Author's

Szerzői oldal

G. Fehér Péter

A Heti Válasz rovatvezetője

G. F. P.

G. F. P.

Ellensúlyt Brüsszelnek! – Európa mumusa a Heti Válaszban hirdet programot

Exkluzív interjút adott Varsóban a Heti Válasznak Jarosław Kaczyński, akit az Európával foglalkozó amerikai Politico magazin tavaly a kontinens negyedik legmeghatározóbb személyiségének választott. A Lengyelországban kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt elnöke szerint a V4-ek vezetésével európai ellenközpont jöhet létre Brüsszellel szemben. Részletek a csütörtöki, bővített lapszámban.

G. Fehér Péter | 2017.01.14., szombat 09:00

G. F. P.

Brüsszel-ellenes fordulat Olaszországban is? Euró helyett jön a líra?

A centrumpártokra épülő olasz parlamenti rendszer összeomlásával fenyeget, hogy Matteo Renzi miniszterelnök politikája elbukott. Ezzel esély van arra, hogy a rendszerkritikus 5 Csillag Mozgalom jusson hatalomra. Részletek a friss Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2016.12.10., szombat 15:00

G. F. P.

Moszkva kommandósokat küldött a Balkánra?

Oroszország állhat ama puccskísérlet hátterében, melyet volt szerb kommandósok akartak végrehajtani Montenegróban. Moszkva és Washington a rivalizálás színhelyévé tette a Balkán még el nem kötelezett államait. Részletek a friss Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2016.11.13., vasárnap 12:00

G. F. P.

Kié lesz a Balkán?

Oroszország állhat ama puccskísérlet hátterében, melyet volt szerb kommandósok akartak végrehajtani Montenegróban. Moszkva és Washington a rivalizálás színhelyévé tette a Balkán még el nem kötelezett államait.

G. Fehér Péter | 2016.11.09., szerda 15:46

G. F. P.

Létrejön, ahogy Orbán Viktor akarta?

Az Orbán-kormány uniós hadsereget hozna létre az EU határainak védelmére. Az Oroszországgal határos EU-tagállamok pedig a keleti végeken elrettentésre használnák a regimentet. De miért nem bújik végül egyetlen katona sem közös egyenruhába? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2016.11.06., vasárnap 08:00

G. F. P.

Kell egy csapat?

A magyar kormány uniós haderőt hozna létre az EU határainak védelmére. Az Oroszországgal közeli államok a keleti végeken használnák a regimentet. De miért nem bújik végül egyetlen katona sem közös egyenruhába?

G. Fehér Péter | 2016.11.03., csütörtök 15:05

G. F. P.

Vajon miért hasznos mindenkinek az észak-koreai diktatúra?

Eddigi legnagyobb atomrobbantásával Észak-Korea összedöntheti azt a nagyhatalmi geopolitikai egyensúlyt, amely a sztálinista rendszer fenntartásában érdekelt. A világnak erre a kihívásra még nincs semmilyen válasza. Részletek a friss Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2016.09.29., csütörtök 17:27

G. F. P.

Egy mindenkinek hasznos diktatúra

Eddigi legnagyobb atomrobbantásával Észak-Korea összedöntheti azt a nagyhatalmi geopolitikai egyensúlyt, amely a sztálinista rendszer fenntartásában érdekelt. A világnak erre a kihívásra még semmilyen válasza sincs.

G. Fehér Péter | 2016.09.28., szerda 15:32

G. F. P.

Itt az arab Claudia Schiffer – jön az új menekültáradat?

Líbiából kiinduló újabb menekültáradattal néz szembe Európa, ha Aisha Kadhafi, a néhai líbiai diktátor lánya visszatér hazájába. A részben magyar származású nő ugyanis meg akarja dönteni az épp csak megalakult líbiai egységkormányt. Részletek a friss Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2016.09.17., szombat 18:00

G. F. P.

Az arab Claudia Schiffer

Líbiából kiinduló, új menekülttömeggel néz szembe Európa, ha Aisha Kadhafi, a néhai líbiai diktátor lánya hazatér. A részben magyar származású nő ugyanis meg akarja dönteni az épp csak megalakult líbiai egységkormányt.

G. Fehér Péter | 2016.09.14., szerda 15:57

G. F. P.

Ezért haltak meg ilyen sokan az olaszországi földrengésben

A lassú helyreállítási munkák miatt elnéptelenedhetnek azok a közép-olaszországi települések, amelyeket a múlt héten erős földrengés rázott meg. Az építési szabályok figyelmen kívül hagyása közel háromszáz ember halálát okozta. Részletek a friss Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2016.09.03., szombat 12:00

G. F. P.

Omlásveszély

A lassú helyreállítási munkák miatt elnéptelenedhetnek azok a közép-olaszországi települések, amelyeket a múlt héten erős földrengés rázott meg. Az építési szabályok figyelmen kívül hagyása százak halálát okozta.

G. Fehér Péter | 2016.08.31., szerda 15:27

G. F. P.

Mi lesz ebből? „Allah akbar!” az új jelszó Merkel pártjában

Németországban Recep Tayyip Erdoğan török elnök hívei török pártot alapítottak, az alakulat a jövő évi választásokon akár a parlamentbe is bejuthat. Ha ez megvalósulna, a török elnöknek befolyása lehetne Berlin külpolitikájára. Exkluzív részletek a csütörtöki Heti Válaszban.

G. Fehér Péter | 2016.08.28., vasárnap 08:00

G. F. P.

A törökök a spájzban vannak

Németországban Recep Tayyip Erdogan hívei török pártot alapítottak, az alakulat a jövő évi választásokon akár a parlamentbe is bejuthat. Ha ez megvalósulna, a török elnöknek befolyása lehetne Berlin külpolitikájára.

G. Fehér Péter | 2016.08.24., szerda 16:00

G. F. P.

Egy 85 éves férfi áll a szlovák politika magyarbarát fordulata mögött

Szlovákiában csendesebb lett a magyarellenes retorika, amióta négypárti kényszerházasság jött létre a márciusi választások után. Amint a csütörtöki Heti Válaszból ország-világ megtudhatja, Szlovákiában kezd kikopni a politikai közbeszédből a magyarellenesség.

G. Fehér Péter | 2016.08.14., vasárnap 08:00

G. F. P.

Kollégánkat gyászoljuk

Elhunyt a lengyel, aki értette Magyarországot.

G. Fehér Péter | 2016.08.13., szombat 16:14

G. F. P.

A szürke eminenciás

Szlovákiában csendesebb lett a magyarellenes retorika, amióta négy párti kényszerházasság jött létre a márciusi választások után. Egy idős professzor, Miroslav Kusý jobb belátásra bírta az eddig szélsőséges nemzeti pártot.

G. Fehér Péter | 2016.08.10., szerda 15:48

Szerzők /