valasz.hu/szerzo/ujsagiro/laszlo-balazs-mti-299

http://valasz.hu/szerzo/ujsagiro/laszlo-balazs-mti-299

Author's

Szerzői oldal

G. Fehér Péter

A Heti Válasz rovatvezetője

G. F. P.

G. F. P.

Merkel bukik vagy Erdoğan? – ez itt a kérdés

Kétséges Recep Tayyip Erdoğan többsége a hatalmát bebetonozó népszavazáson, emiatt fontos neki a nyugati törökség szavazata. A török politikusok kiutasítása miatti bosszúként havi 15 ezer migráns zúdulhat Európára. De kinek a karrierjébe kerül mindez: Merkelébe vagy Erdoğanéba? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2017.03.26., vasárnap 11:00

G. F. P.

Nincs több titok: ezért végeztek Kim Dzsongun féltestvérével

Kína arra készült, hogy elmozdítja az észak-koreai diktátort, és helyére a rendszerkritikus féltestvérét juttatja hatalomra. A phenjani rezsimnek ezért vált sürgőssé, hogy eltegye láb alól a kommunista ország megalapítójának legidősebb unokáját. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2017.03.04., szombat 08:04

G. F. P.

Uralkodj, Britannia! – Újra összeáll az angolszász tengely?

A brit kormányfő nemrég arról beszélt Donald Trumpnak: ismét az angolszász országoknak kellene vezetni a világot. A Brexit után London új birodalmat akar létrehozni, és az unió elől elhalászná a nagy piacokat, például Amerikát, Indiát. Részletek a friss Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2017.02.26., vasárnap 11:00

G. F. P.

Az utcán sem lehet majd magyarul beszélni Kárpátalján?

Az utcán sem lehet magyarul beszélni Kárpátalján, ha az ukrán parlament elfogadja az új nyelvtörvényt. A kisebbségi nyelvek – köztük az oroszé – visszaszorításának évek óta tartó folyamata robbantotta ki a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktust is.

G. Fehér Péter | 2017.02.19., vasárnap 08:00

G. F. P.

Elnökválasztás az EP-ben: a balliberalizmus körül fogy a levegő

A szocialisták elárulták néppárti szövetségesüket, a liberálisok meg baloldali partnerüket az Európai Parlament elnökének megválasztásakor. A hitszegő pártok ismét saját arculatot akarnak kialakítani, és eddigi szövetségi politikájukban látják a populisták előretörésének okát. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2017.01.29., vasárnap 08:00

G. F. P.

Egy politikai árulás története

A szocialisták elárulták néppárti szövetségesüket, a liberálisok meg baloldali partnerüket az Európai Parlament elnökének megválasztásakor. A hitszegő pártok most egyedül akarják saját arculatukat kialakítani.

G. Fehér Péter | 2017.01.25., szerda 16:46

G. F. P.

Eskü a Koránra

Romániában csúcspozíciókhoz jut a muszlim kisebbség, helyenként a magyarok rovására. Az ország így akar az iszlám szemében jobb színben feltűnni. A terrorizmus terjedésével azonban a terv visszájára sülhet el.

G. Fehér Péter | 2017.01.18., szerda 15:05

G. F. P.

Ellensúlyt Brüsszelnek! – Európa mumusa a Heti Válaszban hirdet programot

Exkluzív interjút adott Varsóban a Heti Válasznak Jarosław Kaczyński, akit az Európával foglalkozó amerikai Politico magazin tavaly a kontinens negyedik legmeghatározóbb személyiségének választott. A Lengyelországban kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt elnöke szerint a V4-ek vezetésével európai ellenközpont jöhet létre Brüsszellel szemben. Részletek a csütörtöki, bővített lapszámban.

G. Fehér Péter | 2017.01.14., szombat 09:00

G. F. P.

Iszlám szellem a palackból

Erdogan török elnök visszaszorította a szekuláris elitet, de a terrorcselekmények fényében úgy látszik: a vákuumba a muszlim vallás követői nyomulnak be. Vajon mi lesz a „két Törökország” összecsapásának vége?

G. Fehér Péter | 2017.01.11., szerda 15:47

G. F. P.

Ellensúlyt Brüsszelnek!

Exkluzív interjút adott lapunknak Jarosław Kaczyński, akit az Európával foglalkozó amerikai Politico magazin tavaly a kontinens negyedik legmeghatározóbb személyiségének választott. A Lengyelországban kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt elnöke szerint a V4-ek vezetésével európai ellenközpont jöhet létre Brüsszellel szemben.

G. Fehér Péter | 2017.01.11., szerda 15:43

G. F. P.

Palotaforradalom

A kormány lábbal tiporja a sajtószabadságot – mondja a lengyel ellenzék. „Az ellenzék puccsal akarta megdönteni a kormányt” – állítja lapunknak Jarosław Kaczyński. A szejm idei utolsó ülése megzavarásának célja ugyanis a kabinet megbuktatása volt.

G. Fehér Péter | 2016.12.21., szerda 15:46

G. F. P.

Brüsszel-ellenes fordulat Olaszországban is? Euró helyett jön a líra?

A centrumpártokra épülő olasz parlamenti rendszer összeomlásával fenyeget, hogy Matteo Renzi miniszterelnök politikája elbukott. Ezzel esély van arra, hogy a rendszerkritikus 5 Csillag Mozgalom jusson hatalomra. Részletek a friss Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2016.12.10., szombat 15:00

G. F. P.

Csillagosok, pártkatonák

A centrumpártokra épülő olasz parlamenti rendszer összeomlásával fenyeget, hogy Matteo Renzi miniszterelnök politikája elbukott. Ezzel esély van arra, hogy a rendszerkritikus 5 Csillag Mozgalom jusson hatalomra.

G. Fehér Péter | 2016.12.07., szerda 14:45

G. F. P.

Kiürül Ukrajna?

Oroszország, miután elfoglalta a Krímet, és ellenőrzése alá vonta Ukrajna legértékesebb keleti régióit, most az ukránok millióit csalogatja magához.

G. Fehér Péter | 2016.11.23., szerda 17:21

G. F. P.

Moszkva kommandósokat küldött a Balkánra?

Oroszország állhat ama puccskísérlet hátterében, melyet volt szerb kommandósok akartak végrehajtani Montenegróban. Moszkva és Washington a rivalizálás színhelyévé tette a Balkán még el nem kötelezett államait. Részletek a friss Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2016.11.13., vasárnap 12:00

G. F. P.

Kié lesz a Balkán?

Oroszország állhat ama puccskísérlet hátterében, melyet volt szerb kommandósok akartak végrehajtani Montenegróban. Moszkva és Washington a rivalizálás színhelyévé tette a Balkán még el nem kötelezett államait.

G. Fehér Péter | 2016.11.09., szerda 15:46

G. F. P.

Létrejön, ahogy Orbán Viktor akarta?

Az Orbán-kormány uniós hadsereget hozna létre az EU határainak védelmére. Az Oroszországgal határos EU-tagállamok pedig a keleti végeken elrettentésre használnák a regimentet. De miért nem bújik végül egyetlen katona sem közös egyenruhába? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2016.11.06., vasárnap 08:00

G. F. P.

Kell egy csapat?

A magyar kormány uniós haderőt hozna létre az EU határainak védelmére. Az Oroszországgal közeli államok a keleti végeken használnák a regimentet. De miért nem bújik végül egyetlen katona sem közös egyenruhába?

G. Fehér Péter | 2016.11.03., csütörtök 15:05

G. F. P.

Vajon miért hasznos mindenkinek az észak-koreai diktatúra?

Eddigi legnagyobb atomrobbantásával Észak-Korea összedöntheti azt a nagyhatalmi geopolitikai egyensúlyt, amely a sztálinista rendszer fenntartásában érdekelt. A világnak erre a kihívásra még nincs semmilyen válasza. Részletek a friss Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2016.09.29., csütörtök 17:27

G. F. P.

Egy mindenkinek hasznos diktatúra

Eddigi legnagyobb atomrobbantásával Észak-Korea összedöntheti azt a nagyhatalmi geopolitikai egyensúlyt, amely a sztálinista rendszer fenntartásában érdekelt. A világnak erre a kihívásra még semmilyen válasza sincs.

G. Fehér Péter | 2016.09.28., szerda 15:32

Szerzők /