valasz.hu/sport/csapo-gabor-lehet-hogy-a-kovetkezo-olimpiat-mar-nelkulunk-rendezik-129220

http://valasz.hu/sport/csapo-gabor-lehet-hogy-a-kovetkezo-olimpiat-mar-nelkulunk-rendezik-129220

Sport

Vizes vb: a Parlament előtt ugrálnak majd a Dunába a versenyzők

/ 2015.03.26., csütörtök 14:15 /
Vizes vb: a Parlament előtt ugrálnak majd a Dunába a versenyzők

Egy lépéssel közelebb hozza Budapestet az olimpiai pályázathoz, ha sikerül profin megrendezni a vizes világbajnokságot 2017-ben, és ha a következő hat évben tényleg megvalósul a fővárosnak beígért 350 milliárd forintnyi fejlesztés. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Március 11-én a kormányfő bejelentette, hogy Magyarország rendezi meg a világ harmadik legnagyobb sporteseményét, a 2017-es vizes világbajnokságot, március 19-én pedig Tarlós István főpolgármester a Válasz.hu-nak adott interjújában közölte, hogy Budapest a következő hat évre összesen 350 milliárd forintnyi fejlesztési támogatáshoz jutott a kormány döntése értelmében.

A két döntés között nincs szoros ok-okozati kapcsolat, már csak azért sem, mert a főváros fejlesztési csomagja olyan közlekedési és környezetvédelmi beruházásokat tartalmaz, amelyekre nincs szükség a világbajnokság sikeres megrendezéséhez, és jórészt nem is valósulnak meg 2017-ig. Mégis van egy távlati cél, ami a két döntést összekapcsolja: a 2024-es budapesti olimpia.

A vizes vébé előrehozott megrendezését az teszi egyáltalán reális lehetőséggé, hogy a legfontosabb helyszín, a Dagály Fürdő melletti új úszókomplexum az eredeti tervek szerint is 2017-re készült volna el. A főváros következő hat éves fejlődési pályáját felvázoló összeállításunkban megszólal Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke is, aki megálmodta, hogy az óriástoronyugrók az Országház épülete előtti Duna-szakaszon mutassák meg gyakorlatukat. „A legutóbbi vb-t 186 ország közvetítette. A 16 napos viadalnak négymilliárd 530 millió nézője volt. Most végre ránk, a festői Duna-partra irányul majd az egész világ figyelme. Ez megfizethetetlen” – vázolja a világversenyben rejlő lehetőségeket.

 

A teljes összeállítás a március 26-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.