Sport

Szurkoljunk együtt gyermekeinkkel hazánk sportolóinak!

/ 2018.01.29., hétfő 14:42 /
Szurkoljunk együtt gyermekeinkkel hazánk sportolóinak!

Sportoljunk télen is aktívan, és töltsünk a szabad levegőn minél több időt, mutassunk példát, és támogassuk szurkolásunkkal sportolóinkat a Téli Olimpián!

A Fiatal Családosok Klubja fennállása óta számos olyan projekthez csatlakozott, amely közvetlen módon segíti az emberek egészségük megóvásáért végzett tevékenységét. A sportélet egyik központi eleme a közös szurkolás Magyarország színeiben küzdő sportolóinknak. Kezdeményezésünk egy felemelő és számunkra nagyon fontos hagyomány folytatása. Nem vagyunk mi kispályások akciónkkal lelkes szurkolásra bíztattunk számtalan családot, kicsi és nagy gyermeket, és mind a Futball Európa-bajnoksághoz, mind az Úszó Világbajnoksághoz kapcsolódó eseményünk hatalmas siker volt. A Nem vagyunk mi kispályások program következő eseménye, a Jégmajális és a rendezvényhez kapcsolódó aktivitások, mely immár a harmadik szurkolást népszerűsítő programunk. Felhívásunkkal idén is számtalan családot meg tudunk szólítani, felhívva ezzel a figyelmet a folyamatosan fejlődő hazai sportéletre.

A FICSAK küldetése

A FICSAK egészségmegőrző küldetésünk egyik alappillére az, hogy elmondjuk, bármilyen évszak van, sokat legyünk a szabadban a családdal, mozogjunk, a mozgás szeretetét adjuk át a gyermekeinknek. Jégmajálisunkat is e gondolatok szellemében szervezzük, ahol több téli sportot is ki lehet majd próbálni, bemutatókat láthatnak a családok és együtt tölthetnek egy sportos napot.

Pályázat és aktivitás

A FICSAK facebook oldalán elindult a „Szurkoljunk és Sportoljunk együtt TÉLEN is“ pályázatunk! Mutassuk meg, hogy télen sem kell a szobában ülve TV-t nézni, számítógépezni, hanem igenis ki lehet menni a szabadba és jókat korcsolyázni, síelni, kirándulni, de akár futni, focizni is. Mutassuk meg, hogy Mi is sportolunk itthon, és bíztassuk ezzel a Téli Olimpián résztvevő versenyzőinket! Ennek nyomán arra kérünk minden családot, hogy készítsenek egy képet, vagy egy rövid videót, arról, ahogy korcsolyáznak, szánkóznak, túráznak, vagy épp játszanak, szaladgálnak kint a szabadban, télen, és osszák meg velünk kommentben vagy üzenetben. Valamint örömmel várjuk sportolóinknak szóló bíztató szavaikat is! Természetesen a családok értékes nyereményeket nyerhetnek, ha velünk tartanak.

Király Nóra, a felhívás megálmodója

Király Nóra
, a FICSAK alapítója ötgyermekes édesanyaként ahol csak teheti, igyekszik népszerűsíteni az egészséges étkezés és a sport fontosságát a családok számára. Ő maga is rendszeresen sportol, és gyermekei életének egyik nagyon fontos része a rendszeres mozgás, szabadidejük jelentős részét a szabadban, aktív közös programokkal töltik el. Király Nóra a sport népszerűsítésének érdekében az elmúlt években számtalan futóversenyt, sportos eseményt, közösségi mozgással tarkított rendezvényt szervezett már, valamint több helyen elérte, hogy egyre több lehetősége legyen a gyermekeknek és az időseknek is mozgásra, sportolásra. Véleménye szerint, a szülőknek nagy felelőssége van abban, hogy elmondják a gyermekeiknek, mennyire fontos a testmozgás, és milyen nehézségeket okozhat a mozgásszegény életmód.

Záróesemény

Felhívásunk és a pályázat záróeseménye a Dunakeszin megrendezésre kerülő JÉGMAJÁLIS, mely nem csupán egy sportos találkozó, hanem közösségépítés is: a nemzeti érzés erősítése, a téli mozgás fontosságára való figyelemfelhívás és egy közös családi móka! Várunk mindenkit sok szeretettel ingyenes korcsolyázási lehetőséggel és különböző sportbemutatókkal, versenyekkel, játékokkal, sztárokkal!

DUNAKESZI JÉGMAJÁLIS
2018. 02.03. 14.00-20:00
Dunakeszi, Városháza melletti jégpálya

Eseményünk és a téli sportolásra buzdító aktivitásunk házigazdái: Gyetván Csaba és Nagy Reika műsorvezetők.

Fő együttműködő partnereink: Dunakeszi Önkormányzata, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Ovi-Sport Alapítvány, Magyar Korcsolya Szövetség, Magyar Jégkorong Szövetség, Budai XI. Egyesület

www.ficsak.hu/jegmajalis

Szurkoljunk együtt! Mozogjunk együtt!

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.