Author's

Ablonczy Bálint

Szerzői oldal

Ablonczy Bálint

A Heti Válasz rovatvezetője, a Válasz.hu szerzője, a Kommentár felelős szerkesztője.

A. B.

A. B.

Pártalapítási láz tört ki Magyarországon – ki kinek az ügynöke?

Mi a közös a nyugdíjasokban, a külföldön dolgozó magyarokban, a mérsékelt konzervatívokban? A képviseletükre esküdött új pártok a jobb-bal megosztottság végét hirdetik – és az állami támogatásra hajtanak. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2017.03.30., csütörtök 08:30

A. B.

Az Európai Unió meg fog halni - állítja Marine Le Pen

Dübörög a kampány: alig egy hónappal a francia elnökválasztás első fordulója előtt a radikális elnökjelölt kemény mondattal kedveskedett a hatvanadik születésnapját ünneplő közösségnek.

Ablonczy Bálint | 2017.03.28., kedd 14:26

A. B.

Le Pen a Heti Válasznak: „De Gaulle tábornok nem ilyen Európát akart!”

Osztrák forgatókönyv állhat elő a francia elnökválasztáson: lehet, hogy a hagyományos jobb- és baloldali pártok hiányoznak majd a második fordulóból. Marine Le Pen pedig lapunknak nyilatkozva hadat üzen a „globalista eliteknek”. Helyszíni jelentés a kampányról a március 16-i Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2017.03.18., szombat 13:00

A. B.

Budapest gyomra

Amikor Párizs szívében 1969-ben lebontották a vásárcsarnokot, a lokálpatrióták hangosan siratták az Émile Zola által csak a város gyomraként emlegetett hatalmas komplexumot.

Ablonczy Bálint | 2017.03.08., szerda 17:54

A. B.

Megtudtuk: az MSZP Botka-részvényeket kínált az LMP-nek

A Fidesz áll a Momentum mögött – egy az olimpiai pályázat visszavonása után lábra kapott elméletekből. Az új szereplő megjelenésével a baloldali roncsderbi fokozódik, a kormánypárt pedig azt kutatja: miért nem jeleztek veszélyt szenzorai az aláírások gyűjtésekor. Posztolimpiai pártmustra a friss Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2017.03.04., szombat 12:00

A. B.

Polip, parasztpolgár, Portugália: itt a friss Magyar Konyha!

Szulló Szabina és Széll Tamás a diadalmas Bocuse d’Or szakácsverseny után is harcol tovább a magyar gasztronómia frontján, most végre saját helyet is nyitottak. Polip náluk biztosan nem lesz, de a szekszárdi Eszterbauer pincészet balladai nevű Tanyamacska kékfrankosa talán a borlapra kerül majd.

Ablonczy Bálint | 2017.02.28., kedd 17:48

A. B.

A Momentum kivégzi az LMP-t, az Együttet és a Párbeszédet?

A Momentum a baloldalon azokra jelenti a legnagyobb veszélyt, akik lelkesen gyűjtötték neki az aláírásokat: az Együttre, az LMP-re és a Párbeszédre. Botka László közben gyurcsánytalanítaná a baloldalt. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2017.02.23., csütörtök 08:00

A. B.

Hogy mik vannak: ki kell írni magyarul is, hogy „Kolozsvár”

Régóta folyik a harc azért, hogy magyarul is ki lehessen írni a kincses város nevét, most úgy tűnik, fordulat állhat be az ügyben. Nem jogerősen úgy döntött a Kolozs megyei törvényszék, vége az egynyelvű táblák korszakának.

Ablonczy Bálint | 2017.02.21., kedd 16:30

A. B.

A Fidesz nemzeti konzultációval verné le az olimpiaellenes mozgalmat

A Momentum Mozgalom segít továbbszeletelni a baloldali tortát – vélik a Fideszben. A kormánypárt ugyanakkor tart egy budapesti referendumtól, de a napirendet nem engednék át az olimpiaelleneseknek: információink szerint hamarosan nemzeti konzultáció indul.

Ablonczy Bálint | 2017.02.18., szombat 09:00

A. B.

Svéd feminizmus: keménykedés, amikor nincs tétje

Ismét bebizonyosodott, hogy megéri a Heti Választ kézbe venni! Ha nem olvastam volna Sztankóczy András kollégám kiváló kétrészes iráni útiriportját, nem tudnám, hogy Iránban a hölgyek térdig érő kabátját francia szóval manteau-nak hívják.

Ablonczy Bálint | 2017.02.14., kedd 15:00

A. B.

Az ősi piarista skóla

„És nem veszítetted el az önuralmadat?” – kérdezte Antall Józsefet édesapja, amikor a második világháború után, a romeltakarítás során a majdani miniszterelnök felhasította a kezét.

Ablonczy Bálint | 2017.02.08., szerda 18:47

A. B.

Ezt lehet eddig tudni a Louvre támadójáról

Machetével támadt járőröző katonákra múlt pénteken a Louvre múzeum előtt egy férfi, akit a válaszként leadott lövések súlyosan megsebesítettek – nagyjából ennyit lehetett tudni az „Allah akbar!” (Allah hatalmas) kiáltással vagdalkozni kezdő támadóról.

Ablonczy Bálint | 2017.02.07., kedd 16:45

A. B.

Orbán Viktor találkozik az MSZP miniszterelnök-jelöltjével

Évtizede készül országos szerepre, de eddig soha nem lépte át a Rubicont. A jobboldali áradat idején is győzött Szegeden, ám autokrata stílusát még balról is bírálták. Honnan jön és hová tart Botka László, az MSZP elnökségének miniszterelnök-jelöltje? Portrénk a csütörtöki Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2017.01.28., szombat 08:00

Szerzők /