Author's

Szerzői oldal

G. Fehér Péter

A Heti Válasz rovatvezetője

G. F. P.

G. F. P.

A csehek kedvelik Orbánt, mégis eltávolodnának a V4-ektől

Csehország annyira Nyugatra sorolja magát, hogy eltávolodhat a V4-ektől – állítja Lékó István,a Lidové noviny cseh jobboldali napilap főszerkesztője. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2017.06.11., vasárnap 12:00

G. F. P.

Nagy-Albánia titkos terve – Soros György és a macedóniai válság

Soros György Macedóniában tartja az Orbán-kabinet megbuktatására szőtt terveinek főpróbáját – cikkezik a hazai kormánysajtó. A Heti Válasz ennek járt utána, és Nagy-Albánia tervébe ütközött. Részletek a friss lapszámban.

G. Fehér Péter | 2017.05.21., vasárnap 15:00

G. F. P.

Hogyan cseréljünk diktátort?

Az Egyesült Államok egy repülőgép-hordozót, két rombolót, három cirkálót és több kísérő hajót is a koreai partok közelébe küldött, hogy jelezze: a „stratégiai türelem” időszaka véget ért. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2017.04.30., vasárnap 16:00

G. F. P.

Hogyan cseréljünk diktátort?

Hamisított rakétákat vonultatott fel Észak-Korea, hogy ráijesszen Amerikára. A nagyhatalmak nem a diktatúra végében és a két Korea egyesítésében látják a megoldást. Washington a diktátor „lecserélésén” gondolkodik.

G. Fehér Péter | 2017.04.26., szerda 15:17

G. F. P.

Félhold a Kreml tornyán?

Három évtized múlva Oroszország népességének harmada muszlim lesz. A szentpétervári terror megmutatta: a Kreml szíriai szerepe miatt az Iszlám Államnak az orosz célpontok ugyanolyan fontosak, mint Párizs vagy London.

G. Fehér Péter | 2017.04.12., szerda 15:51

G. F. P.

Háború vagy népirtás?

Az örmények állítják, hogy a törökök másfélmillió embert kifejezetten azzal a céllal öltek meg, hogy az egész népcsoportot kiirtsák.

G. Fehér Péter | 2017.03.31., péntek 12:22

G. F. P.

Merkel bukik vagy Erdoğan? – ez itt a kérdés

Kétséges Recep Tayyip Erdoğan többsége a hatalmát bebetonozó népszavazáson, emiatt fontos neki a nyugati törökség szavazata. A török politikusok kiutasítása miatti bosszúként havi 15 ezer migráns zúdulhat Európára. De kinek a karrierjébe kerül mindez: Merkelébe vagy Erdoğanéba? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2017.03.26., vasárnap 11:00

G. F. P.

Török van a falóban

Kétséges Recep Tayyip Erdogan többsége a hatalmát bebetonozó népszavazáson, emiatt fontos neki a nyugati törökség szavazata. A török politikusok kiutasítása miatti bosszúként havi 15 ezer migráns zúdulhat Európára. De kinek a karrierjébe kerül mindez: Merkelébe vagy Erdoganéba?

G. Fehér Péter | 2017.03.22., szerda 16:14

G. F. P.

Nagy-Oroszország

A londoni European Council on Foreign Relations kutatóintézet szerint Moszkva a Szovjetunió felbomlása után nemzetközi jogi szempontból rendezetlen, a Kreml befolyása alá tartozó területekkel bővítette érdekszféráját.

G. Fehér Péter | 2017.03.14., kedd 15:18

G. F. P.

Nincs több titok: ezért végeztek Kim Dzsongun féltestvérével

Kína arra készült, hogy elmozdítja az észak-koreai diktátort, és helyére a rendszerkritikus féltestvérét juttatja hatalomra. A phenjani rezsimnek ezért vált sürgőssé, hogy eltegye láb alól a kommunista ország megalapítójának legidősebb unokáját. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2017.03.04., szombat 08:04

G. F. P.

Trónok harca

Kína arra készült, hogy elmozdítja az észak-koreai diktátort, és helyére rendszerkritikus féltestvérét juttatja. A phenjani rezsimnek ezért vált sürgőssé, hogy eltegye láb alól az ország megalapítójának legidősebb unokáját.

G. Fehér Péter | 2017.03.01., szerda 17:34

G. F. P.

Uralkodj, Britannia! – Újra összeáll az angolszász tengely?

A brit kormányfő nemrég arról beszélt Donald Trumpnak: ismét az angolszász országoknak kellene vezetni a világot. A Brexit után London új birodalmat akar létrehozni, és az unió elől elhalászná a nagy piacokat, például Amerikát, Indiát. Részletek a friss Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2017.02.26., vasárnap 11:00

G. F. P.

Uralkodj, Britannia!

A brit kormányfő arról beszélt Donald Trumpnak: ismét az angolszász országoknak kellene vezetni a világot. A Brexit után London új birodalmat akar létrehozni, és az unió elől elhalászná a nagy piacokat, például Amerikát, Indiát.

G. Fehér Péter | 2017.02.22., szerda 15:44

G. F. P.

Az utcán sem lehet majd magyarul beszélni Kárpátalján?

Az utcán sem lehet magyarul beszélni Kárpátalján, ha az ukrán parlament elfogadja az új nyelvtörvényt. A kisebbségi nyelvek – köztük az oroszé – visszaszorításának évek óta tartó folyamata robbantotta ki a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktust is.

G. Fehér Péter | 2017.02.19., vasárnap 08:00

G. F. P.

Nyelvében él az ukrán nemzet

Az utcán sem lehet magyarul beszélni Kárpátalján, ha az ukrán parlament elfogadja az új nyelvtörvényt. A kisebbségi nyelvek visszaszorításának évek óta tartó folyamata robbantotta ki a kelet-ukrajnai konfliktust.

G. Fehér Péter | 2017.02.15., szerda 16:10

G. F. P.

Elnökválasztás az EP-ben: a balliberalizmus körül fogy a levegő

A szocialisták elárulták néppárti szövetségesüket, a liberálisok meg baloldali partnerüket az Európai Parlament elnökének megválasztásakor. A hitszegő pártok ismét saját arculatot akarnak kialakítani, és eddigi szövetségi politikájukban látják a populisták előretörésének okát. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2017.01.29., vasárnap 08:00

G. F. P.

Egy politikai árulás története

A szocialisták elárulták néppárti szövetségesüket, a liberálisok meg baloldali partnerüket az Európai Parlament elnökének megválasztásakor. A hitszegő pártok most egyedül akarják saját arculatukat kialakítani.

G. Fehér Péter | 2017.01.25., szerda 16:46

G. F. P.

Eskü a Koránra

Romániában csúcspozíciókhoz jut a muszlim kisebbség, helyenként a magyarok rovására. Az ország így akar az iszlám szemében jobb színben feltűnni. A terrorizmus terjedésével azonban a terv visszájára sülhet el.

G. Fehér Péter | 2017.01.18., szerda 15:05

G. F. P.

Ellensúlyt Brüsszelnek! – Európa mumusa a Heti Válaszban hirdet programot

Exkluzív interjút adott Varsóban a Heti Válasznak Jarosław Kaczyński, akit az Európával foglalkozó amerikai Politico magazin tavaly a kontinens negyedik legmeghatározóbb személyiségének választott. A Lengyelországban kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt elnöke szerint a V4-ek vezetésével európai ellenközpont jöhet létre Brüsszellel szemben. Részletek a csütörtöki, bővített lapszámban.

G. Fehér Péter | 2017.01.14., szombat 09:00

G. F. P.

Iszlám szellem a palackból

Erdogan török elnök visszaszorította a szekuláris elitet, de a terrorcselekmények fényében úgy látszik: a vákuumba a muszlim vallás követői nyomulnak be. Vajon mi lesz a „két Törökország” összecsapásának vége?

G. Fehér Péter | 2017.01.11., szerda 15:47

G. F. P.

Ellensúlyt Brüsszelnek!

Exkluzív interjút adott lapunknak Jarosław Kaczyński, akit az Európával foglalkozó amerikai Politico magazin tavaly a kontinens negyedik legmeghatározóbb személyiségének választott. A Lengyelországban kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt elnöke szerint a V4-ek vezetésével európai ellenközpont jöhet létre Brüsszellel szemben.

G. Fehér Péter | 2017.01.11., szerda 15:43

Szerzők /