Author's

Ablonczy Bálint

Szerzői oldal

Ablonczy Bálint

A Heti Válasz rovatvezetője, a Válasz.hu szerzője, a Kommentár felelős szerkesztője.

A. B.

A. B.

Hogy mik vannak: ki kell írni magyarul is, hogy „Kolozsvár”

Régóta folyik a harc azért, hogy magyarul is ki lehessen írni a kincses város nevét, most úgy tűnik, fordulat állhat be az ügyben. Nem jogerősen úgy döntött a Kolozs megyei törvényszék, vége az egynyelvű táblák korszakának.

Ablonczy Bálint | 2017.02.21., kedd 16:30

A. B.

A Fidesz nemzeti konzultációval verné le az olimpiaellenes mozgalmat

A Momentum Mozgalom segít továbbszeletelni a baloldali tortát – vélik a Fideszben. A kormánypárt ugyanakkor tart egy budapesti referendumtól, de a napirendet nem engednék át az olimpiaelleneseknek: információink szerint hamarosan nemzeti konzultáció indul.

Ablonczy Bálint | 2017.02.18., szombat 09:00

A. B.

Svéd feminizmus: keménykedés, amikor nincs tétje

Ismét bebizonyosodott, hogy megéri a Heti Választ kézbe venni! Ha nem olvastam volna Sztankóczy András kollégám kiváló kétrészes iráni útiriportját, nem tudnám, hogy Iránban a hölgyek térdig érő kabátját francia szóval manteau-nak hívják.

Ablonczy Bálint | 2017.02.14., kedd 15:00

A. B.

Az ősi piarista skóla

„És nem veszítetted el az önuralmadat?” – kérdezte Antall Józsefet édesapja, amikor a második világháború után, a romeltakarítás során a majdani miniszterelnök felhasította a kezét.

Ablonczy Bálint | 2017.02.08., szerda 18:47

A. B.

Ezt lehet eddig tudni a Louvre támadójáról

Machetével támadt járőröző katonákra múlt pénteken a Louvre múzeum előtt egy férfi, akit a válaszként leadott lövések súlyosan megsebesítettek – nagyjából ennyit lehetett tudni az „Allah akbar!” (Allah hatalmas) kiáltással vagdalkozni kezdő támadóról.

Ablonczy Bálint | 2017.02.07., kedd 16:45

A. B.

Orbán Viktor találkozik az MSZP miniszterelnök-jelöltjével

Évtizede készül országos szerepre, de eddig soha nem lépte át a Rubicont. A jobboldali áradat idején is győzött Szegeden, ám autokrata stílusát még balról is bírálták. Honnan jön és hová tart Botka László, az MSZP elnökségének miniszterelnök-jelöltje? Portrénk a csütörtöki Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2017.01.28., szombat 08:00

A. B.

Hatalmas balkáni buli Újvidéken: itt a friss Magyar Konyha!

Cimbalom és abált pofa: a gasztronómiai szakközlöny két kulcsszava sejteti, hogy az élet lüktet minden cikk minden sorában. Egy ifjú ember, a mindössze 98 éves Bálint gazda azt is elmondja, hogyan viselkedjünk a spanyol király asztaltársaságában.

Ablonczy Bálint | 2017.01.24., kedd 17:13

A. B.

Az M1 és a TV2 bukása után az Echo Tv lenne az új csodafegyver

Kálmán Olga a Hír Tv-be megy, az Echo lesz az új Hír TV, az ATV tulajdonosa Orbán Viktort védi és Andy Vajnával vacsorázik. „Ebben a televízióban mi folyik?” – kérdezte a Hit Gyülekezete tévéjében Tamás Gáspár Miklós. A csütörtöki Heti Válaszban mindent megmagyarázunk.

Ablonczy Bálint | 2017.01.21., szombat 12:00

A. B.

Budapest hármasa

„Olyan alacsony a belmagasság, hogy nem tudom feltenni a kalapomat” – a legenda szerint így viccelődött Leonyid Brezsnyev pártfőtitkár a budapesti 2-es metró 1970-es megnyitóján.

Ablonczy Bálint | 2017.01.18., szerda 17:22

A. B.

Sokkoló felmérés Belgiumból: túl sok a bevándorló?

Félelem a beözönlő migránsoktól meg az iszlám intoleranciájától – egyfelől. Kirekesztettség-érzés és a muszlimhitűek stigmatizálása – másfelől. Halmozódik a feszültség a belga társadalomban egy friss közvélemény-kutatás szerint.

Ablonczy Bálint | 2017.01.10., kedd 14:00

A. B.

Legyünk észnél: Illés bácsi üzlete nem cuki

Itt az ország új, szivárványszínű szeretethídja: ott ível Barna Illés bácsi gyűrött Media Markt-katalógussal lefedett üvegpultja és kosztól elfeketedett fagylaltos tégelye között.

Ablonczy Bálint | 2016.12.29., csütörtök 15:00

Szerzők /