Sport

Siessen, ha ingyen megnézné Kemény Dénes aranycsapatát a vizes vébén!

/ 2017.07.27., csütörtök 16:30 /

Bár most vasárnap a Budapest Sportarénában rendezett záróünnepséggel két hét után véget ér a vizes világbajnokság, a magyar főváros egészen augusztus 20-ig otthont ad a FINA 7-én kezdődő mesterek tornájának. A kétévente megtartott esemény a mostani vébé afféle utórendezvénye lesz, melynek sportértékét nem szokás nagyra tartani, az eddig kiválóan vizsgázó hazai rendezőknek azonban további feladatokat ad.

A versenyeket ugyanazokban a sportágakban rendezik, mint a világbajnokságét, csupán a résztvevők lesznek élemedettebbek. Igaz, nem minden esetben kell a szó szoros értelmében öregfiúkra gondolni, hiszen a mesterek tornájára 25 éves kortól lehet regisztrálni. A felső határ ha nem is a csillagos ég, de a 99 esztendő – a több száz, korcsoportokra osztott versenyző között idén is lesznek még 1926-os születésűek is.

Méghozzá magyarok is, több tucatnyian. A legnagyobb érdeklődést valószínűleg Kemény Dénes negyven pluszos egykori, ma Millennium néven futó fiai váltják majd ki. Az aranycsapatnak ugyanis a színe-java medencébe száll, olyan nevekkel, mint Benedek Tibor, Fodor Rajmund, Gergely István, Kásás Tamás, Kiss Gergő, Marcz Tamás, Molnár Tamás, Steinmetz Barnabás, Szécsi Zoltán, Székely Bulcsú, Varga Tamás, Varga Zsolt és Vári Attila.

A mesterek tornájának eseményeire a belépés ingyenes, a nagy érdeklődésre való tekintettel azonban belépőket az augusztus 1-jén induló regisztrációval lehet igényelni ezen a linken.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Baljós árnyak a magyar Microsoftnál

Váratlanul felállt székéből a magyar Microsoft ügyvezetője. Nem ez az első baljós árny a vállalatnál: fél éve elcsapták állami viszonteladóikat, két volt vezetőjük kormányzati mentőövet kapott, és a hírek szerint az amerikai hatóságok is vizsgálódnak az ügyben.

Mire jó, ha betiltjuk a műanyagszatyrot és a szívószálat?

Nyolcvanezer aláíró és az LMP is a műanyagszatyrok betiltását követeli Magyarországon. A plasztikszennyezés látványosan áttörte a közvélemény ingerküszöbét, de a digitális Heti Válasz legfrissebb számából kiderül: a megoldás kulcsa nem az ökotudatos európai fogyasztók kezében van.

Nemrég még a liberálisok kedvence volt a Fidesz kultúrharcosa

A jobbos intézményvezetőket liberális ármánykodás támogatásával vádló Magyar Idők saját rovatvezetőjét is tollhegyre tűzhetné: Orbán János Dénes ugyanazt tette, amiért most Prőhle Gergelyt ütik-vágják. Bónusz: a pribéksorozatot jegyző Szakács Árpád a liberális Demszky-érában dolgozott a Budapest Portálnak. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.