Author's

Élő Anita

Szerzői oldal

Élő Anita

A Heti Válasz riportere.

É. A.

É. A.

Mi legyen az aluljárók népével? – Vecsei Miklós a Heti Válasznak

„Aki ma ül a Nyugati lépcsőjén, ahhoz húsz évvel ezelőtt kellett volna lehajolni, ma már csak tüneti kezelést nyújthatunk neki” – mondja a hajléktalanprobléma összetettségéről Vecsei Miklós. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? Szállókká válhatnak-e az aluljárók? A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük.

Élő Anita | 2018.07.23., hétfő 12:00

É. A.

Mi legyen a hajléktalanokkal? Válaszol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Októberből törvény tiltja, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen közterületen tartózkodjanak. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? De működhetnek-e hajléktalanszállóként az aluljárók? Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük. A teljes nagyinterjú a digitális Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Élő Anita | 2018.07.19., csütörtök 11:00

É. A.

Két Geréb Ágnes van

Miért tartjuk bölcs döntésnek, ha korábban cikksorozatban mutattuk be, miért érdemel börtönbüntetést?

Élő Anita | 2018.06.29., péntek 16:00

É. A.

Figyelem, alapvető változások jönnek a bíróságokon

Jövő hétfőtől alapjaiban változnak meg a büntetőügyek. A vádlott az amerikai eljárásokhoz hasonlóan még a per előtt kiegyezhet az ügyészséggel. Egy beismeréssel megúszható a per, és évekkel rövidíthető a büntetés.

Élő Anita | 2018.06.22., péntek 16:59

É. A.

Így zajlik a nyugdíjrendszer rejtett reformja

Sosem látott mértékben maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el az idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik.

Élő Anita | 2018.06.19., kedd 14:20

É. A.

Rejtett nyugdíjreform: így szakadnak le az időskori ellátások a bérektől

Sosem látott tempóban maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el a nagyon idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik. Részletes háttér a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Élő Anita | 2018.06.15., péntek 08:35

É. A.

Tiltsuk be az abortuszt? Levelet küldtek a petíciósok

„Míg a törvényre szükséges eszközként tekintünk a lopás, az erőszak visszaszorítása terén, a születendő gyermekek életének jogi védelmét elvetjük?” – ellenérvek érkeztek az abortusz tiltása elleni érvekről szóló cikkünkre.

Élő Anita | 2018.06.12., kedd 14:25

É. A.

Megnéztük a finn alapjövedelem-kísérletet – miért veszélyes az ötlet?

Finnországban kétezer emberen próbálják ki, milyen lenne a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetése. De miért annyira veszélyes ötlet ez, hogy olasz bevezetésének puszta említésére zuhanni kezdtek az európai tőzsdék? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Élő Anita | 2018.06.07., csütörtök 08:22

É. A.

Havi 180 ezer fixszel

Finnországban kétezer emberen próbálják ki, milyen lenne a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetése. A Heti Válasz Helsinkiben nézte meg, hogyan működik az a gyakorlatban, amit az új olasz kormány is célul tűzött ki, és már puszta említésénél zuhanni kezdtek a világ tőzsdéi.

Élő Anita | 2018.06.06., szerda 11:20

É. A.

Miért romlott meg a viszony a bírák testülete és Handó Tünde között?

Hétfőn a legnagyobb törvényszék élére is Handó Tünde bizalmi embere került. De miért romlott meg a viszony a bírák választott testülete és a parlament által kétharmaddal megválasztott főhivatalnok között? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Élő Anita | 2018.05.30., szerda 20:00

É. A.

Justitia kardéle

Botrány övezi Handó Tündének, az Országos Bírósági Hivatal elnökének kinevezési gyakorlatát, az őt ellenőrző tanács fontolgatja, hogy végső lépésként kezdeményezi az elmozdítását. Ez nem papírízű vita: az Európai Bizottság a jogállamiság szeizmográfjaként néz a testület működésére.

Élő Anita | 2018.05.30., szerda 15:00

Szerzők /