Author's

Szerzői oldal

Hajdú Péter

Marha jó

Nem ostobák a magyar fogyasztók, csak félrevezették őket - hangsúlyozza Megyesi Zoltán, a Koppány Hús Hungaricum Kft. alapítója, a legnagyobb magánkézben lévő szürkemarha-gulya tulajdonosa. Szerinte van igény a minőségi magyar élelmiszerre, csak meg kell teremteni az értékesítés feltételeit.

Hajdú Péter | 2010.04.15., csütörtök 13:50

0

Székfoglaló

A vállalkozásnak szilárd polgári értékrenden kell alapulnia. Tudatosságra, tisztességre, szorgalomra van szükség, s ha mindez együtt van, még egy kis szerencse is jól jön - vallja Hidas Mátyás, a Magyar Termék nagydíjas Amadeus székcsalád gyártója, a Stulwerk Kft. ügyvezetője.

Hajdú Péter | 2009.11.26., csütörtök 10:23

0

Újult energiával

A jövő évi adóváltozások egyik legfontosabb eleme a távhő és a megújuló energiával termelt hőszolgáltatás áfájának csökkentése. Nemcsak az eddigi távhődíjak csökkenhetnek, de lehetőség nyílik az olcsó és környezetbarát alternatív energiaszolgáltatás elterjedésére is.

Hajdú Péter | 2009.11.12., csütörtök 17:33

0

Házavató

A minőségi munka és a folyamatos fejlődés egy vállalkozás sikerének titka - vallja Molnár József ácsmester, a Grand-Ács Kft. tulajdonosa. A cég még a fűtési idény előtt, szeptemberben mutatta be a hazánkban egyedülálló energiatermelő készház prototípusát Pilisszentivánon.

Hajdú Péter | 2009.10.21., szerda 18:58

0

Játék a tűzzel

A mi szakmánkban csak a tökéletes munkát fogadják el, mert emberek életét veszélyeztetheti egyetlen apró hiba - fogalmazza meg ars poeticáját Posovszki Norbert, a pirotechnikai eszközök forgalmazásával, tűzijátékok előkészítésével és rendezésével foglalkozó Toppon Bt. cégvezető-tulajdonosa.

Hajdú Péter | 2009.10.15., csütörtök 19:07

0

Könnyű és krémes

Ha Bécsben még nem is, Solymáron már nyitott cukrászdát Erdős Melinda nyugalmazott doktornő, egykori bölcsész. A bürokratikus kötöttségek és a konzervatív magyar gyomor ellenére az országban sokfelé ismerik a négy éve indított Zazzi cukrászda francia habos süteményeit.

Hajdú Péter | 2009.09.20., vasárnap 07:16

0

Kerékváros

Mivel egyre drágább az üzemanyag és a bérlet, akiben van hajlandóság, az előveszi és leporolja régi kerékpárját - mondja a Cserny Kerékpárüzlet és Műhely tulajdonosa. Cserny László szerint ma már nem sportoláshoz, hanem inkább munkába járáshoz keresik a kerékpárokat.

Hajdú Péter | 2009.07.10., péntek 07:39

0

Ajtónállók

Úgy tűnik, fordult a kocka: a kisvállalkozások jó része ma már csak betonbiztos szerződésekkel hajlandó beszállítói szerepet vállalni a nagyberuházásokban - foglalta össze véleményét az elmúlt hét év változásairól Molnár Sándor, a Moltis asztalosipari családi vállalkozás vezetője.

Hajdú Péter | 2009.07.09., csütörtök 14:18

0

Családi kör

Kevés olyan cég van hazánkban, ahol egy teljes család a saját vállalkozásában dolgozik. A pilisvörösvári Bányai Bútor Kft.-ben Bányai József családjának minden tagja megtalálta a helyét, s ma jelentős uniós exporttal képesek ellensúlyozni a hazai kereslet várható csökkenését.

Hajdú Péter | 2009.04.16., csütörtök 16:29

0

A gép forog

Két évtized alatt egyfős vállalkozásból Kárpát-medencei cégbirodalmat épített ki Harsányi Zsolt. A siker titkát a folyamatos megújulásban és a következetes építkezésben látja.

Hajdú Péter | 2009.03.26., csütörtök 13:44

0

Van sütnivalójuk

Válogatott alapanyagokból sütött termékeinkkel igyekszünk az egészséges táplálkozásra ösztönözni vásárlóinkat - hangsúlyozza Christian Ludwig cukrász és pékmester, a Jókenyér Sütőipari és Kereskedelmi Kft. tulajdonosa.

Hajdú Péter | 2009.02.19., csütörtök 18:43

0

A pénzintézetek kivárnak

A világ tőzsdéit megrázó válság kimenetelét ma még senki nem tudja megjósolni. A lehetséges forgatókönyvekről szóló elképzelések azonban már sok fejben megszülettek. Egy ilyen szcenáriót ismertet a Budapest Alapkezelő befektetési igazgatója, Duronelly Péter.

Hajdú Péter | 2008.11.03., hétfő 10:21

0

Rugalmas utakon

Az egykori magyar nehézipar zászlóshajói ma többnyire eladási nehézségekkel küszködnek, ha még léteznek egyáltalán. Manapság inkább a kisvállalatok tudnak sikereket fölmutatni a vasipar területén, ők is csak akkor, ha rugalmasan alkalmazkodnak a gyorsan változó piaci igényekhez. Péntek Marcell, a Tatabányai Rugógyártó Kft. tulajdonosa a több lábon állásban látja a siker titkát.

Hajdú Péter | 2008.10.21., kedd 16:07

0

Könnyű álmot ígérnek

Komoly önbizalomra utal, ha valaki egy alig ötezres községben olyan szolgáltatást indít, amilyet leginkább a belvárosi vásárlóutcákban vagy lakberendezési központokban tudnánk elképzelni. Gasparek Ferenccel, a Naturhome Kft. vezetőjével a zsámbéki alváscentrum megnyitóján beszélgettünk.

Hajdú Péter | 2008.08.18., hétfő 18:24

0

Hitel helyett faktoring

Sok esetben a napi működést veszélyeztetik a kis- és közepes vállalkozások (kkv) körében általánosnak mondható tőkehiány miatti késedelmes fizetések. Erre kínál azonnali megoldást a banki hitelekkel versenyképes kamatú, gyors ügyintézéssel járó faktorálás.

Hajdú Péter | 2007.06.28., csütörtök 12:14

0

Etyek, űrközpont

Három helyszínen 16 milliárd forinttal vesz repülőrajtot a Talentis program a Zsámbéki-medencében. Űrtechnológiai tesztközpont, technológiai park és inkubátorház építésébe fognak bele - átalakult szervezettel - a kelet-közép-európai tudásvölgy befektetői.

Hajdú Péter | 2007.04.19., csütörtök 12:48

0

Buktatók és megoldások

A felzárkóztatást célzó uniós pályázatok során a tőkehiányos hazai kis- és középvállalkozásoknak az egyik legnagyobb problémát az utófinanszírozás jelenti. Banki hitelekkel, faktorálással léphetnek túl ezen, ha találnak céljaiknak megfelelő pénzintézetet.

Hajdú Péter | 2007.03.29., csütörtök 16:22

0

AUTÓELDORÁDÓ A SZOMSZÉDBAN

Vállalkozóként luxusautót Szlovákiából! Ennyiben lehet összefoglalni a hazai regisztrációs adó elkerülésének leghatékonyabb módját. De azért a középkategóriás autóra vágyó állampolgárnak sem kell elkeserednie, számára is van megoldás.

Hajdú Péter | 2007.03.15., csütörtök 17:34

0

ÉLET A BÉREN TÚL

Manapság - amikor az elmúlt másfél évben majd egy tucat új adót vezetett be a kormány - egyre nő az olyan költségkímélő megoldások népszerűsége, amelyek a vállalkozók terheit csökkentik. Ilyen a béren kívüli juttatásokat összefogó cafeteria.

Hajdú Péter | 2007.03.01., csütörtök 10:45

0

CSARNOKRENDEZÉS PESTEN

A Bécsi Vásárral ellentétben a privatizációs folyamat egyik utolsó felvonásaként 2005 tavaszán talált gazdára az egykor szebb napokat is megért Hungexpo. A cég ma is az átalakulás nehézségeivel küzd, jelenleg ugyanis nem lehet megélni csupán az évente kétszer megrendezett BNV-ből, komplex szolgáltatással kell keresni a kiállítók kedvét.

Hajdú Péter | 2007.01.18., csütörtök 18:15

0

SZENDVICSKOCSIK

Vajon van-e valós alapjuk az olyan hirdetéseknek, amelyek nagyobb összegű regisztrációs díj befizetése után ingyenautót ígérnek? - vetődik föl egyre több emberben a kérdés, amikor a reklámautókat hirdető cégek felhívásait olvassa.

Hajdú Péter | 2007.01.11., csütörtök 17:37

0

NEM A HÚSZÉVESEKÉ A VILÁG

A kormány - a "dübörgő gazdaság" és a "kirobbanó siker" ellenére - tavaly sem volt képes megfordítani az évek óta tartó irányzatot: hazánk valamennyi megyéjében és minden korcsoportban nőtt az állástalanok száma.

Hajdú Péter | 2006.01.12., csütörtök 16:25

0

NEHÉZ A HŰSÉG

Még az idén szerződniük kell azoknak az autósoknak, akik új társasághoz viszik kötelező biztosításukat. A szinte áttekinthetetlen kínálat elemzésében az on-line alkuszok és a díjkalkulátorok segítenek. Az előzetes adatok szerint az idei év nyertesei az egyesületek lehetnek.

Hajdú Péter | 2005.12.01., csütörtök 11:10

0

AUTÓLOBBIK CSATÁJA

Nincs kegyelem a gépkocsira áhítozóknak: jövőre növekvő regisztrációs adóval kell számolniuk, bár a lanyhuló kereslet miatt valószínűleg nem emelkednek jelentősen az autóárak. A parlament által elfogadott törvénymódosítással az új autókat forgalmazók elégedettek, a használt autóval kereskedők viszont csődtől tartanak.

Hajdú Péter | 2005.11.17., csütörtök 14:50

0

Devizaspirálban

Egyelőre nem kell félniük azoknak, akik devizában adósodtak el, csak a forintcsőd lehet végzetes számukra. Érdemes viszont a teherbírásukra odafigyelniük, mert kellemetlen meglepetések érhetik őket.

Hajdú Péter | 2005.11.10., csütörtök 12:21

0

Szerzők /