valasz.hu/szerzo/ujsagiro/ablonczy-balint-12

http://valasz.hu/szerzo/ujsagiro/ablonczy-balint-12

Author's

Ablonczy Bálint

Szerzői oldal

Ablonczy Bálint

A Heti Válasz rovatvezetője, a Válasz.hu szerzője, a Kommentár felelős szerkesztője.

A. B.

A. B.

Elképzelhetetlenül zsírosra hízott a magyar állam

Kósa Lajos városfejlesztési szuperminisztersége egy folyamat végállomása: kiépült egy rendszer, amelyben minden településtípus beruházásaiért erős politikai szereplő felel. A választásokra optimalizált rend eredménye egyelőre a mind hatalmasabb állami vízfej. Részletek a friss Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2017.09.21., csütörtök 08:00

A. B.

Kellemetlen meglepetés ért hét brüsszeli fiatalt

Molenbeekből vagy? Kösz, de inkább ne gyere - az amerikai hatóságok mondták ezt hét fiatalnak, akik a hírhedt brüsszeli negyedben élnek. Pedig még start-up cégeik is vannak.

Ablonczy Bálint | 2017.09.19., kedd 15:15

A. B.

Az első magyar repülőtér

„A gép pilótája tudta, hogy híres francia és osztrák kollégák vannak a röpülőtéren és huszáros virtuskodással akart ízelítőt adni a maga tudományából” – így számolt be a Népszava 1925. május 12-i száma az előző nap a mátyásföldi repülőtéren történt tragédiáról.

Ablonczy Bálint | 2017.09.13., szerda 17:33

A. B.

Francia történész fejtette meg a nagy Horthy-rejtélyt

„Amikor Horthy Miklósnak nemet kellett volna mondania, képtelen volt megtenni” – mondja Catherine Horel, akinek magyarul is megjelent a 24 éve, 1993. szeptember 4-én újratemetett politikusról szóló életrajza. A csütörtöki Heti Válaszban a francia történészt Orbán Viktor Horthyról szóló kijelentéseiről is kérdeztük.

Ablonczy Bálint | 2017.09.09., szombat 18:00

A. B.

A Fidesz-kampány kulisszái mögül jelentjük: így pótolják Arthur Finkelsteint

Majd’ egy évtizede a mostani lesz az első nagy választási kampány, amelybe Fidesz Arthur J. Finkelstein nélkül vág bele. Hogyan dolgozott együtt a kormánypárt a hírhedt tanácsadóval? Tényleg hátrébb lépett Habony Árpád? Kik irányítják a kampányt és mi lesz a központi téma? Csütörtöki lapszámunk ezekre a kérdésekre is választ ad.

Ablonczy Bálint | 2017.09.06., szerda 14:00

A. B.

A világon negyedikként lett nyolcdanos karatés a legendás magyar

Az egyik legmagasabb karatés elismerést kapta meg nemrég a hetvenéves Furkó Kálmán nyugállományú ezredes, aki hosszú pályafutása során katonáik ezreit képezte ki. A magyar különleges erők legendája a csütörtöki Heti Válaszban arról is beszél, nincs-e hiányérzete, amiért soha nem volt csatában.

Ablonczy Bálint | 2017.09.01., péntek 17:30

A. B.

Jó tokaji bort akar? Menjen Sátoraljaújhelyre!

A Magyar Konyha szeptemberi számában is letér a kitaposott ösvényről és milyen jól teszi! E szándék nélkül soha nem tudtuk volna meg, hogy milyen pompás borok készülnek a tokaji borvidék északi kapujában és nem készülhetett volna el a „kismacska chilipaprikával” koncepciójú művészfotó sem.

Ablonczy Bálint | 2017.08.29., kedd 20:00

A. B.

Ők finanszírozzák a Momentumot! Megszólal a két magyar üzletember

Hetek óta téma a politikai „piacon”, hogy kik finanszírozzák a Momentumot. A kérdések csak sokasodtak, miután az új párt nagyszabású, ám ráfizetéses nyári közéleti fesztivált szervezett Bodajkon. A csütörtöki Heti Válaszban két magyar nagyvállalkozó elismeri, hogy aktívan támogatja a „nolimpiás” alakulatot.

Ablonczy Bálint | 2017.08.06., vasárnap 07:00

A. B.

Milák Kristóf az én hősöm!

Ilyen, amikor egy 17 éves srác ad nekünk leckét kitartásból és elszántságból.

Ablonczy Bálint | 2017.08.01., kedd 19:01

A. B.

A Fidesz polgárháborús pszichózissal fenyeget – volt, akinek bejött

Potens ellenzék híján a kormányra a legnagyobb veszélyt Soros György és Brüsszel jelenti – mondta Orbán Viktor Tusnádfürdőn. A Fideszben polgárháborús pszichózissal is fenyegetnek, ami persze kampányfogás, de Borisz Jelcinnek anno bejött. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2017.07.26., szerda 14:00

A. B.

Alakul a Budapest–Tel-Aviv-tengely – kulcsszerepben Finkelstein

Hasonlóan gondolkodik az izraeli és a magyar kormány Soros Györgyről és a migrációról. De Benjamin Netanjahu budapesti útja azt is jelzi: a zsidó állam nyit az őt a nyugatiakkal ellentétben alig kritizáló visegrádiak felé. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2017.07.23., vasárnap 15:00

A. B.

Velocipéddel a Duna mentén

Minden történelmi periódusnak megvannak az adott korszak hangulatát felidéző szavai. Ha azt mondjuk, velocipéd, lelki szemeink előtt alighanem kackiás bajszú, csíkos sportzakóba bújt férfiak jelennek meg, akik próbálnak fennmaradni az óriási kerék és kisebb párja alkotta furcsa biciklin.

Ablonczy Bálint | 2017.07.19., szerda 16:23

A. B.

Itt a magyarázat: ezért üzent hadat a gimnáziumoknak Parragh László

Vihart kavart Parragh László kamarai elnök azzal, hogy zárjanak be gimnáziumokat. Ám szakiból nem azért van kevés, mert a fiatalok mindegyike fehérgalléros munkát akarna: a szakemberhiány oka a gyenge képzési rendszer és a külföldi munkavállalás – derül ki a csütörtöki Heti Válaszból.

Ablonczy Bálint | 2017.07.13., csütörtök 12:00

Szerzők /