Author's

Borókai Gábor

Szerzői oldal

Borókai Gábor

A Heti Válasz lapigazgató-főszerkesztője.

B. G.

B. G.

„A futballábécé megtanulásával is adósak vagyunk”

„Nem igaz, hogy mindenhol születnek labdarúgásban tehetséges gyerekek, csak nálunk nem” – mondja Szendrei József. Az egykori kiváló kapus szerint a mai kor Puskásait fel sem fedezzük vagy rosszul neveljük fel őket.

Borókai Gábor | 2018.07.16., hétfő 12:05

B. G.

Tévúton jár a magyar futball Szendrei József egykori spanyol légiós szerint

„Az nem igaz, hogy mindenhol születnek labdarúgásban tehetséges gyerekek, csak nálunk nem” – mondja Szendrei József. Az egykori kiváló kapus szerint a mai kor Puskásait fel sem fedezzük vagy rosszul neveljük fel őket. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Borókai Gábor | 2018.07.14., szombat 18:00

B. G.

Kell egy kis felhajtás

Egy fotó járta be a hírportálokat, amelyet eredetileg a szlovák miniszterelnök posztolt a Facebookon. Peter Pellegrini a V4-ek miniszterelnökeinek és az osztrák kormányfőnek a közös felvételét tette közkinccsé. Ki tudja, milyen szándékkal?

Borókai Gábor | 2018.07.02., hétfő 08:00

B. G.

Ugyanúgy?

„Ahogy ma az állam már a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül költséghatékony módon kezeli az állami hirdetéseket, ugyanúgy központosítani lehetne a kulturális mecenatúrára fordított pénzeszközöket”, nyilatkozta Szakács Árpád a Figyelőnek. A Médiaworks főszerkesztője a Magyar Időkben indított sorozatával a kulturális mecenatúrát, annak visszásságait vette célba, kritizálva, mi több, támadva a baloldali gondolatok előtt teret nyitó állami intézményvezetőket.

Borókai Gábor | 2018.06.18., hétfő 08:28

B. G.

Önuralom

A Jobbik bejelentette, hogy az MSZP által felfedezett, amúgy függetlenként induló Erdei Sándort támogatja a miskolci időközi önkormányzati választáson.

Borókai Gábor | 2018.05.30., szerda 14:45

B. G.

Tabudöntők Magyarországon

A„Kell-e nekünk Milo Yiannopoulos?” kérdés kevesek fantáziáját mozgatja meg Magyarországon.

Borókai Gábor | 2018.05.23., szerda 16:28

B. G.

Több mint fricska

Az még vita tárgya, hogy Mészáros Lőrinc az első vagy a második legmódosabb az itthon élő magyarok rangsorában.

Borókai Gábor | 2018.05.16., szerda 14:26

B. G.

Irány a parlament!

Az ellenzék elemez és önmarcangol, ahogy a választási vereség megköveteli. Mindenki szeretné tudni a kudarc okát, mert ha az feltáratlan marad, a négy év múlva következő javítási kísérlet csak nulla reményű játszma lehet.

Borókai Gábor | 2018.05.09., szerda 16:56

B. G.

Félistenek és gazemberek világa

A kritikus szolidaritást dicsérte Balog Zoltán azon a rendezvényen, amelyen bemutatták Az idők jelei sorozat legfrissebb kötetét, és a hozzá kapcsolódó filmet. A Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke – búcsúzó emberierőforrás-miniszter – megrendelőként köszöntötte azt a tanulmányt, amely a sarkalatos erényekkel – az igazságossággal, az okossággal, a bátorsággal és a mértékletességgel – összefüggésben igyekezett átfogó összegzést adni hazai közállapotainkról.

Borókai Gábor | 2018.05.02., szerda 15:09

B. G.

Történelmi szövetség

A kormány köthet-e hosszú távú szövetséget a nőkkel? Kérdezem Orbán Viktor múlt pénteki rádióinterjúja nyomán. A miniszterelnök ugyanis bejelentette: ilyen megállapodásra törekszik, hogy a súlyosan negatív demográfiai trendet jó irányba fordítsa. A válasz pedig az, hogy lehet, csak az aktustól nem érdemes közvetlen gyakorlati hasznot remélni. Legfeljebb politikait.

Borókai Gábor | 2018.04.25., szerda 14:46

B. G.

Örökös gyászmunka?

Telt ház volt múlt szombaton a Kossuth téren. A tömeg, miként a békemenettel is, kicsordult az oldalsó utcákra. Az emberek összejöttek, hogy demonstráljanak a kormány ellen. Ami nem szokatlan jelenség. Mégis egyedivé tette a tüntetést, hogy olyan választásokat követő hétvégére hívták össze, amely a hatalomnak kétharmados megerősítést adott.

Borókai Gábor | 2018.04.18., szerda 15:22

B. G.

Újratöltött népszavazás

Logikus a magyarázat, hogy a biztonság versus kiszámíthatatlanság ellentétpárból az előbbi nyert a választáson. Merthogy ki szereti, vagy inkább ki választja a bizonytalanságot, ha nem muszáj? Csakhogy érdemes fejben tartani, hogy nem az ország, csak annak egységesebbik fele döntött a biztonság mellett. A Fidesz épp annyi szavazatot gyűjtött össze, mint töredezett és egymást is abriktoló ellenzéke, amiből a parlamenti mandátumok tekintetében fényességes győzelem született, a másik oldalnak viszont a csúfos vereség jutott.

Borókai Gábor | 2018.04.11., szerda 17:36

B. G.

Tisztelt Olvasó!

Hírré váltunk. Nem önszántunkból. Együtt emlegettek bennünket a keddi lapzártánkkor megszűnésre ítélt Magyar Nemzettel és Lánchíd Rádióval, megjegyezve, hogy a Heti Válasz sorsa a befektetői érdeklődésen múlik. Ami öröm az ürömben. (Bár nagyon szorítunk a Magyar Nemzet, az egyik legpatinásabb napilap túléléséért is!) Ezért most társat keresünk.

Borókai Gábor | 2018.04.11., szerda 17:28

B. G.

Borókai Gábor közleménye a Heti Válaszról

Nyitott, érdeklődő és az aktualitásokra összpontosító médium kívánunk lenni. Ha segíteni szeretné törekvésünket, kérjük, csatlakozzon hozzánk, és legyen az előfizetőnk!

Borókai Gábor | 2018.04.10., kedd 14:17

B. G.

Lesz-e más?

A kormány kizárólag a migráció problémájára koncentrál. Minden mást lenyom. Pedig büszke lehetne az államháztartás stabilitására, a közbiztonság javulására, a családoknak nyújtott kedvezményekre vagy az élénkülő turisztikai érdeklődésre. Dicsekedhetne a Kossuth tér, a Várbazár rekonstrukciójával, a Groupama Arénával vagy a fővárosi uszodák és strandok megújításával.

Borókai Gábor | 2018.04.04., szerda 17:12

B. G.

A végső megoldás illúziója

A választás ünnep, mondta Orbán Viktor a kampány kezdetén. Majd hozzáfűzte: a Fidesz a rendszerváltoztatás hajnalán sokat tett azért, hogy ez az esemény a szabadságot teljesítse ki Magyarországon. És a múltat illetően nem lehet vitatkozni a kormányfővel. A kérdés csupán az, hogy mi maradt ebből az ünnepből mára.

Borókai Gábor | 2018.03.28., szerda 16:06

B. G.

A fenyegetésekről

Sokan vagyunk és erősek, nyugtázhatták a békemenet felvonulói. A hódmezővásárhelyi választási kudarc okozta pánik szertefoszlott. Különösképp, ha hazatérve megnézték a tudósításokban, hogy az ellenzéki rendezvényeken tizedannyian voltak, mint a Kossuth téren. A fideszesekben megint megerősödhetett a hit, hogy ha van is ellenfél, komolyan azért nem vehető.

Borókai Gábor | 2018.03.21., szerda 18:20

B. G.

A propaganda fogságában

Százhetven évvel ezelőtt a pesti forradalmi tömeg budai börtönéből szabadította ki a sajtóvétség miatt elzárt Táncsics Mihályt, és nemet mondott a cenzúrára.

Borókai Gábor | 2018.03.13., kedd 17:41

B. G.

Ördögök a részletekben

A hódmezővásárhelyi választás, ha teljesen új helyzetet nem is, de jókora zavart teremtett. Mindkét oldalon.

Borókai Gábor | 2018.03.07., szerda 15:04

B. G.

A jó tanuló elégtelenje

A hódmezővásárhelyi vereség után ébresztőt fújnak a kormányzati véleményvezérek, a miniszterelnök pedig kétszer-háromszor több munkát kér híveitől. Nem tudni, melyik a rosszabb reakció, de hogy mindkettő téves diagnózisra épül, az bizton állítható.

Borókai Gábor | 2018.02.28., szerda 15:55

B. G.

Ha azt mondták, hogy nincs kihívó

Nem tudni, ki a kihívó, reagált Orbán Viktor sajtófőnöke a miniszterelnök-jelölti vita kezdeményezésére. A tanácstalanságot mímelő válasszal eldőlni látszik, hogy 2010 és 2014 után idén is nélkülözzük a kormányfői posztra pályázó politikusok nyilvános összecsapását.

Borókai Gábor | 2018.02.21., szerda 15:43

B. G.

OLAF-meló

Egy éve annak, hogy OLAF-jelentéssel kelt és azzal is tért nyugovóra az ország. Hírműsor, újság, portál nem maradt hivatkozás nélkül, holott korábban kevesen tudták, mi fán terem az Európai Csalás Elleni Hivatal, ezért aztán különösebb jelentőséget sem tulajdonítottak neki.

Borókai Gábor | 2018.02.14., szerda 15:47

B. G.

Szabadság és felelősség

A filmügyi kormánybiztos szakmai teljesítménye jószerével vitán felül áll. Andy Vajnát védik a sikerei. Ennyi elismerést – Cannes-tól Berlinen és Karlovy Varyn át Hollywoodig – ilyen rövid idő alatt régen kapott a magyar film. Ráadásként a hazai produkciók nemcsak a külföldieket kényszerítik térdre, de a magyar nézőket is behúzzák a mozikba, amire korábban elvétve akadt példa. Tavaly a magyar film rekordszámú, több mint egymilliós közönséget szolgált ki. És kipróbált profi rendezők legalább annyi jó visszajelzést zsebelhettek be, mint a szárnyaikat még csak próbálgató kezdők.

Borókai Gábor | 2018.02.07., szerda 17:05

Szerzők /