Author's

Borbás Barna

Szerzői oldal

Borbás Barna

A Válasz.hu újságírója

Jobbik-szakadás a kulisszák mögött: ezt tervezi Vona Gábor

A választások óta néhány tucatnyian távoztak a Jobbik 15 ezres tagságából, korai tehát a pártszakadás emlegetése. Lehet, hogy Vona Gábort politikai elemzőként látjuk viszont? A jobbikos belharcok háttere a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban olvasható.

Borbás Barna | 2018.06.14., csütörtök 15:00

„A vulkán tetején ülünk”

„A miniszterelnök az a hadvezér, aki minden csatát megnyert, csak a háborút vesztette el” – állítja Gyurgyák János, az Osiris Könyvkiadó igazgatója. A könyvhétre új, Európa alkonya? című kötettel jelentkező történész szerint az EU csapdába került.

Borbás Barna | 2018.06.13., szerda 20:00

Száz történet, ami nem lett volna a Heti Válasz nélkül

Korszakos vitákat közöltünk, BKV-vezért buktattunk, kultúrkincseket mentettünk, lelepleztünk rejtegetett vagyonokat, színdarabot ihlettünk – a Heti Válasz elmúlt 17 évének legjobb történetei.

Borbás Barna | 2018.06.06., szerda 21:15

Narancstenger legkisebb szigete

Ellátogattunk a festői szépségű zempléni községbe, melynek egy szem szavazóköre szállította az április 8-i választás legfurcsább eredményét: az LMP-s jelölt kiugró győzelmét. De miért rontott nekik Lázár János az időközi kampányban? És miért fideszesek a legszegényebb falvak?

Borbás Barna | 2018.06.01., péntek 12:50

Zuschlag János még mindig csodálatos

„Megvettem az aznapi újságokat, kimentem a pályaudvarra, megittam egy fröccsöt a restiben, majd hazavonatoztam.”

Borbás Barna | 2018.06.01., péntek 10:50

A politikusoknak üzentek református vezetők

A konvent – mely a Kárpát-medencei református egyházak közös képviseleti testülete – május 24-25-én tartott plenáris ülést Lillafüreden.

Borbás Barna | 2018.05.28., hétfő 10:40

A falu, ahol az LMP-s jelölt megsemmisítette a fideszest

A Zemplén egyik kis falujában, Komlóskán április 8-án előállították az egész ország egyik legfurcsább választási eredményét: egyéniben az összes érvényes szavazat 62 százalékát az LMP-s jelölt vitte, a fideszes alig látszott. Hogy lehetséges ez? Miért rontott rájuk Lázár János az időközi választási kampányban? Miért fideszesek az aprófalvak a dacos mintafalu polgármestere szerint? Riport a Heti Válasz csütörtöki számában!

Borbás Barna | 2018.05.21., hétfő 13:00

Egy alternatív nyelvész bukása

Immár jogerős ítélet mondja ki, hogy eredeti fordítójától lenyúlt szövegrészleteket használt a Két hollós nevű kiadó, amikor 2014-ben megjelentette Sajnovics János sok nyelvészeti vitát kiváltó alapművét, a Demonstratiót.

Borbás Barna | 2018.05.16., szerda 12:00

Schiffer, LMP: az agónia vége

Aki nem hiszi, olvasson bele a Heti Válasz két héttel ezelőtti Schiffer-interjújába.

Borbás Barna | 2018.05.07., hétfő 11:49

Először együtt a két Fekete-Győr – az apa nagyon mást mond, mint a fia

A Fidesz rúgathatta ki az Országos Betétbiztosítási Alap éléről a Momentum Mozgalomból ismert Fekete-Győr András édesapját – terjedt a pletyka év elején. Idősebb Fekete-Győr András azóta minden sajtószereplést, nyilatkozatot visszautasított, lapunk kérésére azonban most vállalta a fiával közös interjút. A Heti Válasz csütörtöki lapszámában: szemtől szemben a két Fekete-Győr András!

Borbás Barna | 2018.05.06., vasárnap 07:00

Ügynökvád a volt Magyar Nemzet-főszerkesztő ellen – Pethő Tibor válaszol

Nem igaz, hogy a tulajdonos súgta a kampányban botrányokat kirobbantó Magyar Nemzet-cikkeket – mondja Pethő Tibor. A múlt héten bezárt napilap munkatársát irányváltásról, médiaháborúról és a nagyapját ért ügynökvádról is kérdeztük. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Borbás Barna | 2018.04.22., vasárnap 18:00

Szerzők /