Author's

Ablonczy Bálint

Szerzői oldal

Ablonczy Bálint

A Heti Válasz rovatvezetője, a Válasz.hu szerzője, a Kommentár felelős szerkesztője.

A. B.

A. B.

Meddig számíthat az Orbán-kormány Angela Merkelékre?

Nem a valószínűtlen szankciók miatt érdekes, hogy az Európai Parlament elmarasztalta a magyar kormányt, hanem mert a határozatot a sokáig bajtárs lengyelek is megszavazták. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2017.05.25., csütörtök 08:00

A. B.

Nem kaphatott volna menedékjogot Orbán Viktortól a német neonáci

Felkapta a sajtó, hogy hozzánk menekült és menedékért folyamodott a holokauszttagadásért börtönbüntetésre ítélt Horst Mahler német neonáci. Mielőtt megijednénk a barna esőtől, tisztázzunk egy fontos részletet.

Ablonczy Bálint | 2017.05.16., kedd 16:30

A. B.

Kezeket a magasba – kilőtt a magyar gazdaság!

Váratlanul jó lett a negyedévi GDP-adat, a kormány csendben robotoló háttérembere, Varga Mihály gazdasági miniszter mégsem triumfál. Pedig tehetné.

Ablonczy Bálint | 2017.05.16., kedd 13:46

A. B.

Lázárnak elege lett a falánk üzleti csoportokból?

Nekiesett Seszták Miklós fejlesztési tárcájának Lázár János. A kritika nem pusztán egy beruházásról szól. A kancelláriaminiszter pozíciójának gyengülése miatt támad, vagy a kormányt mentené a falánk üzleti csoportoktól? Válaszok a friss Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2017.05.14., vasárnap 17:00

A. B.

Hogy lakott a háborús Pest?

Száz évvel ezelőtt, 1917. május 7-én kezdődött a tizedik isonzói csata az olasz fronton, amely az Osztrák–Magyar Monarchia egyik legvéresebb ütközetsorozata volt.

Ablonczy Bálint | 2017.05.10., szerda 17:57

A. B.

Merkel tarthatta bent a Fideszt az Európai Néppártban

Feszült az Európai Néppárt és a Fidesz viszonya: a lex CEU miatt a pártszövetség már a civiltörvény ügyében sem áll Orbán Viktor mellé. Pedig a magyar jogszabályhoz hasonlót nyújtott be egy CDU-s képviselő az Európai Parlamentben. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2017.05.07., vasárnap 18:00

A. B.

A franciák szeme láttára dőlt össze a politikai rendszer

Sem jobbközép, sem balközép jelölt nem jutott a francia elnökválasztás második fordulójába. A centrista Emmanuel Macron az esélyes a jobboldali radikális Marine Le Pennel szemben, ám nem tudni, milyen többséggel kormányoz majd. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2017.05.01., hétfő 12:00

A. B.

Akarjuk-e szüleink magánéleti titkait az interneten olvasni?

Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára új főigazgatója az iratnyilvánossággal kapcsolatban visszakérdez: akarjuk-e szüleink magánéleti titkait az interneten olvasni? Nagyinterjúnk Cseh Gergő Bendegúzzal a csütörtöki Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2017.04.26., szerda 19:45

A. B.

Új jelenség: nyugati jobboldali radikálisok telepednek le Budapesten

Érzékelhető számban telepednek le Budapesten politikai okból nyugat-európai jobboldali radikálisok. Támogatják Orbán Viktor politikáját, és szerintük országaiknak vége. A friss Heti Válaszban megszólal a legnevesebb „nyugati migráns”, a brit Nick Griffin.

Ablonczy Bálint | 2017.04.23., vasárnap 18:00

A. B.

Hoppádöbbenet: konzervatív professzor Soros-mellett?

A jogi kar egykori dékánja 2015-ben még a miniszterelnök által bemutatott értelmiségi vitairat szerzője volt, ma már arról beszél, a kormányt egyáltalán nem érdekli a felsőoktatás és a tudomány képviselőinek véleménye.

Ablonczy Bálint | 2017.04.18., kedd 15:00

A. B.

„Mi, keresztyének, nem tehetjük meg, hogy ne fogjuk egymás kezét”

„Nem ezt akarta, de a látható egyház testén szakadást okozott” – mondja Steinbach József dunántúli református püspök az idén 500 éves reformációról. A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke arról is beszél: felekezete hatalomközeli-e, és mit tanulhatunk a dél-koreai reformátusoktól. Nagyinterjúnk a csütörtökön standokra került Heti Válaszban.

Ablonczy Bálint | 2017.04.17., hétfő 18:00

A. B.

A zöld Budapest másfél évszázada

„Fák nem valók a városba” – mondotta volt József nádor, a legmagyarabb Habsburg, s ezért nem is támogatta, hogy a reformkorban amúgy közviszonyaink „csinosításának” programjába Pest-Buda fásítását is bevegye.

Ablonczy Bálint | 2017.04.12., szerda 16:47

A. B.

Gulyás Gergely: „Engedni nem a gyengeség, hanem az erő jele”

CEU-ügy; a kormánypárt permanens háborúja; a Jobbik útja a holokauszt-emlékmű leköpésétől a hanuka-jókívánságokig; helikopterezés; szükséges meg szükségtelen konfliktusok – eposzi hosszúságú interjút adott a Fidesz alelnöke.

Ablonczy Bálint | 2017.04.11., kedd 14:35

Szerzők /