Author's

Szerzői oldal

Kereki Noémi

Mi kerül az asztalra Európában?

Körkép arról, hogy melyek a tradicionális karácsonyi ételek a kontinens országaiban, mert nincs ünnep finom falatok nélkül.

Kereki Noémi | 2017.12.19., kedd 15:57

A legek dinasztiája

Egy géniuszokkal teli család, az öt elnyert Nobel-díjjal abszolút csúcstartók. A mozgatórugó Marie, az anya, majd a két lánya, Irene és Eve, akik a szakmai sikereikkel harcoltak a nők egyenjogúságáért, boldogulásáért és az üvegplafon áttöréséért.

Kereki Noémi | 2017.12.19., kedd 15:43

Citrusok a konyhában

Az ünnepi ráhangolódás már elkezdődött, lassan hozzáfogunk az előkészületekhez is, és ezek mind elképzelhetetlenek citrusok nélkül. Facsarjuk, reszeljük, kandírozzuk őket, hogy majd belekerüljenek a süteményekbe, a hideg estéken kortyolgatható forralt borba, s az aromájuk átjárja az otthonokat.

Kereki Noémi | 2017.11.22., szerda 18:18

A gasztronómia nagyasszonyai

Három nő, három generáció és három kontinens. Évtizedeken átívelő munkásságuk döntően befolyásolta azt, amit ma a főzésről és a stílusos vendéglátásról gondolunk. Példaértékű sikertörténetek, amelyekből csak inspirálódni lehet.

Kereki Noémi | 2017.11.22., szerda 18:02

Palacsintázó

Régóta esznek a világ minden pontján palacsintát, liszt, víz és só keverékét, amit forró felületen megsütnek. A puritán receptet a helyi ízlésnek megfelelően tojással, tejtermékkel, édesítővel, kelesztőanyaggal és ízesítőkkel dúsítják.

Kereki Noémi | 2017.10.25., szerda 17:57

Nevessünk mi a végén!

Amíg egy óvodás naponta háromszázszor nevet, egy felnőtt általában már csak tizenhétszer. De hova tűnik a jókedv, és mit tennénk, ha kiderülne, hogy az egészségünket is megőrizhetjük vele?

Kereki Noémi | 2017.10.25., szerda 17:50

A kenyér lelke

Néhány éve ismét reneszánszát éli az otthoni kenyérsütés, egyre több az országban a kézművespékség, a kovászfanatikus. Újra középpontba került a kenyérkérdés.

Kereki Noémi | 2017.09.27., szerda 09:56

Tudom, mit érzel

Az empátia a génjeinkben van. Ám ahhoz, hogy valaki más nézőpontjából tudjunk látni egy helyzetet, jól kell ismerni a sajátunkat, nyitottnak és érdeklődőnek kell lennünk.

Kereki Noémi | 2017.09.27., szerda 09:49

A kávé ezer élete

Egyre több itthon az igényes fogyasztó, aki szeretne jó minőségű kávét inni, sorra nyílnak az újhullámos kávézók, és otthon is egyre jobb gépekkel és alapanyagból főzzük. De hogyan kerül a kávé az asztalra?

Kereki Noémi | 2017.08.30., szerda 18:40

Aludjunk rá egyet!

Az életünk mintegy 36 százalék átalusszuk, mégsem tulajdonítunk neki különösebb jelentőséget, sőt gyakran időpocsékolásnak tartjuk. Pedig az elégséges alvásnak döntő szerepe van az egészségünk és a jókedvünk megőrzésében.

Kereki Noémi | 2017.08.30., szerda 18:34

Salátázó

Az unalmas saláták ideje lejárt. Egy tál zöld is lehet változatos, izgalmas, laktató, valódi szín- és ízrobbanás.

Kereki Noémi | 2017.07.26., szerda 18:04

Grillszezon

Nem elég megtalálni a jó recepteket, grillezés közben sok apróságra is ügyelni kell.

Kereki Noémi | 2017.06.28., szerda 18:09

Üvegbe zárva

Tippek, trükkök, jó tanácsok ahhoz, hogyan tudjuk üvegbe zárva télre is megőrizni a nyár friss ízeit.

Kereki Noémi | 2017.05.24., szerda 17:13

Tésztaismeretek

Ha csak egy gyors ételre van időnk, előkapunk egy csomag tésztát, közben áldjuk az olaszokat, amiért megszerettették a világgal a pastát.

Kereki Noémi | 2017.04.26., szerda 18:15

A tojás dicsérete

Nincsen húsvét tojás nélkül: megesszük, elajándékozzuk és díszítünk vele. Az egyik legszélesebb körben felhasznált alapélelmiszerünk, ami rengeteg érdekességet rejt.

Kereki Noémi | 2017.03.29., szerda 18:00

Megeszlek reggelire

A statisztika szerint napi 99 percet szánunk étkezésre, ebből 20 jut a reggelire. Már akinek. Otthon reggelizünk, a munkahelyünkön, út közben vagy sehogy? Hideget vagy meleget? Édeset vagy sósat? Mindannyian másként.

Kereki Noémi | 2017.02.22., szerda 18:02

Kekszmindentudó

Kekszet készíteni jó. Néhány hozzávalóból gyorsan elkészül, sokáig eláll, és éppen egy falatnyi finomság tea vagy kávé mellé. Néhány tudnivaló, tipp és érdekesség, hogy még ízletesebb legyen.

Kereki Noémi | 2017.01.26., csütörtök 16:19

Ünnepi magtár

Kész a bejgli, a vaníliás kifli és a zserbó, de mihez kezdjünk a maradék olajos magvakkal, mákkal? Készítsünk borkorcsolyát, egy könnyű italt, ehető ajándékot, vagy az örök klasszikust.

Kereki Noémi | 2016.12.22., csütörtök 15:20

Szerzők /