Sport

Újabb magyar sikerek az olimpián

Válasz.hu / 2018.02.20., kedd 13:20 /

A mai napon több magyar versenyzőnek is szurkolhattunk a phjongcshangi téli olimpián.

Keszler Andrea bejutott a negyeddöntőbe a női rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyében. A keddi selejtezőben az ötödik futamban ugyan csak a negyedik helyen ért célba, de utóbb kizárták a világbajnok brit Elise Christie-t, őt pedig harmadikként továbbjuttatták. A másik magyar induló, Jászapáti Petra a harmadik futamban negyedik lett, így ő nem folytathatja a csütörtöki negyeddöntőben. 

A holland Lara van Ruijven, a lengyel Magdalena Warakomska és Keszler Andrea a rövidpályás gyorskorcsolyaverseny női 1000 méteres táv selejtezőjében a Kangnung Jégcsarnokban

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A holland Suzanne Schulting, Jászapáti Petra, és a kazah Kim A-lang a rövidpályás gyorskorcsolyaverseny női 1000 méteres táv selejtezőjében

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

 Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang bejutott a negyeddöntőbe a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyében. Liu Shaolin Sándor, a táv 2016-os világbajnoka, valamint testvére, Liu Shaoang is rajt-cél győzelmet aratott a keddi selejtező nyolcadik, illetve hatodik futamában. A harmadik magyarnak, Knoch Viktornak nem sikerült továbblépnie, mert a harmadik futamban az utolsó körben – második helyen korcsolyázva – elcsúszott, és negyedik lett. A verseny a negyeddöntőtől csütörtökön folytatódik.

Liu Shaolin Sándor, a kínai Han Tia-niu, az orosz Szemen Elisztratov és az amerikai John-Henry Krueger a rövidpályás gyorskorcsolyaverseny férfi 500 méteres táv selejtezőjében

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: Europress/AFP/Aris Messinis

Knoch Viktor és a dél-koreai Szeo Jira a rövidpályás gyorskorcsolyaverseny férfi 500 méteres táv selejtezőjében

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A negyedik helyen végzett a magyar női rövidpályás gyorskorcsolyaváltó az idei téli olimpián. A Keszler Andrea, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca összeállítású csapat a 3000 méteres táv B döntőjében végig szorosan a hollandok mögött haladt, akik világcsúccsal futottak be elsőként a célba. A végső helyezés az A döntő után vált ismertté, és azzal lett negyedik a magyar váltó, hogy ott a kínaiakat és a kanadaiakat kizárták. Ez a harmadik magyar pontszerző helyezés Phjongcshangban.

Jászapáti Petra mögötte Keszler Andrea a rövidpályás gyorskorcsolyaverseny női 3000 méteres váltó táv B döntőjében

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Kónya Zsófia és Bácskai Sára Luca, előttük a holland csapat tagjai a női 3000 méteres váltó táv B döntőjében

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.