Author's

Bódis András

Szerzői oldal

Bódis András

A Heti Válasz főszerkesztő-helyettese.

B. A.

B. A.

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Bódis András | 2018.07.14., szombat 13:00

B. A.

Paks II. után Paks/2: török „invázió” a hazai energiapiacon

Beindult a félpaksnyi kapacitású napelempark-hálózatot ígérő török milliárdos: Adnan Polat elsőként a Pest megyei Apajon érdekelt projekt-céget vásárolta fel. És leszerződtette az Orbán-kormány energetikai államtitkárságának korábbi kulcsfiguráját.

Bódis András | 2018.06.27., szerda 09:20

B. A.

A Nemzetközi Együttműködés Rendszere

Noha a nemzeti nagytőkések „kasztja” sok tagot számlál, a közel 1000 milliárd forintos állami megrendelésállománnyal sáfárkodó Mészáros–Szíjj-érdekkör mára elsővé vált az egyenlők között. A NER második szintjét a Strabag és a Swietelsky bérli.

Bódis András | 2018.06.06., szerda 11:02

B. A.

Simicskátlanítás után sesztáktalanítás – mi történik itt?

Orbán Viktor átnyúlt Seszták Miklóson, és a Miniszterelnöki Kormányiroda alá húzta be a nemzeti vagyon felügyeletét. Miért nem jár hála az állami szektor „Simicska-mentesítését” végrehajtó KDNP-s politikusnak? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Bódis András | 2018.06.03., vasárnap 13:00

B. A.

A minisztert félreléptették

Orbán Viktor átnyúlt Seszták Miklóson, és a Miniszterelnöki Kormányiroda alá húzta be a nemzeti vagyon felügyeletét. Miért nem jár hála – és új országos pozíció – az állami szektor „Simicska-mentesítését” végrehajtó politikusnak?

Bódis András | 2018.05.30., szerda 14:51

B. A.

Nagyon éles harc várható Kocsis Máté józsefvárosi székéért

Jövőre európai parlamenti és önkormányzati voksolás lesz – folytatódik tehát a kampány és az ellenzék „tesztidőszaka”. Az első időközi erőpróba máris itt van a nyakunkon: július 8-án polgármester-választás Józsefvárosban, ahol bármi megtörténhet. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Bódis András | 2018.05.16., szerda 14:35

B. A.

Pál utcai férfiak

Jövőre európai parlamenti és önkormányzati voksolás lesz – folytatódik tehát a kampány és az ellenzék „tesztidőszaka”. Az első időközi erőpróba máris itt van a nyakunkon: július 8-án polgármester-választás Józsefvárosban, ahol bármi megtörténhet.

Bódis András | 2018.05.16., szerda 14:28

B. A.

Jövőre pótvizsgázhat az ellenzék – lesznek-e új Márki-Zay Péterek?

A Fidesz a parlamenti választáson csak a budai és a belső pesti kerületekben múlta alul 2014-es önmagát. A 2019-es önkormányzati voksolás mégis ígér komoly városi csatákat – legalábbis összellenzéki, Márki-Zay Péter típusú jelöltek esetén. Részletes elemzésünk a csütörtöki Heti Válaszban.

Bódis András | 2018.05.01., kedd 13:00

B. A.

Jövőre pótvizsga

A Fidesz a parlamenti választáson csak a budai és a belső pesti kerületekben múlta alul 2014-es önmagát. A 2019-es önkormányzati voksolás mégis ígér komoly városi csatákat – legalábbis összellenzéki, Márki-Zay Péter típusú jelöltek esetén.

Bódis András | 2018.04.25., szerda 14:49

B. A.

Egyketted=kétharmad

„Félbe” szakadt az ország április 8-án: a szavazók fele voksolt Orbán Viktor pártjára, illetve a 106 körzet felében nyert 50 százalék feletti eredménnyel a fideszes jelölt. Ha az ellenzék okosabb, ebből nem lett volna kétharmad.

Bódis András | 2018.04.11., szerda 17:41

B. A.

Választás - mutatjuk, hol van esélyes kihívója a Fidesznek

Nem a pártok listás teljesítményén, hanem a választókerületi eredményeken múlik az április 8-i parlamenti erőpróba. A centrális erőteret felülíró taktikai szavazóknak köszönhetően a Fidesznek a körzetek kétharmadában esélyes kihívója lehet. Megmutatjuk, hol.

Bódis András | 2018.04.08., vasárnap 08:30

Szerzők /