Sport

Siessen, ha ingyen megnézné Kemény Dénes aranycsapatát a vizes vébén!

/ 2017.07.27., csütörtök 16:30 /

Bár most vasárnap a Budapest Sportarénában rendezett záróünnepséggel két hét után véget ér a vizes világbajnokság, a magyar főváros egészen augusztus 20-ig otthont ad a FINA 7-én kezdődő mesterek tornájának. A kétévente megtartott esemény a mostani vébé afféle utórendezvénye lesz, melynek sportértékét nem szokás nagyra tartani, az eddig kiválóan vizsgázó hazai rendezőknek azonban további feladatokat ad.

A versenyeket ugyanazokban a sportágakban rendezik, mint a világbajnokságét, csupán a résztvevők lesznek élemedettebbek. Igaz, nem minden esetben kell a szó szoros értelmében öregfiúkra gondolni, hiszen a mesterek tornájára 25 éves kortól lehet regisztrálni. A felső határ ha nem is a csillagos ég, de a 99 esztendő – a több száz, korcsoportokra osztott versenyző között idén is lesznek még 1926-os születésűek is.

Méghozzá magyarok is, több tucatnyian. A legnagyobb érdeklődést valószínűleg Kemény Dénes negyven pluszos egykori, ma Millennium néven futó fiai váltják majd ki. Az aranycsapatnak ugyanis a színe-java medencébe száll, olyan nevekkel, mint Benedek Tibor, Fodor Rajmund, Gergely István, Kásás Tamás, Kiss Gergő, Marcz Tamás, Molnár Tamás, Steinmetz Barnabás, Szécsi Zoltán, Székely Bulcsú, Varga Tamás, Varga Zsolt és Vári Attila.

A mesterek tornájának eseményeire a belépés ingyenes, a nagy érdeklődésre való tekintettel azonban belépőket az augusztus 1-jén induló regisztrációval lehet igényelni ezen a linken.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Különleges Arany-estek

Három fővárosi színház is különleges programot kínál az Arany-emlékévben: a Katona félmaratont rendez, a Radnóti Színarany, az Örkény Aranyozás címmel tart előadást.

„Habony szegény fiú volt akkoriban, néha nálunk aludt a kanapén”

Ötven évet kellett várnia, mire filmet készíthetett az egykor a szovjet katonák által elkövetett nemi erőszakokról. Mészáros Márta rendező a héten mozikba kerülő Aurora Borealis – Északi fény történelmi hátteréről és rendkívül különös keletkezéséről. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Bizonyíték: a szovjet katonák tömegesen erőszakoltak meg nőket

Hogyan lett Magyarországon ’48-ra annyi kommunista, hogy átvehették a hatalmat? Miként győzött vidéken harcok nélkül a forradalom? Hogyan kerültek kulcsszerepbe a „kommunistamentők”? Miért akasztották fel őket utóbb? Földváryné Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottság elnöke 1956-ról. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Ezt nem értik a lengyelek az Orbán-kormányban

Két jó barát, mantrázzuk a mondást Magyarországról és Lengyelországról, de van legalább két ügy, amit Varsóban nem igazán értenek, ha az Orbán-kormányról van szó. A Heti Válasznak adott exkluzív interjújában Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter magyarázza el, hogy mivel és miért van gondjuk.

Kormánypárti abszurd: Semjén Zsolt hazaárulózza Navracsics Tibort

Váratlan nézeteltérés alakult ki a Fideszben: egyesek sátánoznak, mások eltartják maguktól a „Soros-tervet”. Azonban a valódi veszély nem a pénzember felől, hanem belülről fenyegeti Európát – egy konzervatív kiáltvány szerint eltűnik a kultúránk, ha nem születnek gyerekek. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija.

Kezdhetünk búcsúzni több jól ismert légitársaságtól

Nem kis részben a dolgozók kifacsarásán alapuló humánpolitika okozta a Ryanair botrányos járattörlési hullámát, de a vállalat némi fizetésemeléssel kezelheti a belső feszültségeket. Közben kezdhetünk búcsúzni több jól ismert légitársaságtól is. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Mi történt az EAST ’56-os dalával?

Rosszulesett a zenekarnak, hogy az ’56-os forradalom tavalyi évfordulóján nem az EAST legendás dalát és klipjét vették elő, de megértik. Móczán Péter basszusgitárost, az együttes alapítóját, vezetőjét az október 23-i életműkoncertjük előtt kérdeztük. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.