Sport

Siessen, ha ingyen megnézné Kemény Dénes aranycsapatát a vizes vébén!

/ 2017.07.27., csütörtök 16:30 /

Bár most vasárnap a Budapest Sportarénában rendezett záróünnepséggel két hét után véget ér a vizes világbajnokság, a magyar főváros egészen augusztus 20-ig otthont ad a FINA 7-én kezdődő mesterek tornájának. A kétévente megtartott esemény a mostani vébé afféle utórendezvénye lesz, melynek sportértékét nem szokás nagyra tartani, az eddig kiválóan vizsgázó hazai rendezőknek azonban további feladatokat ad.

A versenyeket ugyanazokban a sportágakban rendezik, mint a világbajnokságét, csupán a résztvevők lesznek élemedettebbek. Igaz, nem minden esetben kell a szó szoros értelmében öregfiúkra gondolni, hiszen a mesterek tornájára 25 éves kortól lehet regisztrálni. A felső határ ha nem is a csillagos ég, de a 99 esztendő – a több száz, korcsoportokra osztott versenyző között idén is lesznek még 1926-os születésűek is.

Méghozzá magyarok is, több tucatnyian. A legnagyobb érdeklődést valószínűleg Kemény Dénes negyven pluszos egykori, ma Millennium néven futó fiai váltják majd ki. Az aranycsapatnak ugyanis a színe-java medencébe száll, olyan nevekkel, mint Benedek Tibor, Fodor Rajmund, Gergely István, Kásás Tamás, Kiss Gergő, Marcz Tamás, Molnár Tamás, Steinmetz Barnabás, Szécsi Zoltán, Székely Bulcsú, Varga Tamás, Varga Zsolt és Vári Attila.

A mesterek tornájának eseményeire a belépés ingyenes, a nagy érdeklődésre való tekintettel azonban belépőket az augusztus 1-jén induló regisztrációval lehet igényelni ezen a linken.

Rosta

Élő Anita

Találkozunk 2016-ban!

Mihez kezd a Fidesz a Budapest nevű ellenzéki szigettel?

A választás nyilvánvalóvá tette: a Fidesz messze nem olyan népszerű a fővárosban, mint az ország többi részén. Újra napirendre kerülhet az önkormányzati rendszer átalakításának kérdése, de a kormány számára tökéletes megoldás nem látszik. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Vidnyánszky emeli a tétet: arab produkciókat hívott Magyarországra

Miközben Magyarország egyes vidékein már akkor is rendőrért kiáltanak, ha valaki kendőt köt a fejére, a Nemzeti Színház olyan arab előadásokat is meghívott az éppen zajló MITEM-re, amely a megértést szolgálja napjaink legégetőbb kérdésében. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Sára Sándor: Vajna előtt is volt nemzeti filmgyártás!

A társadalmi problémákat kivételes érzékenységgel ábrázoló filmjeiért vehette át a Kossuth-nagydíjat a 85 éves Sára Sándor rendező, operatőr. A nemzet művészét, a Magyar Művészeti Akadémia tagját közszolgálatiságról és Andy Vajna filmügyi tevékenységéről is kérdeztük. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Ellenzéki tüntetéssorozat: gyászmunkának biztosan jó

A választási vereség után szinte minden ellenzéki párt válságba került, az LMP-ben tettlegességbe torkollottak az indulatok. A múlt szombaton elkezdett ellenzéki demonstrációk gyászmunkának biztosan jók – de lesz-e belőlük kibontakozás? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.