valasz.hu/sport/a-futballabece-megtanulasaval-is-adosak-vagyunk-129111

http://valasz.hu/sport/a-futballabece-megtanulasaval-is-adosak-vagyunk-129111

Sport

Újabb magyar sikerek az olimpián

Válasz.hu / 2018.02.20., kedd 13:20 /

A mai napon több magyar versenyzőnek is szurkolhattunk a phjongcshangi téli olimpián.

Keszler Andrea bejutott a negyeddöntőbe a női rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyében. A keddi selejtezőben az ötödik futamban ugyan csak a negyedik helyen ért célba, de utóbb kizárták a világbajnok brit Elise Christie-t, őt pedig harmadikként továbbjuttatták. A másik magyar induló, Jászapáti Petra a harmadik futamban negyedik lett, így ő nem folytathatja a csütörtöki negyeddöntőben. 

A holland Lara van Ruijven, a lengyel Magdalena Warakomska és Keszler Andrea a rövidpályás gyorskorcsolyaverseny női 1000 méteres táv selejtezőjében a Kangnung Jégcsarnokban

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A holland Suzanne Schulting, Jászapáti Petra, és a kazah Kim A-lang a rövidpályás gyorskorcsolyaverseny női 1000 méteres táv selejtezőjében

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang bejutott a negyeddöntőbe a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyében. Liu Shaolin Sándor, a táv 2016-os világbajnoka, valamint testvére, Liu Shaoang is rajt-cél győzelmet aratott a keddi selejtező nyolcadik, illetve hatodik futamában. A harmadik magyarnak, Knoch Viktornak nem sikerült továbblépnie, mert a harmadik futamban az utolsó körben – második helyen korcsolyázva – elcsúszott, és negyedik lett. A verseny a negyeddöntőtől csütörtökön folytatódik.

Liu Shaolin Sándor, a kínai Han Tia-niu, az orosz Szemen Elisztratov és az amerikai John-Henry Krueger a rövidpályás gyorskorcsolyaverseny férfi 500 méteres táv selejtezőjében

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: Europress/AFP/Aris Messinis

Knoch Viktor és a dél-koreai Szeo Jira a rövidpályás gyorskorcsolyaverseny férfi 500 méteres táv selejtezőjében

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A negyedik helyen végzett a magyar női rövidpályás gyorskorcsolyaváltó az idei téli olimpián. A Keszler Andrea, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca összeállítású csapat a 3000 méteres táv B döntőjében végig szorosan a hollandok mögött haladt, akik világcsúccsal futottak be elsőként a célba. A végső helyezés az A döntő után vált ismertté, és azzal lett negyedik a magyar váltó, hogy ott a kínaiakat és a kanadaiakat kizárták. Ez a harmadik magyar pontszerző helyezés Phjongcshangban.

Jászapáti Petra mögötte Keszler Andrea a rövidpályás gyorskorcsolyaverseny női 3000 méteres váltó táv B döntőjében

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Kónya Zsófia és Bácskai Sára Luca, előttük a holland csapat tagjai a női 3000 méteres váltó táv B döntőjében

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ezért viszik el Nagy Imre szobrát a Kossuth tér mellől

Immár biztos: elviszik a Nagy Imre-szobrot a Kossuth tér közvetlen szomszédságából, helyére valószínűleg a Nemzeti Vértanúk emlékműve kerül. Miért mondja az általunk megkérdezett történész, hogy a „Nagy Imre-kultusz” elleni hadjárat legalább egy évtizeddel elkésett? Megéri-e visszaállítani a Vértanúk terének 1945 előtti állapotát? Részletes háttér a július 18-i, digitális Heti Válaszban!

Így profitálna Macron a világbajnoki címből

Franciaország a világbajnoki diadal mámorában úszik, s az egy éve hivatalba lépett Emmanuel Macron államfő igyekszik a vezérszurkoló mezét magára ölteni. Kérdés, hogy az eddig ügyesen alakított szerep felváltja-e a hozzá mind jobban tapadó „gazdagok elnöke” képet. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Mi legyen a hajléktalanokkal? Válaszol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Októberből törvény tiltja, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen közterületen tartózkodjanak. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? De működhetnek-e hajléktalanszállóként az aluljárók? Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük. A teljes nagyinterjú a digitális Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.