Author's
Szerzői oldal
Kereki Noémi
http://heti-valasz.hu/szerzo/ujsagiro/ablonczy-balint-12?page=47
Szerzői oldal
Kereki Noémi
Körkép arról, hogy melyek a tradicionális karácsonyi ételek a kontinens országaiban, mert nincs ünnep finom falatok nélkül.
Kereki Noémi | 2017.12.19., kedd 15:57
Egy géniuszokkal teli család, az öt elnyert Nobel-díjjal abszolút csúcstartók. A mozgatórugó Marie, az anya, majd a két lánya, Irene és Eve, akik a szakmai sikereikkel harcoltak a nők egyenjogúságáért, boldogulásáért és az üvegplafon áttöréséért.
Kereki Noémi | 2017.12.19., kedd 15:43
Az ünnepi ráhangolódás már elkezdődött, lassan hozzáfogunk az előkészületekhez is, és ezek mind elképzelhetetlenek citrusok nélkül. Facsarjuk, reszeljük, kandírozzuk őket, hogy majd belekerüljenek a süteményekbe, a hideg estéken kortyolgatható forralt borba, s az aromájuk átjárja az otthonokat.
Kereki Noémi | 2017.11.22., szerda 18:18
Három nő, három generáció és három kontinens. Évtizedeken átívelő munkásságuk döntően befolyásolta azt, amit ma a főzésről és a stílusos vendéglátásról gondolunk. Példaértékű sikertörténetek, amelyekből csak inspirálódni lehet.
Kereki Noémi | 2017.11.22., szerda 18:02
Régóta esznek a világ minden pontján palacsintát, liszt, víz és só keverékét, amit forró felületen megsütnek. A puritán receptet a helyi ízlésnek megfelelően tojással, tejtermékkel, édesítővel, kelesztőanyaggal és ízesítőkkel dúsítják.
Kereki Noémi | 2017.10.25., szerda 17:57
Amíg egy óvodás naponta háromszázszor nevet, egy felnőtt általában már csak tizenhétszer. De hova tűnik a jókedv, és mit tennénk, ha kiderülne, hogy az egészségünket is megőrizhetjük vele?
Kereki Noémi | 2017.10.25., szerda 17:50
Néhány éve ismét reneszánszát éli az otthoni kenyérsütés, egyre több az országban a kézművespékség, a kovászfanatikus. Újra középpontba került a kenyérkérdés.
Kereki Noémi | 2017.09.27., szerda 09:56
Az empátia a génjeinkben van. Ám ahhoz, hogy valaki más nézőpontjából tudjunk látni egy helyzetet, jól kell ismerni a sajátunkat, nyitottnak és érdeklődőnek kell lennünk.
Kereki Noémi | 2017.09.27., szerda 09:49
Egyre több itthon az igényes fogyasztó, aki szeretne jó minőségű kávét inni, sorra nyílnak az újhullámos kávézók, és otthon is egyre jobb gépekkel és alapanyagból főzzük. De hogyan kerül a kávé az asztalra?
Kereki Noémi | 2017.08.30., szerda 18:40
Az életünk mintegy 36 százalék átalusszuk, mégsem tulajdonítunk neki különösebb jelentőséget, sőt gyakran időpocsékolásnak tartjuk. Pedig az elégséges alvásnak döntő szerepe van az egészségünk és a jókedvünk megőrzésében.
Kereki Noémi | 2017.08.30., szerda 18:34
Az unalmas saláták ideje lejárt. Egy tál zöld is lehet változatos, izgalmas, laktató, valódi szín- és ízrobbanás.
Kereki Noémi | 2017.07.26., szerda 18:04
Nem elég megtalálni a jó recepteket, grillezés közben sok apróságra is ügyelni kell.
Kereki Noémi | 2017.06.28., szerda 18:09
Tippek, trükkök, jó tanácsok ahhoz, hogyan tudjuk üvegbe zárva télre is megőrizni a nyár friss ízeit.
Kereki Noémi | 2017.05.24., szerda 17:13
Ha csak egy gyors ételre van időnk, előkapunk egy csomag tésztát, közben áldjuk az olaszokat, amiért megszerettették a világgal a pastát.
Kereki Noémi | 2017.04.26., szerda 18:15
Nincsen húsvét tojás nélkül: megesszük, elajándékozzuk és díszítünk vele. Az egyik legszélesebb körben felhasznált alapélelmiszerünk, ami rengeteg érdekességet rejt.
Kereki Noémi | 2017.03.29., szerda 18:00
A statisztika szerint napi 99 percet szánunk étkezésre, ebből 20 jut a reggelire. Már akinek. Otthon reggelizünk, a munkahelyünkön, út közben vagy sehogy? Hideget vagy meleget? Édeset vagy sósat? Mindannyian másként.
Kereki Noémi | 2017.02.22., szerda 18:02
Kekszet készíteni jó. Néhány hozzávalóból gyorsan elkészül, sokáig eláll, és éppen egy falatnyi finomság tea vagy kávé mellé. Néhány tudnivaló, tipp és érdekesség, hogy még ízletesebb legyen.
Kereki Noémi | 2017.01.26., csütörtök 16:19
Kész a bejgli, a vaníliás kifli és a zserbó, de mihez kezdjünk a maradék olajos magvakkal, mákkal? Készítsünk borkorcsolyát, egy könnyű italt, ehető ajándékot, vagy az örök klasszikust.
Kereki Noémi | 2016.12.22., csütörtök 15:20