Author's

Szerzői oldal

G. F. P.

Csehül áll a kormányalakítás

„Karácsonyra kormányt szeretnék alakítani” – mondta Andrej Babiš, az október végi parlamenti választásokon győztes Elégedetlen Polgárok Akciója (ANO – Igen) mozgalom vezetője a végeredmény kihirdetése után.

G. F. P. | 2017.11.29., szerda 18:55

Új állam születhet Irak és Szíria romjain

A katonai erőfölényre alapozta tervét az iraki kurd körzet elnöke, amikor bejelentette: nyár végén népszavazást írnak ki a terület függetlenségéről. Az erő nem ahhoz kell, hogy a referendumon többségbe kerüljenek az elszakadáspártiak, hanem ahhoz, hogy ennek érvényt szerezhessenek a világpolitikában. És a kurdok még sosem voltak ilyen erősek – derül ki a csütörtöki Heti Válaszból.

G. F. P. | 2017.07.16., vasárnap 16:00

Miért nem a gazdag arab országok fogadják be a muszlim menekülteket?

Az arab menekülteknek eszükbe sem jut, hogy a gazdag olajtermelő országok irányába vegyék útjukat. Pedig ezeknek az arab államoknak szükségük van az idegen munkaerőre; jelenleg is 15 millió külföldi rendelkezik ideiglenes tartózkodási engedéllyel az öbölmenti országokban. Ez a teljes népesség 60-70 százaléka – derül ki a csütörtöki Heti Válaszból.

G. F. P. | 2015.09.03., csütörtök 19:00

Ez a harc volt a végső? – Válságban az európai baloldal

Válságba sodorta a hagyományos baloldali pártokat az európai szociáldemokráciának a neoliberális gazdaságpolitika melletti elkötelezettsége. Ezzel megnyílt a tér a radikális baloldali mozgalmak előtt, amelyek ki akarnak törni a rájuk erőltetett globális pénzügyi rendszerből. Ez okozta a görög kormány és az Európai Unió közötti durva összecsapást is. Részletek a friss Heti Válaszban.

G. F. P. | 2015.08.13., csütörtök 12:00

Nem Orbánék keménykedtek először menekültügyben

A magyar kormány többek között a szigorú ausztrál bevándorlás-politika példájával igazolta minapi plakátkampányát. S valóban: aki engedély nélkül próbál az ország területére lépni, egy elzárt táborban találja magát Pápua Új-Guineán. Részletek a friss Heti Válaszban.

G. F. P. | 2015.06.25., csütörtök 17:35

Selyemzsinór Amerikából?

A román miniszterelnök napjai meg vannak számlálva. Az ellene felhozott összeférhetetlenségi vádak, a korrupcióellenes ügyészség bűnvádi eljárása, valamint az amerikai nyomás felégette a szociáldemokrata politikus hátországát.

G. F. P. | 2015.06.17., szerda 15:58

Ezért nem jönnek a lengyel Orbán-hívek Budapestre március 15-én

Évek óta először fordul elő, hogy – a Budapest–Moszkva kapcsolat erősödése miatt – megromlott magyar–lengyel viszony okán a március 15-i ünnepségekre nem érkeznek résztvevők Varsóból. Közben hazánkat a regionális elszigetelődés veszélye fenyegeti, mivel Ausztria, Csehország és Szlovákia a visegrádi négyek vetélytársaként új szövetséget hozott létre. Mi lesz ebből? Háttér a friss Heti Válaszban.

G. F. P. | 2015.03.13., péntek 08:15

Páncélosokkal az életért

„Koszorús Ferenc hű volt esküjéhez, ahhoz az eskühöz, amelyet Magyarországra és a Szent Koronára tett le, s amely alól csak a halál oldozhatja fel az embert” – mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter tegnap, a Páncélosokkal az életért című, a honvédtisztnek emléket állító könyv díszbemutatóján Budapesten, a HM Hadtörténet Intézet és Múzeumban.

G. F. P. | 2015.03.11., szerda 11:21

Szalai Attila kitüntetése

A Lengyel Kultúráért Tiszteletbeli Érdemrenddel tüntették ki Szalai Attila volt varsói diplomatát, újságírót, műfordítót kedden a Lengyel Köztársaság budapesti nagykövetségén.

G. F. P. | 2015.03.11., szerda 09:49

Ezért gyilkolták meg Putyin bírálóját – Itt a valódi háttér

Az egykori oligarcha Borisz Nyemcov a kegyvesztettsége miatt fordult szembe Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A múlt héten meggyilkolt mágnás kényszerből és bosszúból vette fel a demokrata politikus külföldnek tetsző szerepét. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

G. F. P. | 2015.03.05., csütörtök 13:47

Száz kilométerre van a magyar határtól az Iszlám Állam

A friss Heti Válasz exkluzív riportot közöl a bosznia-hercegovinai Maočából. A falu a magyar határtól száz kilométerre fekszik, a hónap elején itt tűzték ki az Iszlám Állam zászlóját. A településen az iszlamisták bosnyák sasfészkét találtuk, és egy terroristaszervezkedéssel meggyanúsított férfi váratlanul elszólta magát.

G. F. P. | 2015.02.19., csütörtök 08:05

A hideglelés jött Brüsszelre – Orbán után itt a két új fenegyerek

Az új görög radikális baloldali kormány első lépéseivel szinte utánozta a második Orbán-kabinet 2010-ben megkezdett politikáját. Athén szembemegy a Brüsszel által diktált hitel-visszafizetési feltételekkel, a megszorítás politikájával. Hasonló célokat tűzött zászlajára Pablo Iglesias, a spanyol Podemos vezetője, mely párt máris a kormányzó konzervatívok vetélytársává vált. Miben hasonlítanak egymáshoz Európa fenegyerekei? A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija.

G. F. P. | 2015.02.04., szerda 10:19

Csoda történt egy törökországi faluban? Lengyel feliratok mindenhol

Egy kis lengyel katolikus közösség képes volt hat nemzedéken át megőrizni etnikai és felekezeti identitását a ma 76 milliós Törökországban. Helyszíni riportunk Polonezköyből, azaz Lengyelfaluból a Heti Válasz karácsonyi dupla számában.

G. F. P. | 2014.12.22., hétfő 17:00

Kitiltási ügy: Goodfriend szerint nehéz kizárni a nyilvánosságot

A Magyarországról kialakult kép tárgyilagossá tételét tűzte ki célul az Amerikaiak a Magyarokért Alapítvány. A szervezet Budapesten ünnepelte megalapításának ötödik évfordulóját, mely alkalomból fórumot szervezett a Magyarország és az Egyesült Államok közötti véleménykülönbségek megvitatására.

G. F. P. | 2014.12.02., kedd 15:50

A nyitott határok politikája

Törökország kényszerhelyzetbe került, mert két dolog között választhatott: vagy a szeme előtt ölik halomra a szíriai arabokat és kurdokat az Iszlám Állam fegyveresei, vagy megnyitja határait a menekült áradat előtt.

G. F. P. | 2014.10.29., szerda 08:01

Majompörkölt ebédre: Egy magyar az ausztrál különleges alakulatnál

Az 1956-os pesti srác az ausztrál különleges légi szolgálatnál kötött ki, miután itthon halálra ítélték. Több országban is harcolt a kommunizmus terjeszkedése ellen, de most csak az első bevetéséről beszélhetett, a többit még titok fedi.

G. F. P. | 2014.06.30., hétfő 14:24

Megoldódik az „elitbotrány”: Leendő veje gyilkoltatta meg milliárdos anyósát

Sokkos állapotban hagyta el a marseille-i ügyészség épületét hét végén Sylvia Pastor.  Az 53 éves nő akkor tudta meg, hogy a hatóságok vőlegényét, a lengyel származású Wojciech Janowski üzletembert vádolták meg édesanyja gyilkosainak felbujtásával. A lengyel üzletember „elismerte érintettségét”.

G. F. P. | 2014.06.29., vasárnap 16:00

Virul a jugosztalgia

A Tito iránti nosztalgia elsősorban Szerbiában él elevenen.

G. F. P. | 2014.06.02., hétfő 10:06

Összecsapott Orbán és Bajnai embere

Hazánk éppen egy évtizede tagja az Európai Uniónak. Az április 30-án utcára került Heti Válasz külön mellékletet szentel a témának.

G. F. P. | 2014.04.30., szerda 13:48

0

Szerzők /