valasz.hu/sport/orban-lelkes-globalista-feminista-multikulturalista-122008

http://valasz.hu/sport/orban-lelkes-globalista-feminista-multikulturalista-122008

Sport

Siessen, ha ingyen megnézné Kemény Dénes aranycsapatát a vizes vébén!

/ 2017.07.27., csütörtök 16:30 /

Bár most vasárnap a Budapest Sportarénában rendezett záróünnepséggel két hét után véget ér a vizes világbajnokság, a magyar főváros egészen augusztus 20-ig otthont ad a FINA 7-én kezdődő mesterek tornájának. A kétévente megtartott esemény a mostani vébé afféle utórendezvénye lesz, melynek sportértékét nem szokás nagyra tartani, az eddig kiválóan vizsgázó hazai rendezőknek azonban további feladatokat ad.

A versenyeket ugyanazokban a sportágakban rendezik, mint a világbajnokságét, csupán a résztvevők lesznek élemedettebbek. Igaz, nem minden esetben kell a szó szoros értelmében öregfiúkra gondolni, hiszen a mesterek tornájára 25 éves kortól lehet regisztrálni. A felső határ ha nem is a csillagos ég, de a 99 esztendő – a több száz, korcsoportokra osztott versenyző között idén is lesznek még 1926-os születésűek is.

Méghozzá magyarok is, több tucatnyian. A legnagyobb érdeklődést valószínűleg Kemény Dénes negyven pluszos egykori, ma Millennium néven futó fiai váltják majd ki. Az aranycsapatnak ugyanis a színe-java medencébe száll, olyan nevekkel, mint Benedek Tibor, Fodor Rajmund, Gergely István, Kásás Tamás, Kiss Gergő, Marcz Tamás, Molnár Tamás, Steinmetz Barnabás, Szécsi Zoltán, Székely Bulcsú, Varga Tamás, Varga Zsolt és Vári Attila.

A mesterek tornájának eseményeire a belépés ingyenes, a nagy érdeklődésre való tekintettel azonban belépőket az augusztus 1-jén induló regisztrációval lehet igényelni ezen a linken.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Izraeli történészre figyel Orbán Viktor – tényleg átalakul az emberi faj?

Világszenzációk lettek, és állítólag Orán Viktor érdeklődését is felkeltették Yuval Noah Harari izraeli történész könyvei az emberiség múltjáról és jövőjéről. Legutóbbi műve szerint az emberi faj „szuperképességű”, illetve azzal nem rendelkező csoportokra válik szét. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Kinek kampányol idén Szörényi Levente és Bródy János? Meg fog lepődni...

Évtizedeken át lázban égett választások előtt a legendás szerző- és ellentétpár, Szörényi Levente és Bródy János, idén viszont egyikük sem lesz látható kampányemelvényen. Az Arénában annál inkább, ahol február 16-án újra játszik a Fonográf. A Heti Válasz az egyik próbán beszélgetett a két zenésszel. Páros interjúnk a csütörtöki lapszámban.

Magyar siker és Putyin a vízben

Globálisan tragikus balesetek és környezeti katasztrófák jellemzik a hét képeit. De magyar siker is volt az elmúlt napokban.

Magyar történész kutatása a Batman és a Peter Pan rendezőinek új filmjei mögött

Négy hónapon belül két sikerfilm is landolt a mozikban, ami a II. világháború történetének elfelejtett mozzanatát, a Dinamó hadműveletet járja körül. Vajon aktuálisabb Dunkirk és Churchill híres „Harcolni fogunk!” beszéde most, mint bármikor az elmúlt hetven évben? Hogyan alakította a Hollywoodban befutott rendezők gondolkodását John Lukacs magyar történész? Részletes háttér a Heti Válasz január 18-i lapszámában!

Bereményi Géza: „Cseh Tamás azt hitte, besúgó vagyok”

Tegnap A jobbik részemet dúdolgattam – mondja Bereményi Géza, aki igazából magának írta a dalszövegeket. Január 21-én ő is ott lesz a Cseh Tamás 75. születésnapjára emlékező koncerten a MOMSportban. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.