Author's

Szerzői oldal

Albert Enikő (Brüsszel)

Böjte Csaba a boldogság receptjéről

A Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság meghívására Brüsszelben járt Böjte Csaba, szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője. A rendezvény másnapján boldogságkereséséről, lelki munkáról, Európa jövőjéről beszélgettünk.

Albert Enikő (Brüsszel) | 2017.02.10., péntek 11:10

Régi idők magyar menekültjeinek focija

Az ’56-os forradalmat követő kivándorlás a magyar futballt is érzékenyen érintette. A megtorlás elől menekülő focisták azonban Nyugat-Európában összefogtak és az aranykort idéző játékkal kápráztatták el új szurkolóikat. Az ’56-os menekült-válogatott egykori játékosa mesélt nekünk.

Albert Enikő (Brüsszel) | 2015.10.28., szerda 19:50

Skizofrén támadás Magyarország ellen

Menekültügyi álláspontok ütközése miatt családi viszály? Reméljük, a belga politikai élet egyik meghatározó klánjában, a Michel-famíliában mielőbb tisztázzák a helyzetet, amely jelen pillanatban némiképp skizofrén képet mutat.

Albert Enikő (Brüsszel) | 2015.09.24., csütörtök 18:00

„Atombombát” dobnának Orbánra

Miközben egyre több európai politikus ismeri el, hogy mégsem ördögtől való a magyar kormány menekültügyi álláspontja, a schengeni határok védelme meg egyenesen üdvös, az európai liberálisok a magyar parlament hétfői döntése után legszívesebben „atombombát” dobnának Orbánra.

Albert Enikő (Brüsszel) | 2015.09.22., kedd 14:00

Orbán Viktort már ízekre szedték volna

Kettős mérce, avagy a jobboldali magyar vagy a szocialista román kormányfő miatt aggódnak jobban Brüsszelben?

Albert Enikő (Brüsszel) | 2015.06.28., vasárnap 18:30

Magyar-Szerb kerítés: megszólalt Brüsszel

Semmi sem tiltja, de nem szeretjük – nagyjából ez Brüsszel reakciója a magyar-szerb határra tervezett kerítésre.

Albert Enikő (Brüsszel) | 2015.06.18., csütörtök 12:40

Orbán Viktor kemény kritikát kapott saját európai szövetségeseitől

Váratlan ellenállásba ütközött Brüsszelben az Orbán-kormány: a liberálisokkal és a szocialistákkal vívott korábbi kézitusák után most saját szövetségeseivel is meg kell küzdenie. Az Európai Parlament (EP) állampolgári jogokkal, bel- és igazságügyi kérdésekkel foglalkozó bizottságának (LIBE) tegnapi meghallgatásán úgy tűnt, hogy már a hűséges harcostársaknál is kezd betelni a pohár.

Albert Enikő (Brüsszel) | 2015.05.08., péntek 15:19

Keresztények, sírjatok...

„Keresztények, sírjatok, mélyen szomorkodjatok…” – mondja a nagyböjti ének. Két évezreddel a Golgota után újra a világ részvétéért kiáltó szenvedéstörténet helyszíne a Közel-Kelet.

Albert Enikő (Brüsszel) | 2015.04.06., hétfő 09:05

Magyarország lesz a bűnbak Juncker miatt?

A magyar és az angol diplomácia huszonhat tagállammal szemben állt ki az Európai Bizottság következő elnöke  ellen. Innen szép nyerni. A következő néhány hét eseményei megmutatják, sikerül-e.

Albert Enikő (Brüsszel) | 2014.06.30., hétfő 11:38

Egyre inkább magára marad Orbán és Cameron Juncker-ügyben

Miközben a világ a dél-amerikai futball vb-re figyel, nem kevésbé nehéz küzdelem folyik Európában: kié lesz az EU-s csúcspozíció, a bizottsági elnöki poszt? Brazíliával ellentétben a brüsszeli küzdelemben Magyarország is hallatja a hangját.

Albert Enikő (Brüsszel) | 2014.06.20., péntek 12:15

Szerzők /