendezvénye lesz, melynek sportértékét nem szokás nagyra tartani, az eddig kiválóan vizsgázó hazai rendezőknek azonban további feladatokat ad.

A versenyeket ugyanazokban a sportágakban rendezik, mint a világbajnokságét, csupán a résztvevők lesznek élemedettebbek. Igaz, nem minden esetben kell a szó szoros értelmében öregfiúkra gondolni, hiszen a mesterek tornájára 25 éves kortól lehet regisztrálni. A felső határ ha nem is a csillagos ég, de a 99 esztendő – a több száz, korcsoportokra osztott versenyző között idén is lesznek még 1926-os születésűek is.

Méghozzá magyarok is, több tucatnyian. A legnagyobb érdeklődést valószínűleg Kemény Dénes negyven pluszos egykori, ma Millennium néven futó fiai váltják majd ki. Az aranycsapatnak ugyanis a színe-java medencébe száll, olyan nevekkel, mint Benedek Tibor, Fodor Rajmund, Gergely István, Kásás Tamás, Kiss Gergő, Marcz Tamás, Molnár Tamás, Steinmetz Barnabás, Szécsi Zoltán, Székely Bulcsú, Varga Tamás, Varga Zsolt és Vári Attila.

A mesterek tornájának eseményeire a belépés ingyenes, a nagy érdeklődésre való tekintettel azonban belépőket az augusztus 1-jén induló regisztrációval lehet igényelni ezen a linken.

Rosta

Bódis András

Találkozunk 2016-ban!

A Putyin–Csányi-dzsúdóbarátság háttere

A jövő heti budapesti cselgáncsvébé fékezett habzású sporthír volna, ha a rendezvényen nem tenné tiszteletét a dzsúdó fekete öves mestere, Vlagyimir Putyin. De hogy került az orosz elnök közelébe Csányi Sándor OTP-vezér, és hogy nem Mészáros Lőrinc? Exkluzív háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Hogyan lett Katalónia szinte észrevétlenül az iszlamizmus új fellegvára?

Miközben a világ Belgiumra, Franciaországra vagy Angliára figyelt, addig Katalóniában csendben létrejött egy, a fentiekkel vetekedő iszlamista közösség. A csütörtöki Heti Válasz megmutatja a barcelonai merénylet hátterét, azt, hogy a modern európai iszlamista terrorizmus miként tért vissza szülőföldjére.

Maradjon-e Orbán? – Jeszenszky Géza ölre menő vitája fiával, Zsolttal

Kiéleződtek a nemzedéki ellentétek Jeszenszkyéknél: a Trump-rajongó, Orbán-párti Zsolt nyilvánosan bírálta apját, amiért az kritizálja a kormányt. Géza, az egykori külügyminiszter és nagykövet most leült fiával, hogy megvitassák: szentesítheti-e a cél az eszközöket a jobboldali politikában.