Author's

Szerzői oldal

Antal-Ferencz Ildikó

Kifehéríteni a szülészeteket

A családbarát gondolkodásmód bevezetése tabukat döntöget. Egy létező szülészeten nehéz radikális változásokat véghezvinni, de egy új helyen már induláskor kialakulhat az elvszerű működési rend – véli Velkey György, a fővárosi Bethesda Gyermekkórház főigazgatója.

Antal-Ferencz Ildikó | 2018.07.04., szerda 16:40

Másfél naponta új termék

A hazai kis- és középvállalkozások alacsony hatékonysággal működnek a multikhoz képest, a változáshoz jó lehetőség az ipar 4.0 – állítja Macher Endréné, a székesfehérvári Macher Zrt. ügyvezető-tulajdonosa.

Antal-Ferencz Ildikó | 2018.06.27., szerda 15:32

Bőrünket visszük a vásárra

„Gyakran előfordult, hogy bátyámmal farkaséhesen értünk haza, de vacsorára zsíros kenyeret kaptunk. Nálunk ugyanis nem gulyás főtt a tűzhelyen, hanem krém” – meséli Molnár Ferenc, az idén 60 éves Ilcsi márkáról ismert Ilcsi Szépítő Füvek Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

Antal-Ferencz Ildikó | 2018.06.13., szerda 17:17

Szórakoztató anyacsinosító

Szó nincs arról, hogy ez könnyed kis- vagy nagymamatorna lenne; intenzív, pörgős táncról van szó, babával a háton – állítja Molnár Enikő, a Maminbaba – hordozós latin fitnesz alapítója.

Antal-Ferencz Ildikó | 2018.05.23., szerda 17:17

Családbarát nyaralás

„Nálunk a családbarátság nem fellángolás, amit hétvégén vagy szezonálisan, esetleg néhány évig átmenetileg előveszünk; ez napi 24 órában képviselt alapérték” – mondja Baldauf Csaba, a Kolping Hotel ügyvezető igazgatója.

Antal-Ferencz Ildikó | 2018.05.16., szerda 14:53

Az ügynök élete

Ha a magyar családokban a megtakarítások mértéke meghaladja a hitelekét, akkor az ország élhetőbb hely lesz – állítja Deák Ferenc István, a pénzügyi tanácsadó Grantis Hungary Zrt. egyik alapítója.

Antal-Ferencz Ildikó | 2018.05.02., szerda 17:02

Kodállyal a legkisebbekhez

„Kodály nyomán valljuk, hogy a zenei nevelést korán kell kezdeni, ám ehhez nem kell képzett énekesnek lenni” – mondja a Ringató-módszer kidolgozója, Gállné Gróh Ilona és lánya, Gáll Viktória Emese.

Antal-Ferencz Ildikó | 2018.05.02., szerda 15:44

Az egymásra figyelés művészete

„A cirkusz az egyetlen művészeti színtér, ahol három nézői nemzedék szórakozik együtt és jut kulturális élményhez úgy, hogy nemcsak a másik, hanem a maga kedvéért jön el” – mondja Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója.

Antal-Ferencz Ildikó | 2018.04.04., szerda 17:55

Saláta és szendvicsüzem nyílt Üllőn

Több mint 1,2 milliárd forintból építette fel új, SPAR enjoy.convenience elnevezésű üzemét a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.

Antal-Ferencz Ildikó | 2018.03.29., csütörtök 11:03

A drónoktól az űrutazásig

Mit ér az innováció, ha közép-európai? A témában think.BDPST néven március 28–29-én rendezendő konferenciáról Antall-Horváth Veronika, az Antall József Tudásközpont (AJTK) igazgatóhelyettese és Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) vezetője beszél.

Antal-Ferencz Ildikó | 2018.03.21., szerda 18:49

A szülőknek is kell a pihenés

Annyira le vagyunk maradva a családoknak nyújtott szolgáltatások terén, hogy a nyugat-európai mérce nem is alkalmazható idehaza – állítja Gyetvainé Zováth Anikó, a KidsOasis egyik alapítója, aki kidolgozott egy családbarát szálláshelyeket minősítő rendszert.

Antal-Ferencz Ildikó | 2018.03.13., kedd 17:56

Szülőnek tanulni

A mai gyerekek nyelve már nem a tábla és a kréta, viszont a látszat ellenére minden eddiginél jobban szükségük van az érzelmekre. Ebbe a világba szülőként és pedagógusként is bele kell tanulnunk – állítja Tibenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolája alapító-ügyvezetője.

Antal-Ferencz Ildikó | 2018.02.28., szerda 17:06

Tényleg búskomor nép a magyar?

A boldogság tanítható vagy szakszerűbben fogalmazva: a boldogságteremtés szakértelme elsajátítható– mondja Oláh Attila, az ELTE Pszichológiai Intézetének Pozitív Pszichológia Kutatócsoportjának vezetője, aki nem hisz a „boldogság- vagy boldogtalanság-DNS” létezésében, és nem csodálkozik azon, hol vagyunk mi, és hol tartanak az északi népek.

Antal-Ferencz Ildikó | 2018.01.29., hétfő 13:00

Tisztelni a hegyeket

A mozgáson kívül megtanítjuk a gyerekeket arra is, hogyan viselkedjenek a sípályán – mondja Üsztöke Lél, a Wax Klub alapítója és egyik tulajdonosa.

Antal-Ferencz Ildikó | 2018.01.24., szerda 17:37

Kaszinóból fitneszterem

Egészségesebb életformára szeretnénk nevelni az embereket – mondja Almási Péter, aki üzlettársával, Storcz Ákossal együtt üzemelteti a budapesti Victory Fitness termeket.

Antal-Ferencz Ildikó | 2018.01.10., szerda 18:16

Szülők harca – amikor a gyerek a fegyver

Érzelmi manipuláció, zsarolás és fenyegetés, s a gyermek lassan teljesen elfordul a másik szülőtől – Szaniszló Csaba, az Apák az Igazságért Egyesület elnöke szerint gyakori, mégis kevésbé közismert jelenségről van szó. Interjú.

Antal-Ferencz Ildikó | 2017.12.11., hétfő 19:00

Mintha két párhuzamos Magyarországon élnénk

Nem könnyű ítéletet mondani a gyermekszegénységről: a kormányzati reakciók és a kutatói értelmezések teljesen eltérőek, függetlenül attól, hogy kinek mi a politikai meggyőződése.

Antal-Ferencz Ildikó | 2017.12.04., hétfő 11:34

Fodrász és pszichológus

Kevés a kiemelkedő fodrász Magyarországon, mert a mostani egyéves OKJ-s képzés távolról sem elegendő a szakma elsajátításához, másrészt az igazán kiváló szakemberek egy része elmegy külföldre – mondja a Deluxe Ditrói Hajszalon tulajdonosa, Ditrói Brigitta.

Antal-Ferencz Ildikó | 2017.11.29., szerda 19:55

Metoo - meg kéne tanulnunk, hogy merjünk nemet mondani

Nem elég a történteket elemezni, fontos megérteni a mozgatórugókat is. A tömegjelenségek olyan dologra késztetnek, amit egyedül nem tennénk meg, s ennek lehet pozitív és negatív hatása is – mondja Almási Kitti pszichológus, akivel a szexuális zaklatás körül fellángolt heves viták két legkényesebb pontjáról – a felelősségről és a „metoo” kampány értelméről – beszélgettünk.

Antal-Ferencz Ildikó | 2017.11.06., hétfő 14:10

Da Vinci-kód Budapesten

A kincskereséssel ötvözött városnézés közös kihívás és nagy élmény gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt – állítja Guthy Miklós, az UrbanGo társalapítója, aki feleségével és annak unokatestvérével együtt a cég tulajdonosa.

Antal-Ferencz Ildikó | 2017.10.31., kedd 16:29

A telefonban nem lehet hazudni

Nem a depresszió, hanem a reménytelenség az öngyilkosság előszobája, az öngyilkosság pedig gyávaság – mondja Buza Domonkos, pszichológus. A magyar telefonos lelki segélyszolgálat létrejötte, a depresszió és az öngyilkossági magatartás elleni több mint négy évtizedes harc szorosan kapcsolódik Buza Domonkoshoz és feleségéhez, Annához. Munkásságukat több díjjal is jutalmazták, nemrég a házaspár elsőként kapta meg a társadalom lelki egészségéért dolgozóknak szánt Kopp-Skrabski díjat.

Antal-Ferencz Ildikó | 2017.10.13., péntek 18:00

Szerzők /