valasz.hu/szerzo?page=3567

http://valasz.hu/szerzo?page=3567

Author's

Szerzői oldal

G. Fehér Péter

A Heti Válasz rovatvezetője

G. F. P.

G. F. P.

Nagy-Kurdisztán, mennyország?

Az iraki kurdok függetlenségi népszavazása után a nagyhatalmak attól tartanak, hogy a szomszédos államokból kiszakadhat egy 30 milliós új ország. Ezért a német fegyverexport, az orosz bombázás és a török fenyegetőzés. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2017.10.05., csütörtök 15:30

G. F. P.

Egyre durvább a helyzet a katalán népszavazás előtt

Mintha ostromállapot lenne Barcelonában: a katalánok ragaszkodnak a vasárnapi függetlenségi népszavazás megtartásához, ám ezt a madridi kormány meg akarja akadályozni – derül ki a csütörtöki Heti Válaszból.

G. Fehér Péter | 2017.09.29., péntek 19:45

G. F. P.

Támad az ukrán sovinizmus – hecckampányt indítottak a magyarok ellen

Nem álltak hazánk mellé a visegrádi országok a módosított ukrán oktatás törvény elleni tiltakozásban. Közben Ukrajnában folyik a hecckampány, amely Kárpátalja elszakításának szándékával rágalmazza az ott élő magyarokat. Exkluzív háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2017.09.20., szerda 18:00

G. F. P.

Leástunk a terror gyökeréig: ez a hegység ontja a merénylőket

A konszolidált, békés országként ismert Marokkóból, pontosabban a Rif-hegységből származik a nyugat-európai merényleteket elkövető terroristák legalább fele. A barcelonai autós támadás fordulópontot hozhat a terrorellenes harcban – derül ki a csütörtöki Heti Válaszból.

G. Fehér Péter | 2017.09.07., csütörtök 11:00

G. F. P.

Mennyi esélye van egy második koreai háború kitörésének? Megmondjuk…

Az észak-koreai diktátor – új kommunista menedzserrétegre alapozott – maffiaországot épített ki, hogy finanszírozhassa atomprogramját. A kedves vezető úgy véli, nukleáris arzenálja segítségével kerülheti el Kadhafi sorsát. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2017.08.23., szerda 19:00

G. F. P.

Kettészakadhat az Európai Unió

Ostobaság az EU elképzelése, hogy a vitás kérdéseket a visegrádi országok számára kifizetendő támogatások csorbításával rendezné – állítja Lubomír Zaorálek. A cseh külügyminiszter nem zárja ki, hogy az EU kettészakad. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2017.08.20., vasárnap 17:00

G. F. P.

Nincs mese: a horvát tengerpart a horvátoké!

Miközben Horvátország és Szlovénia saját tulajdonban tudta tartani tengerpartját, Montenegró más modellt követ. Guruló rubelek, olasz és német befektetők versenye a nemzeti tulajdonnal az Adrián. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2017.08.03., csütörtök 18:30

G. F. P.

Magyarország egy nagykövet szemével

A képek nem vesznek el az apró részletekben, sokkal inkább a látottak egészére koncentrálnak.

G. Fehér Péter | 2017.07.19., szerda 17:00

G. F. P.

Kurdok kora?

Szeptemberben kiszakadhatnak a kurd területek Irakból önálló államként. A kurdok, mint Amerika szövetségesei, túlnyerték magukat az Iszlám Állam elleni harcban, ezért Irak és Szíria területi egysége is veszélybe került.

G. Fehér Péter | 2017.07.12., szerda 16:23

G. F. P.

Ukrán exodus

Akár húszmillió ember is távozhat Ukrajnából, miután polgárai megkapták az uniós vízummentességet. A kárpátaljai magyarokat nem érinti a szabályozás, mert nagy részük már magyar útlevelet szerzett.

G. Fehér Péter | 2017.06.21., szerda 16:07

G. F. P.

A csehek kedvelik Orbánt, mégis eltávolodnának a V4-ektől

Csehország annyira Nyugatra sorolja magát, hogy eltávolodhat a V4-ektől – állítja Lékó István,a Lidové noviny cseh jobboldali napilap főszerkesztője. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2017.06.11., vasárnap 12:00

G. F. P.

Távolodóban Magyarországtól

Miért nem állt ki Prága a kvótaperben az Orbán-kormány mellett? A csehek rokonszenveznek Orbán Viktor migránspolitikájával, mégsem álltak ki mellette a kvótaperben. Csehország annyira Nyugatra sorolja magát, hogy eltávolodhat a V4-ektől – állítja Lékó István, a Lidové noviny cseh jobboldali napilap főszerkesztője.

G. Fehér Péter | 2017.06.07., szerda 18:07

G. F. P.

Nagy-Albánia titkos terve – Soros György és a macedóniai válság

Soros György Macedóniában tartja az Orbán-kabinet megbuktatására szőtt terveinek főpróbáját – cikkezik a hazai kormánysajtó. A Heti Válasz ennek járt utána, és Nagy-Albánia tervébe ütközött. Részletek a friss lapszámban.

G. Fehér Péter | 2017.05.21., vasárnap 15:00

G. F. P.

Nagy-Albánia titkos terve

Soros György Macedóniában tartja az Orbán-kabinet megbuktatására szőtt terveinek főpróbáját – cikkezik a hazai kormánysajtó. A Heti Válasz ennek járt utána, és Nagy-Albánia tervébe ütközött.

G. Fehér Péter | 2017.05.17., szerda 15:21

G. F. P.

Hogyan cseréljünk diktátort?

Az Egyesült Államok egy repülőgép-hordozót, két rombolót, három cirkálót és több kísérő hajót is a koreai partok közelébe küldött, hogy jelezze: a „stratégiai türelem” időszaka véget ért. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2017.04.30., vasárnap 16:00

G. F. P.

Hogyan cseréljünk diktátort?

Hamisított rakétákat vonultatott fel Észak-Korea, hogy ráijesszen Amerikára. A nagyhatalmak nem a diktatúra végében és a két Korea egyesítésében látják a megoldást. Washington a diktátor „lecserélésén” gondolkodik.

G. Fehér Péter | 2017.04.26., szerda 15:17

G. F. P.

Félhold a Kreml tornyán?

Három évtized múlva Oroszország népességének harmada muszlim lesz. A szentpétervári terror megmutatta: a Kreml szíriai szerepe miatt az Iszlám Államnak az orosz célpontok ugyanolyan fontosak, mint Párizs vagy London.

G. Fehér Péter | 2017.04.12., szerda 15:51

G. F. P.

Háború vagy népirtás?

Az örmények állítják, hogy a törökök másfélmillió embert kifejezetten azzal a céllal öltek meg, hogy az egész népcsoportot kiirtsák.

G. Fehér Péter | 2017.03.31., péntek 12:22

G. F. P.

Merkel bukik vagy Erdoğan? – ez itt a kérdés

Kétséges Recep Tayyip Erdoğan többsége a hatalmát bebetonozó népszavazáson, emiatt fontos neki a nyugati törökség szavazata. A török politikusok kiutasítása miatti bosszúként havi 15 ezer migráns zúdulhat Európára. De kinek a karrierjébe kerül mindez: Merkelébe vagy Erdoğanéba? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2017.03.26., vasárnap 11:00

G. F. P.

Török van a falóban

Kétséges Recep Tayyip Erdogan többsége a hatalmát bebetonozó népszavazáson, emiatt fontos neki a nyugati törökség szavazata. A török politikusok kiutasítása miatti bosszúként havi 15 ezer migráns zúdulhat Európára. De kinek a karrierjébe kerül mindez: Merkelébe vagy Erdoganéba?

G. Fehér Péter | 2017.03.22., szerda 16:14

Szerzők /